Vi får ikke sende med leverpostei i barnehagen lenger

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Persienna, 4 Nov 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.
 1. Bkno0804482 Flørter med forumet

  Som jeg skrev; det måtte være noen som bare måtte gi tilsvar.. Men tusen takk; point proven.
   
 2. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Synes ikke du har bevist noe poeng jeg annet enn at du er sneversynt og ikke klarer å svare på motsvar
   
  • Liker Liker x 7
  • Enig Enig x 4
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 3. nr 1 Nes H Juni12`s hobbypsykolog VIP

  Akkurat det hadde jeg ikke brydd meg om. Allergier er greit så lenge de ikke tåler å komme i kontakt med det... men religion er bare tull å ta hensyn til i matpakka.... barna får spise sin egen mat så går det bra....
   
 4. Bkno0804482 Flørter med forumet

  Du har rett til din mening;-)
   
 5. SingerAlite Gift med forumet Novemberlykke 2015 VIP

  Skumlest kjapt over og ser ikke noe rasistisk der? Sønnen min spiser bare leverpostei nå, så for meg er dette en big deal, og jeg kunne gitt meg en lang pokker om det er en religion eller person som står i veien for føden til sønnen min. Så lenge det ikke er noe å ta hensyn til av allergiske årsaker, så blir maten til sønnen min en privatsak. Det er hans mat, ingen andre skal spise av den, så hvorfor i alle dager skulle noen forby han det? Det finnes alternativer for andre, så de får spise det. Jeg bryr meg som sagt ikke om grunnen for forbudet er religionbasert, eller om det er en person som har bestemt at den ikke vil ha det der pga...... noe så dumt som at de ikke liker lukten?

  Allergier tar vi hensyn til, i selskap taes det hensyn til alternativer til mat (tilrettelegging så alle kan kose seg sammen). Det går på automatikk og er den dag i dag normalt. Vi tilpasser oss hverandre, gjør vi ikke? Jeg skjønner ikke hvorfor alt skal være RASISTISK? Jeg tenker ikke over det der før jeg atter en gang plukker opp en kommentar eller en av de ørten artiklene som forteller om hvor grusomt folk har det som muslimsk. Og da kan jeg snu hver og en setning om til å høres mørkere ut enn hva jeg originalt leste (når rasisme ikke grillet hodet mitt).
   
  • Liker Liker x 4
  • Enig Enig x 1
 6. Blomsten2 Flørter med forumet

  Det hadde jeg aldri akseptert. Latt vær å sende med enkelte matvarer pga allergier; selvfølgelig. Droppet leverposei eller andre svineprodukter fordi noen av barna er muslimer; aldri i verden. Hvordan gjør bhg det med høytider som jul nå feks? Dropper de det også?
   
 7. 87'modell Forumet er livet

  Ja, der fikk jeg den... -_- :laughing001
   
  • Liker Liker x 2
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 8. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Haha, ja! Og om de gir tilsnakk så får man bare si: vær så god! Prøv å kaste ut barnet mitt fra Bhg eller anmeld meg, da. Og si meg så hvor det står i loven av det ikke er tillatt med svin i barnehage :p Bring it :p
   
  • Liker Liker x 2
 9. Bkno0804482 Flørter med forumet

  Leste du ikke innlegget før du quotet det??
   
 10. Netta-Mor Gift med forumet Februarlykke 2016

  Jeg har barn med muslimsk mann. Barna våre spiser ikke gris. Men vi hadde da ALDRI nektet andre å spise det. Til og med vi hadde satt oss på bakbena over dette. Folk må få spise det de vil! Her feirer vi eid jul osv. Går i kirken og moské. Gjensidig respekt for andres religion :)
  Nei dette hadde jeg klaget på. Eventuelt ring tv2 eller nettavisen. Da blir det sikkert servert hel purke fort som F :)
   
  • Liker Liker x 3
 11. SingerAlite Gift med forumet Novemberlykke 2015 VIP

  Måtte le litt av siste setning der :p
   
  • Liker Liker x 1
 12. SingerAlite Gift med forumet Novemberlykke 2015 VIP

  Jo, det gjorde jeg, og svarte det som var relevant for denne tråden. Du vil ha til at alle og enhver som nevner ordet muslim, sier dette med en rasistisk tone og at de burde skamme seg og tenke over følelsene til de med muslimsk tro som leser kommentarene. Og sa at jeg så ikke noe rasistisk i noen av kommentarene før du skrudde hodet mitt i den retningen. Da kunne jeg plutselig se "muslim hatet".

  Og poengterte at min sønns private matpakke, som bare han skal spise, ikke burde påvirkes av noen som synser og mener noe om den. Så lenge det han spiser ikke har noen helsepåvirkning på andre (allergier), så er saken klar.
   
