Oslo universitetssykehus, Ullevål

En tråd i 'Fødesteder i Norge' startet av Babyverden, 22 Nov 2012.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Informasjonslink oppdatert
   
 2. misty Glad i forumet August 2018

  Noen som har født på vanlig fødeavdeling (ikke ABC) det siste året og vil dele sine erfaringer? Hadde litt dårlige erfaringer fra barselhotellet sist gang, men har allikevel søkt fødeplass på Ullevål denne gangen også.
   
 3. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Fødte der 2015, og 2016. Var på barselhotellet i 2015, og var ikke imponert for å si det slik. Dårlig info, og lite/ forvirrende hjelp til amming.
  Skal føde på der igjen om en ukes tid også, men skal ikke på barselhotellet denne gangen heller (var ikke der i 2016 heller)
   
 4. misty Glad i forumet August 2018

  Ja, da har vi samme erfaring med barselhotellet. De hadde også veldig dårlig tid når vi var der, så hendte flere ganger at vi ringte på hjelp og ingen hadde tid til å komme. Veldig frustrerende :-( Håper på en bedre opplevelse denne gangen!
  Masse lykke til med fødselen og håper oppholdet på fødeavdelingen går greit!
   
 5. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Den avdelingen jeg skal på vet jeg er et bra sted, så det er jeg ikke bekymret for. Digger de folka som jobber der.
   
  • Liker Liker x 1
 6. MissFlite Flørter med forumet

  Jeg skal føde her i høst, håper på fler erfaringer
   
 7. Lallis Flørter med forumet Novemberlykke 2018

  Fødte her i november 2016. Kjempefornøyd både med fødselsoppfølgingen, og behandlingen jeg så fikk på barselshotellet. Jordmødrene var alltid like utenfor da vi lurte på noe, og jeg fikk den hjelpen jeg behøvde. Kjenner meg ikke igjen i beskrivelsene jeg har hørt fra andre om at jordmødrene er sure og stressa og kommer inn i tide og utide for å mase og rive en stakkar i puppene :hilarious: Vi hadde lyst til å bli på hotellet lenger enn man egentlig kan, fordi det var så deilig å vær der :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 8. Junibaby18 Glad i forumet

  Uff!![emoji30] jeg skal føde på
  Ullevål i juni! Får håpe det ikke er noen sure jordmødre der da, for deres del[emoji23][emoji106]
   
  • Liker Liker x 1
 9. Isenbel Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  Fødte i midten av juli 2017 og hadde en helt super erfaring, til tross for en veldig hektisk tid på både på føden og barsel!

  Personalet var veldig tilgjengelig og ikke for pågående. Jeg opplevde at samtlige av personalet vi var i kontakt med var interessert i å både høre- og møte mine ønsker og behov. Sykepleier/leger tittet hodet innom ved vaktskifter for å hilse på og gjøre seg synlige («jeg er på vakt og jeg sitter der borte om du trenger meg, pling på meg eller kom bort»). Måtte aldri vente lenge før jeg fikk hjelp om jeg etterspurte det. Fikk også veldig god hjelp med amming!

  Og som det har blitt skrevet tidligere har barselhotellet alt man trenger av sanitetsartikler til både mor og barn.
   
  • Liker Liker x 3
 10. Skjermtrollet Forumet er livet Tilgangsansvarlig ❤ Aprilbarna19 ❤ Januar 2017

  Så bra du hadde en positiv erfaring! Fylte de opp med sanitetsartikler på barselshotellet mellom januar og juni? Jeg fødte i januar 2017. Vi endte med å dra hjem fordi vi ikke hadde nok skift og kluter til babyen. Gikk tom for håndklær og måtte krangle til oss flere. De harde papirhåndklærne på badet var totalt uegnet til babystell. Sterk kontrast til barsel der jordmødrene er kjempehyggelige og de faktisk har alt du trenger.
   
 11. Isenbel Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  Det må de ha gjort, for da jeg var der i juli sto det i hvert fall en «babyseng» full av bleier, bind og andre ting man måtte trenge. Laken, sengetøy og badekåper var det også bare å forsyne seg av. Kroppen min kvittet seg med mye vann i tillegg til at det var 30 grader ute, så den sengen ble skiftet på hver natt. Babyen fikk også nytt laken flere ganger pga gulping.
   
