Vektforandringer

En tråd i 'Oktober 2019' startet av Caecilia, 14 Mar 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. FrkPippi Glad i forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 19 VIP

  Å nei!! Uff å huff! Jeg har jobbet en del med behandling av bulimi og overspisinglidelse tidligere, og får vondt av å høre at en kan få slike kommentarer (uavhengig av om en strever med mat og følelser eller ikke). Jeg vet ikke hva jeg skal si, annet enn at dette er uakseptabel atferd fra en forelder. Og kanskje spesielt når han selv vet (burde vite) hvor "vanskelig" det kan være å streve med overvekt og mat. Jeg hadde så absolutt satt han på plass, men forstår at vi alle er forskjellige og at gamle mønstre ofte består. Jeg ville allikevel vært veldig "hard" og tydelig på at slike kommentarer og snakk om andres eller barnets kropp (uavhengig om det er når barnet er tilstede eller ikke) er helt uakseptabelt...

  Nei, vil bare si jeg føler virkelig med deg, og at du slipper flere slike kommentarer <3

  Forøvrig har jeg gått opp ca 3 kg og er kun 12+5, og håper virkelig at vektøkningen ikke blir mer enn nødvendig. Jeg er helt normalvektig og godt trent, men gud, får helt angst av å se at kroppen endrer seg så fort! Og jeg har jo ikke fått noe særlig mage enda, kan ikke se noen ting omtrent :eek: har bare blitt "jevnt over bollete" :hilarious:
   
 2. Lilleostepopp Elsker forumet Oktoberlykke 2019 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  5 kg til nå og er 16+1. Sliter veldig med å akseptere kroppen som den er nå. Blir godt når magen vises bedre og man ser mer helhetlig gravid ut. Er bare 159 høy og har ikke så mange plasser å legge fettet når jeg legger på meg så går fort fra normal til kraftig i størrelse. Sist la jeg bare på meg 11 kg tilsammen men denne gangen blir det sikkert mer.. Men vet jo innerst inne at det alltid forsvinner etter et halvt til ett års tid etter fødsel pga amming og trilleturer. Er nok mye press på dette temaet og er vel derfor mange sliter med det å gå opp i vekt i graviditeten .. Burde jo egentlig ikke være sånn:sorry: vi gjør jo faktisk menneskehetens ALLER viktigste jobb.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 3. Vordende Flørter med forumet Oktoberlykke 2019

  Tror ikke dette er en spesielt konstruktiv tråd. Ser mange skriver om usunt forhold til mat/vekt, å da sammenligne seg med andre blir aldri noe positivt i det store og det hele. Anbefaler alle å ignorere andres vekt og heller forholde seg til hva jordmor/fastlege måtte prate om når det gjelder vekt.

  Her kan dere lese om vektøkning i svangerskapet, og merk dere at det er viktigst å fokusere på å spise sunt fremfor tallene. Inntil du får motsatt beskjed av helsepersonell i hvertfall.

  https://nhi.no/familie/graviditet/symptomsjekker/vektokning-i-svangerskapet/

  Sorry om jeg er kjip! Har ikke tenkt over hvordan det jeg har skrevet / ment om egen vekt kan påvirke andre før heller.
   
  • Enig Enig x 2
 4. LillyMom Gift med forumet *MIA* Oktoberlykke 2019

  Jeg påvirkes overhodet ikke av det dere andre skriver :) er vel et helt fint sted å få klage om man uroer seg for vektoppgang, som er helt normalt og noe mange andre gravide kjenner seg igjen i. Derimot syns jeg basert på mine egne erfaringer fra jeg var ung at man bør etterstrebe et reflektert forhold til kroppen sin og egne barn, men det har jo ingenting med forumet å gjøre.
   
  • Enig Enig x 3
  • Liker Liker x 1
 5. Caecilia Glad i forumet Oktoberlykke 2019

  Skjønner hva du mener, men her mener jeg man kan se det på flere måter.

  Synd om noen føler det blir et usunt fokus, men det er et faktum at kroppen blir å forandre seg, og personlig tror jeg det er sunt å se at det er like mange variasjoner i opp/nedgang i vekt som det er graviditeter. Hos jm/lege vil det ofte bli fokusert på gjennomsnittet/ønsket progresjon, og det er ikke alltid så enkelt å forholde seg til om man ligger utenfor «normalen».

  Tror det kan være like så sunt som usunt å diskutere vektforandringer i svangerskapet. Men man må også tenke over hvordan man ordlegger seg.

  Utover det mener jeg at man selvfølgelig bør ta diskusjonen med jm/lege, og høre på deres kompetanse og følge deres råd. Men å få se at det finnes et enormt spekter av graviditeter, kropper, tanker og meninger - vel, det synes jeg er positivt. :)
   
  • Enig Enig x 3
  • Liker Liker x 1
 6. vntrl Elsker forumet Oktoberlykke 2019

  16+0/1 og opp 2,1 kg, etter å ha ligget på stedet hvil på +1,2 i nesten tre uker. Ikke så mye til jevn vektøkning, men i det minste går den opp. For meg er det det viktigste.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Vordende Flørter med forumet Oktoberlykke 2019

  For de aller fleste er nok det å diskutere kjempefint :) Så bare at flere skrev om vanskelige forholdet til kropp og mat, men er selvfølgelig et tveegget sverd og er utrolig individuelt hva folk mener! Så jeg skal ikke påta meg noen bastante meninger på vegne av andre altså. Bare at det er noe til ettertanke :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 8. tolilla Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Oktoberlykke 2019 Høsthjerter 2017

  Jeg har det vært gode og avslappende påskeferie som har vært under for formen min.
  Er nå opp 2 kg fra laveste, så det betyr bare -8 kg fra startvekt.
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Grykkan Blir kjent med forumet

  Faren min sa noe lignende i selskap i går. Eller han satt og lo av min gode matlyst og har åpenbart tanker om at jeg kan legge på meg ekstra. Slang hardt tilbake at han kan jo prøve å være gravid selv. Neste gang skal jeg si ifra enda tøffere.. Bli sinna istedenfor lei deg. De er bare dumme og tenker seg ikke om. Egentlig bør de være så glad for at vi er friske og har matlyst.
   
  • Enig Enig x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. AnLinnea Elsker forumet Himmelbarn Påskekyllingene 2020

  Jeg er enig! Neste gang skal jeg si noe tilbake. Nå er jeg jo litt forberedt på det. Bra du sa i fra i alle fall. Og helt enig i at de i hovedsak skal være glade vi er friske.
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Solstrål1 Glad i forumet Oktoberlykke 2019

  Jeg gikk opp 2 kg i starten av graviditeten... nå er jeg på startvekta mi. :confused005 Jaja, det er nok å ta av denne kroppen her så.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Mor_til_3 Elsker forumet VIP

  Er 15+0 i dag og mangler 2 kg fra startvekten. Gikk ned 6 kg de første 3 mnd pga kvalme. Nå er jeg heldigvis ikke så kvalm lengre, så da går vekten opp igjen.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Grykkan Blir kjent med forumet

  Jeg sa faktisk skikkelig ifra på telefonen i går.. Pappa ble lei seg og sa han selvfølgelig ikke mente noe vondt. Fikk noen unnskyldninger og tviler på at det skjer igjen!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 6
 14. AnLinnea Elsker forumet Himmelbarn Påskekyllingene 2020

  Så tøff du er! Kjempebra at du tar deg selv på alvor, og gir beskjed!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. MaiMamma2015 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Oktoberlykke 2019 ♡ Maibarna ♡

  Tøft at du sa i fra :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Minipie Glad i forumet Oktoberlykke 2019

  Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Er 158 høy og har også gått opp 5 kg allerede. Spiser sunt og variert men det hjelper ikke på vekten akkurat men jeg tenker at sånn er det bare. Jeg får gå opp det jeg går opp og heller prøve å nyte graviditeten
   
  • Enig Enig x 1
 17. Caecilia Glad i forumet Oktoberlykke 2019

  Kom på at jeg skulle sjekke helsekortet fra forrige gang, bare for å se hvordan jeg ligger an ift. sist. Jeg startet på samme vekt sist også, og har gått opp 2 kg mindre enn sist på samme tidspunkt, og ligger nå innafor "normalen" ift. min startvekt og bmi. Det gjorde veldig godt å se, og jeg håper jeg klarer å opprettholde samme progresjon videre i svangerskapet! Fortsetter det som det gjør nå, så havner jeg på 10-13 kg opp ved slutten av graviditeten, i mot for 20+ ved forrige svangerskap.

  Tenker mest på at jeg tror jeg kommer til å kjenne forskjell på kroppen både under og etter sv.skap om vektøkningen blir litt mindre. Det var fryktelig tungt å være til sist (både psykisk og fysisk forsåvidt, men verst fysisk), og jeg ønsker meg ikke dit en gang til - selv om jeg er forberedt på at det meste kan skje.
   
 18. MaiMamma2015 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Oktoberlykke 2019 ♡ Maibarna ♡

  Det var lurt, skal sjekke mitt jeg også. Jeg er veldig fornøyd med at jeg var nesten 10kg lettere da jeg ble gravid denne gangen. Det tror jeg kommer godt med i svangerskapet. Men er dårligere nå da, så var sprekere med mer vekt :rolleyes: får håpe du klarer å holde deg til 10-13 kg, det håper jeg også for min del :)
   
 19. Caecilia Glad i forumet Oktoberlykke 2019

  Tenkte at da hadde jeg hvertfall sammenligningsgrunnlag underveis!

  Kjedelig at du er i dårligere form denne gangen da, men sånn sett så er jo svangerskap egentlig russisk rullett - du vet jo fasan meg aldri hva du får utdelt :p

  Ja, jeg tenker med 10-13 kg opp så vil det meste være baby og babystuff, og da er man plutselig nesten på start igjen etter barseltiden. Så er det bare kondis og muskler som må bygges opp igjen. Synes den første babytiden er tøff- og tung nok, om ikke kroppen skal være fysisk tung å ha med å gjøre i tillegg...
   
 20. MaiMamma2015 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Oktoberlykke 2019 ♡ Maibarna ♡

  Måtte sjekke selv fra mitt forrige svangerskap, og jeg har gått opp 3 kg mer enn sist gang :D ble litt skuffa, så tok på meg en gammel bukse for å sjekke, og den passet jo perfekt enda så da går det greit! Fikk tilogmed til å lukke den igjen (selv om det var sjukt ubehagelig:hilarious: )
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2

Del denne siden