Tidlig ultralyd tråden

En tråd i 'April 2020' startet av Cyrus, 20 Aug 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Fra3til4 Betatt av forumet Påskekyllingene 2020

  Jeg klarer ikke å vente til tul i uke 12 med å se at det er liv, så i morgen skal jeg på tul privat:hilarious:
   
  • Liker Liker x 1
  • Kreativ Kreativ x 1
 2. Lino Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Når blir terminen din da? Og ble du stressa?

  Jeg ble stressa av å bli satt 3-5 dager tilbake (er forvirret fordi svangerskapslengden hun ga meg ikke passer med terminen hun ga meg), så 16 dager hadde jeg blitt veldig stressa av. Men jeg har jo hatt regelmessige sykluser og tok ut spiralen i januar, så det er jo litt annerledes.
   
 3. Mille32 Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene

  Jeg går også til henne! Skal der på fredag :)
  Sist gang fikk jeg både utvendig og innvendig.. tok innvendig for å få et helt sikkert resultat, for hun så litt dårlig på den utvendige :)
   
 4. Stjernefrø Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene

  Du også, så gøy :D det blir spennende på fredag!
   
 5. Cyrus Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Jeg bruker også merethe og skal 2.9:D
  Hun kjenner meg litt vel godt nå med mine 3 tette så litt tanker når jeg nå bestilte igjen:p savner sigrid også, hun fulgte meg med mine 2 første. Fantastisk dyktig dame:Heartred ( merethe tok over Sigrids ultra da sigrid pensjonerte seg)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Cyrus Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Jeg bruker også merethe og skal 2.9:D
  Hun kjenner meg litt vel godt nå med mine 3 tette så litt tanker når jeg nå bestilte igjen:p savner sigrid også, hun fulgte meg med mine 2 første. Fantastisk dyktig dame:Heartred ( merethe tok over Sigrids ultra da sigrid pensjonerte seg)
   
 7. mammatilmathilde Glad i forumet Desemberskatter 2016 ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Vi skal om en uke <3
   
 8. HanneK Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Nå har jeg nettopp sett et levende embryo, uke 8+3, det var ca 2 cm stort :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 6
 9. Fra3til4 Betatt av forumet Påskekyllingene 2020

  I dag var dagen for min første tul, og jeg fikk se et bankende hjerte:Heartred Sist gang vi var der fikk vi se en tom fostersekk, så det var utrolig godt å se at alt var bra denne gangen:wav
   
  • Hjertelig Hjertelig x 6
 10. Lino Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Vi hadde også en utrolig fin ultralyd i dag! Hadde en på fredag også, på grunn av blødninger, og da så hun blødninger i livmoren også. De var borte i dag og alt var fint, og "babyen" er 1 cm lang. Hun mente jeg var 7+0 og det stemmer jo helt med egne beregninger. :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 11. Labellavita Andre møte med forumet

  Dere som får henvisning til tidlig ultralyd fra lege, er det mye som skal til for å kunne få dette? Jeg er førstegangsgravid, men har hatt 2 tidlige spontanaborter siste året (uke 5-6) Har bestilt legetime neste uke da skal jeg være 8+0. Altså har jeg aldri komt så langt som dette, og har en god følelse. Samtidig ønsker jeg selvsagt en bekreftelse. Er dette noe jeg kan be om?
   
 12. Kaffebønna Elsker forumet Påskekyllingene 2020

  Jeg tror dessverre ikke det. Når du mister så tidlig er kroppen flink på å gi opp ikke-levedyktige foster. Du er i grunn ikke i "risiko" gruppa. Samtidig som det er "vanlig" å miste så tidlig 1-2 ganger. Har ikke fått det tilbudet selv etter det, men har fått tilbud fra sykehuset etter 5 stk. I forbindelse med utredning som ikke førte noen vei. Men du kan jo spørre :)

  Har tatt en privat ul i uke 6 selv, og ikke enda brukt den jeg fikk tilbud om på sykehuset.
   
 13. mrsmama Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Var igjen i dag.
  Flyttet frem fra 8+1 til 8+6.
  Jeg tror fortsatt 8+1, og legen sa det er mulig jeg ble flytta tilbake igjen ved oul ettersom de vokser forskjellig i starten sa han.