  • Liker Liker x 2
 12. Skjermtrollet Forumet er livet Tilgangsansvarlig ❤ Aprilbarna19 ❤ Januar 2017

  Så bra! Var der bare en natt vi så aner ikke hva som hadde skjedd om vi hadde blitt en natt til. Skulle egentlig bli to, men orket rett og slett ikke at mannen måtte hjem for å hente alt mulig utstyr. Neste gang skal vi pakke en SVÆÆÆR fødebag :p
   
 13. Junibaby18 Glad i forumet

  Er det noen som vet om det er trådløst nett på Ullevål?? Jeg tenkte å ha med meg laptop for å se på film.
   
 14. LoffIMagen Elsker forumet Novemberlykke 2018 FebbisBebbis2021 ❄️

  Tusen takk!! Måtte dere ut av føden og på barselhotellet samme dag? Hvordan var det med hjelp fra sykepleiere og jordmødre?
   
  • Liker Liker x 1
 15. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  På barselhotellet må du betale, tror ikke det er på selve føden/barsel.
   
 16. MissFlite Flørter med forumet

  Noen som har født her i det siste og kan komme med tips om hva jeg bør ha med i fødebag og hva jeg ikke trenger ha med? :)

  Og under selve fødselen ser jeg det anbefales å ha med noe snacks og energidrikk til fødselen. Tenkte å ta med noe - men hvis fødselen varer en stund merker jeg at lunka brus eller en smelta sjokolade ikke virker fristende. Finnes det noe kjøkken/kjøleskap i nærheten av der man føder man kan oppbevare litt mat? Eller er det bedre å satse på å sende barnefaren ned i kiosken for å handle ved behov?
   
 17. LittleMouse Forelsket i forumet Assistert-jentene

  Det er trådløst nett på Ullevål ja, både på hotellet og resten av sykehuset, men det varierer litt hvor bra "connection" det er utfra hvor på ullevål du er.
   
 18. monochroma Elsker forumet MayDay2021 Septemberhjertene 2018 August 2018

  De tilbydde isbiter til drikken på fødeavdeling B iallfall. Jordmor fikset det og mat. Har sikkert kjøleskap å lagre ting i hvis du spør.

  Fødebag vil jeg ha hatt med det man pakker med seg til et hotellopphold av toalettsaker, våt/tørrservietter til stell. bleier og bind hadde de. Tøfler, behagelige klær, ammepute, evt brystpumpe
   
  • Liker Liker x 1
 19. MissFlite Flørter med forumet

  Takk for svar! :) Jeg er så kresen på mat, så vil helst ha med egen hvis jeg trenger det :angelic:

  Man får ikke mulighet til å låne ammepute og brystpumpe der altså? Hadde ikke tenkt å kjøpe inn brystpumpe før jeg vet behov og har ikke lyst å drasse med meg for mye store ting (mannen kjører ikke bil).

  Hva med babyklær (utover det babyen skal reise hjem i?) Får jeg låne sykehusklær til meg der? Hvis jeg kan slippe å ha med for mye klær tenker jeg det er fint, blir det mindre å vaske for meg når jeg kommer hjem.

  Hva med dopapir? Hørt at det kan være stivt på sykehus :bag:

  Håndklær og sånt er der vel?

  Det jeg tenker å pakke foreløpig: helsekort, kamera, mobil, lader, toalettveske, noe klær å reise hjem i til meg og baby, noen ammebher og ammeinnlegg, en ok pysj å rusle rundt i på sykehuset og birkenstock badesko.
   
 20. monochroma Elsker forumet MayDay2021 Septemberhjertene 2018 August 2018

  Brystpumpe har de, men erfaringsmessig skal hele avdelinga bruke den på natt, så jeg angret på at jeg ikke hadde med min egen. Jeg sleit litt med amminga til å begynne med. Tror ikke det er ammeputer tilgjengelig, men kan jo alltids bruke dyner og puter.

  Babyklær tror jeg du må ta med selv, Men håndklær var det i fleng!
   
  • Nyttig Nyttig x 1

Del denne siden