Fødselspenger og permisjon, hva har dere krav på?

En tråd i 'Svangerskap og fødsel' startet av Forumansvarlig Tamara, 11 Apr 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Undre27 Flørter med forumet

  Far har kun krav på noe dersom mor har arbeidet seg opp retten til permisjonspenger. Du som arbeider så lite har enten krav på penger i forhold til månedslønna de på jobben din (må ha arbeidet 6 av de 10 siste mnd før permisjonsoppstart). Hvis ikke har du rett på ENGANGS stønad. Da er det kun en eneste utbetaling og det mener jeg er 46000 (til å dekke babyutstyr på budsjett).

  Mvh Undre.
   
 2. Undre27 Flørter med forumet

  Hvis man har ulønnet permisjon og blir gravid igjen. Så kan man miste retten til permisjonspenger ved neste permisjon fordi man ikke var i lønnet arbeid. Ulønnet permisjon gir ikke opptjening til retten til permisjonspenger. Greit å ha i bakhodet....

  Mvh Undre.
   
 3. Undre27 Flørter med forumet

  Du må sørge for å ha arbeidet minimum 6 av de 10 siste mnd før du går i permisjon 21dager før termindato fastsatt på sykehuset i uke 18-20 ved ordinær ultralyd. Ved vikar uten kontrakt bør du egentlig jobbe som bare det for å få best mulig utbetaling tror jeg.

  Mvh Undre.
   
 4. Undre27 Flørter med forumet

  Denne var vanskelig å besvare. Jeg vil anbefale deg å logge på nav.no og chatte direkte med nav kontoret.
   
 5. Undre27 Flørter med forumet

  Iallefall for mitt vedkommende måtte jeg selv sørge for at min arbeidsgiver sendte inn inntektsopplysning. Dette gjorde jeg ved å be min nærmeste leder ta kontakt med mitt lønnings kontor for å sende inn denne opplysningen til nav. Dette gikk ikke automatisk og jeg jobber i kommunen.

  Er dette noe alle arbeidstakere bør ha i bakhodet?

  Mvh Undre.
   
  • Liker Liker x 1
 6. Bjørka Flørter med forumet

  Hei,

  Jeg er veldig usikker på hvordan det vil fungere for meg med foreldrepenger og lurte på om det er noen her som har noen råd og svar...?

  Jeg jobber 90% stilling, men har 2 jobber. Den ene er jeg ansatt 80%, mens i den andre 10% stilliningen er jeg selvstendig næringsdrivende. Mitt håp er selvfølgelig å få ført opp beger inntekter. Men er usikker på om det er smart eller noe vits i. Er det noen her med noen gode råd?
   
 7. Krystall Flørter med forumet

  Den engangsstønaden har økt til 61 000. Noe jeg kommer til å velge istedenfor lønna permisjon fra jobben. Og siden jeg er fulltidsstudent også etter barnet har kommet får far all permisjonen med lønn.

  :)
   
 8. Undre27 Flørter med forumet

  Har du undersøkt dette med at far får all permisjon og med lønn?
   
 9. AlloftheStars Elsker forumet

  Hvis mor går tilbake til fulltidsstudier så kan far ta ut fellesperioden. Men hvis mor ikke har rett på foreldrepenger har ikke far rett på de 10 ukene med fedrekvote.
   
 10. Krystall Flørter med forumet

  Ja. Om jeg ikke er student fra høsten, da får han kun sine uker, men fordi jeg fortsetter (hvis mulig) som fulltidsstudent så får han alt med lønn. Det går selvfølgelig ut over mitt studielån da ikke jeg har rett på omgjøring da han er hjemme (men tjener mer på at han får lønna si enn at jeg skal få igjen fra lånekassa). Min svigermor jobber på økonomi og har snakket med nav for oss :p
   
 11. Babydrøm Flørter med forumet

  Hvordan er reglene når barnet ikke overlever svangerskap/fødsel? Jeg har dagpenger og mannen jobbet 100%....
   
 12. a.charlotte Blir kjent med forumet

  Hva har jeg krav på jeg er 100 % ung ufør har jeg krav på engang stønad ? Eller noe annet ? Noen som vet
   
 13. Bkno8280882 Andre møte med forumet

  Hei! Vi har nettopp testet positivt og gleder oss masse til tiden fremover! Men vanskelig å forstå seg på hva man har rett til og ikke rett til..
  Har du noen ide om hvordan det fungerer når jeg som mor har vært lærling de to siste årene- og kontrakt utløp 30.6. 17 - men går inn i et vikariat fra september av? Jeg rekker nok ikke fullføre vikariatet, da jeg må ut i permisjon rundt februar tipper jeg..
   
 14. Ønskestjerna Andre møte med forumet

  Hei! Lurer på om det er noen her eller som kjenner noen som har fått overført fedrekvoten til mor?
  Far er fulltidsstudent i en utdanning med praksisperioder, og kan ikke ta fri fra skolen hele mai og juni. han tjener itillegg bare 100 kr over det grunnbeløpet i mnd for at han skal ha rett, noe som vil si at det er økonomisk drepen.
   
 15. ØnskerEnTil Elsker forumet Novemberlykke 2015 Febbisbebbis'18

  Har inntrykk av at de ikke lar deg ta over fedrekvoten kun pga økonomiske årsaker. Det skal være pga at far er for syk osv.
  Har en venninne som akkurat var gjennom det samme, og der fikk de beskjed om at far da fikk ta seg et hvileår. Helt latterlig, men sånn er de dessverre.
   
 16. Prøvedokka Elsker forumet Assistert-jentene

  Da har vi fått sendt inn søknad om foreldrepenger! Håper virkelig at den går gjennom på første forsøk :eek:
   
 17. snopey Forelsket i forumet

  Di ska ta av di beste månene. Å av di siste 6 månene trur eg. Så bare snakk me di på nav igjen å sjekk.
   
 18. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Har det noe å si på at jeg er sykmeldt i svangerskapet, på foreldrepengene senere? Jeg har hittil vært sykmeldt pga kvalme siden jeg skjønte jeg var gravid fordi jeg kaster opp heletiden. To mnd nå.
   
 19. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Nei, sykmelding har ikke noe å si for foreldrepengene.
   
  • Liker Liker x 1
 20. Finn Flørter med forumet

  Hei,
  Siden fedrekvoten er øremerket far er det krav om at det er han (eller medmor) som må ta den ut. Den kan allikevel overføres til mor dersom hun har aleneomsorgen for barnet eller dersom far ikke har opptjent rett til foreldrepenger, eller dersom han er for syk til å ta seg av barnet på egenhånd / er innlagt i helseinstitusjon.
   

Del denne siden