Jeg er bekymret, og trenger å få ut frustrasjon.

En tråd i 'Generelt' startet av Bkno7623482, 4 Sep 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. annafk Gift med forumet Maiblomstene 2016 Oktoberlykke 2019

  Nå mener jeg ikke å skremme deg. Men du som mor, har et ansvar for å sikre at barnet ditt er trygt. At hun vokser opp i trygge rammer, med trygge omsorgspersoner. At hun ikke utsettes for vold, eller at hun ikke er vitne til vold i nære relasjoner. Du skriver at du skjermer barna for dette, vel, garantert ikke 100%. Ingen i din situasjon klarer det. Forskning viser at det å være vitne til vold, er like skadelig som å være utsatt for det selv.
  Barnevernet kan derfor, dersom du nå velger å bli/gå tilbake til han, vurdere at du ikke klarer å utøve god nok omsorg for jenta di, ved at du fortsatt utsetter henne for han. Det vil i så fall, antakelig, ende opp med en akutt plassering av barnet, og at bv vurderer å fremme sak om omsorgsovertakelse. (Da har du som nevnt over krav på gratis advokat, men altså, du vil vel ikke havne det?)

  Fordelen, med at du er i kontakt med bv nå, er at dere samarbeider om hva som er best for deg og barnet(barna, regner med de involverer hans eldste barn, evt selv melder bekymring dersom hun tilhører annen kommune). Barnevernet vitner også ofte i barnefordelingssaker, noe som er en stor fordel for deg, dersom de ser at du tar gode valg for dere nå.

  Lykke til!!
   
  • Liker Liker x 3
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 2. Mor2barn Gift med forumet Sommerfuglene

  Når eg har fått bekymringsmelding, så står det i grove trekk kva saka gjelder, skriftlig. I det brevet er dei pliktig å skriva om dei vurdere omsorgsovertakelse, men uansett om det er eit tiltak dei ikkje vurdere med deg, er det lurt å ha med advokat. Har du mottatt skriftlig innkalling?
   
 3. Milliemoren Flørter med forumet  Takk for svar! Jeg er på vei ut og det vet de ❤️❤️❤️
   
  • Vinner Vinner x 2
 4. Milliemoren Flørter med forumet

  H
  Hei! Stod ingenting i bekymringsmeldingen om det. Jeg har ikke fått skriftlig innkalling, har bare fått telefon og vært i et møte. Neste møte skal vi lage en plan sammen, da skal jeg stille masse spørsmål . Når jeg må dra, om jeg skal reise til familie i annen by, om jeg skal flytte der permanent, om da isåfall barnevernet må komme på besøk der når saken pågår, hvor mekling skal foregå, er det på familievernkontoret, eller hos barnevernet? Er så usikker på hvor vi skal bo fremover ..
   
 5. Kitty2019 Gift med forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Lykke til fremover! Spør og grav, lag en liste med spørsmål til barnevernet til tirsdag!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Du må bare stå på nå, dette klarer du!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Mor2barn Gift med forumet Sommerfuglene

  Du har krav på å få den skriftlig, på første møte. I tillegg skulle du fått skriftlig innkalling.
   
 8. Milliemoren Flørter med forumet

  Hmm.. så da har de isåfall gjort noe som ikke er etter boken ?
   
 9. Milliemoren Flørter med forumet

  Ja, skal lage en liste:)
   
 10. Maddieh Forumet er livet Junibarna 2019

  Kan hende de ikke har gjort det skriftlig for at han ikke skal se det.. slike mennesker kontrollerer alt, er logisk at de tenker han ser gjennom post o.l.
   
  • Enig Enig x 3
 11. Milliemoren Flørter med forumet

  Ja, er nok derfor :)
   
 12. Mor2barn Gift med forumet Sommerfuglene

  Det stemmer. Ta dette med advokat, ha han med på møtet og la han prate om dette.
   
 13. Milliemoren Flørter med forumet

  Da gjør jeg det!:)
   
  • Liker Liker x 2
 14. Teliza Betatt av forumet Julegavene 2019

  Lykke til! Jeg har jobbet for barnevernet og jeg har vært barnets/ barnas talsperson og midlertidig hjem. Min oppgave har vært å være beskytter for barnet/ barna og gi det/ de ro og omsorg så det/ de får trygghet imens foreldre eller den ene forelderen får ro til å stabilisere egen situasjon.

  Så jeg har vært litt bindeledd mellom barn, foreldre og BV. Jeg har en steil holdning om at barnets beste kommer først. Jeg har derfor kun tatt oppdrag og involvert meg der jeg har fått klart og tydelig ja fra BV på at tilbakeføring til hjemmet har førsteprioritet. (Minus saker hvor direkte vold og misbruk av barnet/ barna har vært tilfelle).

  Min erfaring er at det er den holdningen BV har så lenge foreldre/ forelderen er villig til forandring slik at barnet/ barna får det trygt hjemme. Barn har det opprinnelig best med sitt opphav så lenge hjemmet er deres beskyttelse.

  Så sålenge du viser at BV ikke har noe å bekymre seg for fra din side, at du er barnas beskytter og den stabile som tar de vekk fra det som er utrygt så er min erfaring at BV er en utrolig god samarbeidspartner.

  Jeg har vært involvert i ganske, mange saker. Det har vært alt fra foreldre- barnkonflikter til vold, rus, misbruk....... Det skal være ganske alvorlig for at en skal miste omsorgen for sine unger. Så du har ikke noe å frykte sålenge din intensjon er å ivareta dine unger.
   
  • Liker Liker x 2
  • Vinner Vinner x 2
 15. annafk Gift med forumet Maiblomstene 2016 Oktoberlykke 2019

  Ser noen har svart lenger ned og, men det er fullt mulig å gjøre muntlige avtaler om møter. Du kan snakke med bv om hvordan dere gjør det med referatet, alt journalføres. Men som nevnt lenger ned, spørs om det et lurt at du har det hjemme så lenge dere bor sammen.
  Lykke til i morgen :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Teliza Betatt av forumet Julegavene 2019

  Enig! Få de bort fra konflikten. Om far er som beskrevet så er det stor sjanse for at han eskalerer når situasjonen ikke går hans vei og han mister grepet på familien. Han må innse at han må ha hjelp, men så langt som det har gått så ser det ikke ut til at han er der og da er det best for barna å bli skjermet så lenge foreldrene er under samme tak.
   
  • Enig Enig x 1
 17. Milliemoren Flørter med forumet

  Hei!

  Tusen takk for dette svaret! Jeg ble mye mer betrygget nå, da jeg vet at jeg alltid gjør alt for barnas beste. Jeg tar henne ut av situasjonen jeg mener ikke er bra.

  Jeg har to forslag å presentere på neste møte:
  1. Reise til min far i annen by å bo på gården der en periode, eventuelt kjøpe bolig der å begynne helt på nytt der(men igjen, er det bra å ta barnet helt vekk fra far og søster?)

  2. