Skravletråd for oss prøvere!

Jeg har ingen aktiv ikm gruppe nå. Så da må jeg plage dere med litt spørsmål.
Om jeg hadde KNALL positiv el test en dag. Hvor lenge er det vanlig at testen er positiv før egget slipper.

Ta utgangspunkt i en skikkelig A4 syklus[emoji23][emoji23]
Mener egget slipper 12-36 timer etter LH-stigning. kan være litt variasjon og også forskjellig fra kvinne til kvinne.
Jeg pleier gå utifra EL dagen etter positiv EL-test, for enkelthets skyld.
 
Vi er i samme gruppe! :happy093
Yay:happy093

Så får vi se hvordan det går fremover da.
Men kan godt drøye med termingruppe en måned jeg altså. Kjenner jeg er litt motivert for januar-18 nå.......

Alt bra?
 
Yay:happy093

Så får vi se hvordan det går fremover da.
Men kan godt drøye med termingruppe en måned jeg altså. Kjenner jeg er litt motivert for januar-18 nå.......

Alt bra?

Er litt halvlunken jeg, men hev meg nå med når du så bl.a. deg og flere på IKM-gruppa. :P Kanskje det skal satses på januar´18, også får evt. desember´17 bli en bonus? ;) Alt bra her, håper alt er bra med deg også. Blir glad hver gang jeg ser deg! :hello2
 
Er litt halvlunken jeg, men hev meg nå med når du så bl.a. deg og flere på IKM-gruppa. :p Kanskje det skal satses på januar´18, også får evt. desember´17 bli en bonus? ;) Alt bra her, håper alt er bra med deg også. Blir glad hver gang jeg ser deg! :hello2
En veldig god plan!!!

Så koselig. Ditto, får jeg jeg vel si;)

Går bedre. Hjelper med sol ute og vår på gang altså. Også påstår fertilitets-appen min at man gjerne blir i bedre humør nå utover i syklusen:laughing025
 
En veldig god plan!!!

Så koselig. Ditto, får jeg jeg vel si;)

Går bedre. Hjelper med sol ute og vår på gang altså. Også påstår fertilitets-appen min at man gjerne blir i bedre humør nå utover i syklusen:laughing025

Har du sol du?!? Her er det vekslende, men mest regn. Og i dét jeg skrev det, så dukket det det en regnbue opp utenfor! :D (Vet ikke om du ser den på bildet?) Men ja, de dagene det er sol, så er vi snar til å gå ut og sette oss, slikke i oss de få solstrålene som er. Jeg trosset tempen en dag, og satt ute i flere timer med hunden i 7-9 minusgrader og leste ei bok med en kopp kaffe. :hilarious: Smådesperat etter sol! Gleder meg veldig til vår og sommer. :)

Lurer på hvilken app du har, som kan fortelle deg at du nå blir i bedre humør fremover, herlig spådom - vil også ha en sånn! ;)
 

Vedlegg

  • thumb_IMG_3065_1024.jpg
    thumb_IMG_3065_1024.jpg
    141,3 KB · Visninger: 68
Jeg ser regnbuen! Flott utsikt hos deg.

Her er det sol og kraftig vind. Så bortsett fra vinden er det deilig. Etter tur igår kveld (med mindre vind) brukte jeg en time på å få varmen i meg igjen..

Appen heter Ovia Fertility.
 
Jeg ser regnbuen! Flott utsikt hos deg.

Her er det sol og kraftig vind. Så bortsett fra vinden er det deilig. Etter tur igår kveld (med mindre vind) brukte jeg en time på å få varmen i meg igjen..

Appen heter Ovia Fertility.

Er sendt ut stormvarsel tror jeg i Trondheim, så mannen fikk ikke lov til å sykle til jobb i dag, som han gjør vanligvis. :P

Har fertility friend jeg, er vel omtrent det samme? Bare synd den ikke gir noen lovnad om bedre humør fremover. :hilarious:

Må vel begynne å tenke på middag osv. Hva skal dere ha?
 
Er sendt ut stormvarsel tror jeg i Trondheim, så mannen fikk ikke lov til å sykle til jobb i dag, som han gjør vanligvis. :p

Har fertility friend jeg, er vel omtrent det samme? Bare synd den ikke gir noen lovnad om bedre humør fremover. :hilarious:

Må vel begynne å tenke på middag osv. Hva skal dere ha?
Såpass ja.
Hørte igår at "alt" av fjelloverganger var stengt og det ble anbefalt å kjøre over Sørlandet om man skulle til andre siden. Sambo følger med på sånt, han kan plutselig bli kalt ut på oppdrag.