  Så armer, ben og bevegelse :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. Labellavita Andre møte med forumet

  5 stk! Huff! Da BØR de hvertfall gi en ekstra oppfølging.. Håper det virkelig går veien for oss begge❤️
   
 15. Dr Cici Flørter med forumet

  Forskjellige sykehus har ulik praksis når det kommer til dette. Enkelte sykehus avslår generelt alle henvisninger til TUL som der årsaken kun er morens bekymring/ønske om TUL, eller hvis man "bare" har 1-2 tidligere SA (Tidlige SA/kjemiske graviditeter teller heller ikke med, så de fleste sykehus regner en tellende SA fra uke 6 kanskje). Hvis man har mer enn 3 SA (etter uke 6) på rad, uten et vellykket svangerskap i mellom, er det grunn til utredning/henvisning mtp habituell abort. Disse kan også da få tilbud om TUL.
  Andre sykehus er mer liberale, og godtar henvisninger til TUL utifra kapasitet.

  Grunnen til at noen sykehus er strengere enn andre, er selvsagt at det er et spørsmål om kapasitet og ventelister. For hver person som får time, blir ventelistene og køen lenger for andre. Sånn er det i det offentlige. Så tidlig i graviditeten er det ikke så mye medisinsk å hente av å ta en UL, dersom man ellers ikke har mistanke om at noe er galt. Man kan se om det er èn eller to, men det vil man også kunne finne ut ved en senere undersøkelse. Man kan se om det utvikler seg normalt, men om det ikke gjør det, er det lite man kan gjøre fra eller til. Dersom man får blødninger og smerter derimot, kan det være grunn til å gjøre ul for å utelukke exu. Men da vil også henvisning til UL godtas.

  Jeg synes det er riktig at de fleste gravide betaler selv i det private for å gjøre slike ekstraundersøkelser. I Danmark har man et fint begrep, de kaller det "hyggescan". Det er når man tar scan bare for å se at alt er som det skal være, for å berolige mor, og fordi det er koselig. Det må man betale for også i Danmark, men synes det er et bedre ord enn TUL, som liksom indikerer at man skal utrede for noe. Slike "hyggescan" er man nesten nødt til at de fleste gjør privat, ellers ville kostnadene for det offentlige blitt enorme, og kapasiteten hadde blitt helt sprengt. Ultralyd i uke 11-13, derimot, synes jeg det er skikkelig ille at vi ikke har som en del av den norske svangerskapsomsorgen. Det er rutine i de fleste andre land vi sammenlikner oss med, og kan være viktig for å diagnostisere utviklingsforstyrrelser og en rekke andre ting. Men dette er min mening.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 16. Mamsenoglillegutt123 Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Var på tul i går, og fikk høre at alt så fint ut :) så nå er det bare å vente til oul i november :rolleyes: ble satt en dag frem i forhold til det jeg trodde, så i dag er jeg i uke 7+6 :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 17. Labellavita Andre møte med forumet

  Takk for at du deler info! Nyttig
  Forstår selvfølgelig grunnen til at det må være slik både ut i fra kapasitet og hvorvidt det er medisinsk nødvendig. Jeg hadde en diskusjon med legen ang. dette med videre undersøkelser etter spontanabort nr 2. Og fikk info rundt dette med minimum 3 stk, og slik jeg forsto var noe jeg kan bli utredet for dersom de skjer igjen.
  Etter hva jeg har forstått er min situasjon helt normalt,vanlig, og sjangsene store for at de går bra til slutt. Bekymringer blir en nok aldri kvitt uansett, så har i dag bestilt time til ultralyd privat for å forhåpentligvis få gode nyheter og kan roe ned. Time mandag 2.9
   
  • Liker Liker x 1
 18. Bazinga92 Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Tidlig ultralyd Onsdag 11. September, da er jeg 10+1 :love7 Gleder meg, og gruer meg. Kommer sikkert til å
  være så nervøs!
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 19. Sophies verden Andre møte med forumet

  Jeg skal om en uke, vi reiser til Gøteborg for TUL og NIPT test. Er da i uke 10+noen dager. Blir spennende!
   
 20. Maria95 Andre møte med forumet

  Var på tidlig ul idag og så og hørte et bankende hjerte. Så bra å få det bekreftet! Er 6+4 idag. Lykke til alle som skal på tidlig ul :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 6

Del denne siden