  • Liker Liker x 2
 13. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Ja, man finner rasisme over alt om man leter etter det. I denne tråden var det ingen som hadde sagt at dette var muslimenes feil, bare at de hadde klaget på barnehagen.
  Og at noen instanser gjør ting for å være snille mot muslimer, uten at musimene selv har bedt om det, er ikke nytt. Det bidrar til hat mot muslimer. Og derfor bør man ikke tillate slike ting.
   
  • Liker Liker x 1
 14. Bkno0804482 Flørter med forumet

  Du skyldte jo på muslimene. Det er slik med fordommer at de som har dem ikke nødvendigvis vet at det er det de har:).
   
 15. Bkno0804482 Flørter med forumet

  Jo, det er et konkret innlegg her som skylder på muslimene !! Ellers er jeg enig i hva du skriver.
   
 16. Strikkefrue Forumet er livet Maiblomstene 2017 Himmelbarn


  Hahaha, ja det hadde jeg også gjort. Bare for på trass:D :D
   
  • Liker Liker x 1
 17. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Men så er det noen ganger muslimenes skyld også - naturlig å skylde på de da. Altså de muslimene som krever svinefri barnehage, ikke hele landets muslimer. For de fleste muslimer synes det er helt greit med svin i bhg så lenge egne barn får alternativer.

  Her synes jeg barnehagen har like mye skyld. Eller all skyld. Enten så har de gitt etter for noen foreldres ønske. Eller satt denne regelen selv for å unngå "uhell".
   
 18. Bkno0804482 Flørter med forumet

  Det har desverre blitt veldig vanlig at de som er innvandrer"kritiske", bruker argument om at enkelte kaster rasismebeskyldninger rundt seg i tide og utide. Det er desverre denne gruppen som sprer innlegg som dette , som deles
  og deles på Facebook av ukritiske, og som til slutt ender opp som en "sannhet" på Document.no. Og igjen; hva er det med at flere og flere damer har slike holdninger?

  Lurer noen ganger på om dere som gjør slik, tenker over verdien i menneske. Selv når dere blir forklart hvordan det påvirker de som rammes av det, stopper dere ikke opp og tenker. heldigvis er dere i fåtall, men dere finnes her inne, og dere er i andre kommentarfelt. Dere deler ukritisk slike innlegg videre, uten tanke på hvem som måtte lese det- og kun fordi det er deres mening!

  Forskning sier at innvandrere står i fare for å utvikle miniorietsstress; dvs stress som følge av å ikke passe inn, som følge av å hele tiden bli nedvurdert eller til stadighet skrevet nedsettende om . Deres barn må gå rundt med lavere selvfølelse fordi enkelte mener de har førsterett og definisjonsmakt på hvordan det skal være her i norge.

  De som aktivt tar et oppgjør med egne holdninger, vil nok ikke svare på dette, men heller tenke seg om to ganger neste gang de pubiliserer eller deler innlegg som dette.

  Dere få andre vil svare med stor kraft, be meg se på meg selv istede, oppfordre meg til å gå ned av min høye hest, beskylde meg for å se rasisme i alt etc etc etc til det kjedsommelige. Dere kan spare kommentarene deres. Jeg vet allerede hva dere vil si. Jeg kjenner igjen den sterke stemmen "deres" i kommentarfeltene rundt omkring hver eneste dag.
  Og dere kjenner ingen. Eller dere kjenner noen, men innser ikke at det dere skriver/ytrer, sårer.

  Så vil jeg sikkert få et par -tre spydige kommentarer om hva jeg gjør i dette fora om jeg ikke vil diskutere, og respekterer jeg ikke ytringsfriheten?

  Enkelt; for å stoppe slike tendenser. Det vil jeg ALDRI slutte med!
   
 19. Lirisi Forumet er livet jentene i juni13

  Hadde jeg ikke godtatt!!
   
 20. Trolls Glad i forumet

  Hva med vår religion? Hva med den kulturen vi er oppvokst med i Norge? Skal Norges kultur sakte men sikkert viskes ut fordi vi har mennesker med andre kulturelle bakgrunner enn vi har? Nei, dette er det dummeste jeg noensinne har lest! Hadde aldri i verden akseptert det. Helt i orden at muslimer ikke spiser svin, jeg respekterer det - for all del! Men mine barn liker svin, og ikke har vi noen restriksjoner ifht kostholdet basert på religion, så hvorfor skal vi leve uten svin fordi nabogutten gjør det? Dette blir jo faktisk det samme som å kreve at muslimene i barnehagen spiser svin for sånn gjør vi det i Norge... Helt feil!

  Mitt eldste barn går på en skole hvor det er total nøtteforbud (blant både elever og lærere), pga allergi. Det er selvfølgelig helt i orden, for her er det snakk om at noen kan dø dersom de i det hele tatt lukter nøtter. Muslimene dør ikke om vi ikke-muslimer spiser svin!
   
  • Liker Liker x 4
  • Vinner Vinner x 1
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.

Del denne siden