Ah, har ikke prøvd den, men det finnes jo mange app'er.


Middag ja. Sliter med å tenke på det om dagen. Burde ha fisk idag, men har ikke klart å tenke lenger enn det. Vi ender litt for ofte opp med laks i folie eller fiskegrateng.
 
Såpass ja.
Hørte igår at "alt" av fjelloverganger var stengt og det ble anbefalt å kjøre over Sørlandet om man skulle til andre siden. Sambo følger med på sånt, han kan plutselig bli kalt ut på oppdrag.

Ah, har ikke prøvd den, men det finnes jo mange app'er.


Middag ja. Sliter med å tenke på det om dagen. Burde ha fisk idag, men har ikke klart å tenke lenger enn det. Vi ender litt for ofte opp med laks i folie eller fiskegrateng.

Får håpe samboeren din ikke blir sendt ut midt i stormen!

Både laks og fiskegrateng er jo veldig godt. :) Hva med torsk? Eller laksewrap? Her blir det kyllingpai, med spinat, fetaost + annet snacks oppi. :)
 
Får håpe samboeren din ikke blir sendt ut midt i stormen!

Både laks og fiskegrateng er jo veldig godt. :) Hva med torsk? Eller laksewrap? Her blir det kyllingpai, med spinat, fetaost + annet snacks oppi. :)
Den paien hørtes veldig god ut!
Lager du alt fra bunn eller?

Tror vi har torsk også. Kanskje greit å titte i fryseren. Har liksom bare utsatt hele avgjørelsen.
 
Den paien hørtes veldig god ut!
Lager du alt fra bunn eller?

Tror vi har torsk også. Kanskje greit å titte i fryseren. Har liksom bare utsatt hele avgjørelsen.

Den er veldig god. :) Ja, lager alt fra scratch. ;) Egentlig mye enklere enn jeg først trodde, smaker bedre også, men av og til jukser vi og kjøper ferdig bunn. :p

Greit å ha en oversikt over hva som finnes i frysen ja, må ha tunga rett i munnen vi, for vi ha en liten oppe på kjøkkenet, og en stor i boden, så må passe på å fylle på den oppe. :)
 
Den er veldig god. :) Ja, lager alt fra scratch. ;) Egentlig mye enklere enn jeg først trodde, smaker bedre også, men av og til jukser vi og kjøper ferdig bunn. :p

Greit å ha en oversikt over hva som finnes i frysen ja, må ha tunga rett i munnen vi, for vi ha en liten oppe på kjøkkenet, og en stor i boden, så må passe på å fylle på den oppe. :)
Hehe.
Tenker stadig jeg burde ha et ark hengende ved siden av hvor jeg fører opp og stryker ettersom ting går nedi eller opp av, men det blir med tanken gitt.
Jeg har aldri lagd paibunn tror jeg, bare kjøpt ferdig. tenker sjelden på å lage det til middag, men det burde jeg bli flinkere til å huske på altså.
 
Hehe.
Tenker stadig jeg burde ha et ark hengende ved siden av hvor jeg fører opp og stryker ettersom ting går nedi eller opp av, men det blir med tanken gitt.
Jeg har aldri lagd paibunn tror jeg, bare kjøpt ferdig. tenker sjelden på å lage det til middag, men det burde jeg bli flinkere til å huske på altså.

Du, da er vi to. Tenker jeg skulle ha notert alt vi har og det som går tomt/nesten tomt. Som regel skriver jeg det opp på handlelista, men irriterende når jeg står på butikken og blir usikker, kjøper med det for sikkerhetsskyld og ender opp med dobbelt opp når jeg kommer hjem. Ellers "hamstrer" vi inn på tilbud da, som 10 fiskegrateng for 100kr.

De ukedagene dere er bare to, hvis dere har salat til en middagspai, så har dere middag i to dager. ;) Kjapt, godt og enkelt! Oppskriften jeg bruker tror jeg ligner litt på en Grete Rohde, så den er sunn også!
 
Du, da er vi to. Tenker jeg skulle ha notert alt vi har og det som går tomt/nesten tomt. Som regel skriver jeg det opp på handlelista, men irriterende når jeg står på butikken og blir usikker, kjøper med det for sikkerhetsskyld og ender opp med dobbelt opp når jeg kommer hjem. Ellers "hamstrer" vi inn på tilbud da, som 10 fiskegrateng for 100kr.

De ukedagene dere er bare to, hvis dere har salat til en middagspai, så har dere middag i to dager. ;) Kjapt, godt og enkelt! Oppskriften jeg bruker tror jeg ligner litt på en Grete Rohde, så den er sunn også!
Oppskrift?


Veldig greit med rester synes jeg. Tar også med som matpakke på jobb om ikke det er noe som er veldig mektig.
 
Paibunn kan du enten kjøpe eller lage selv. Bruker å lage forskjellig paibunn avhengig av hva jeg har av ingredienser, den enkleste er 125g mykt smør/200g hvetemel/par ss vann. Litt sunnere variant er 125g hvetemel/50g fint sammalt hvetemel/50g mykt margarin/75g kesam/par ss vann. Noen kjører deigen i food processor, selv liker jeg best å kna den sammen med hendene. Deretter lar jeg den hvile i kjøleskapet i en liten halvtimes tid. Noen kjevler ut på melet bakebord, selv kjevler jeg paideigen mellom to lag med plastfolie, hater at deigen setter seg fast både i kjevla, på benken og må bare hive på med mel. Pass på at deigen dekker paiformen godt opp langs sidene, prikke den med gaffel, stekes på 200 grader i ca. 15 min.

Mens bunnen steker, så tar jeg to kyllingfileter som jeg skjærer opp i biter, steker lett i stekepanna og setter til side . Skjærer rødløk i båter, par fedd hvitløk som jeg hakker og dette steker jeg til det blir mykt og blankt. Deretter tar jeg kyllingen, løk og hvitløk sammen med to håndfull spinat oppi paiskallet. Ha i fetaost (bruker den ferske typen vi som er hel og skjærer den i terningerl, sorte/grønne oliven og cherrytomater over. Pisk sammen tre egg og tre dl. melk, krydre med salt, pepper + etter smak og hell over det hele. Stekes i midten av ovnen på 200 grader i 50 minutter. Dersom den blir mørk oppå, så bare legg over alufolie mot slutten av steketiden. :)
 
Paibunn kan du enten kjøpe eller lage selv. Bruker å lage forskjellig paibunn avhengig av hva jeg har av ingredienser, den enkleste er 125g mykt smør/200g hvetemel/par ss vann. Litt sunnere variant er 125g hvetemel/50g fint sammalt hvetemel/50g mykt margarin/75g kesam/par ss vann. Noen kjører deigen i food processor, selv liker jeg best å kna den sammen med hendene. Deretter lar jeg den hvile i kjøleskapet i en liten halvtimes tid. Noen kjevler ut på melet bakebord, selv kjevler jeg paideigen mellom to lag med plastfolie, hater at deigen setter seg fast både i kjevla, på benken og må bare hive på med mel. Pass på at deigen dekker paiformen godt opp langs sidene, prikke den med gaffel, stekes på 200 grader i ca. 15 min.

Mens bunnen steker, så tar jeg to kyllingfileter som jeg skjærer opp i biter, steker lett i stekepanna og setter til side . Skjærer rødløk i båter, par fedd hvitløk som jeg hakker og dette steker jeg til det blir mykt og blankt. Deretter tar jeg kyllingen, løk og hvitløk sammen med to håndfull spinat oppi paiskallet. Ha i fetaost (bruker den ferske typen vi som er hel og skjærer den i terningerl, sorte/grønne oliven og cherrytomater over. Pisk sammen tre egg og tre dl. melk, krydre med salt, pepper + etter smak og hell over det hele. Stekes i midten av ovnen på 200 grader i 50 minutter. Dersom den blir mørk oppå, så bare legg over alufolie mot slutten av steketiden. :)
Nå ble jeg sulten!
Det hørtes veldig godt og veldig enkelt ut.
Og lett å variere hva man har på. Laks og brokkoli tenker jeg er en fiske-variant. Et pluss at her i hus er folk veldig glad i det.
 
Nå ble jeg sulten!
Det hørtes veldig godt og veldig enkelt ut.
Og lett å variere hva man har på. Laks og brokkoli tenker jeg er en fiske-variant. Et pluss at her i hus er folk veldig glad i det.

Ja, veldig mange muligheter for variasjon. Laks og broccoli er godt da, sikkert perfekt i pai! Fikk faktisk oppskrift til en fiskepai her inne tidligere, den tenker jeg å lage neste gang. :) Oppskrifta til @Kakemonster88! http://forum.babyverden.no/threads/hvor-ofte-er-fisk-på-menyen.1871500/page-2#post-22517416
 
God morgen (eller formiddag når jeg våkner så sent [emoji14] )
Her er det å skrive handleliste og middagsliste før vi drar på ukeshandling.
Kos dere idag :)

God morgen! Så gøy med fri og badeland. :) Kos dere masse!
Hatt en strålende dag :) nettopp kommet hjem nå og er vel utslitt hele gjengen [emoji14]
 
Back
Topp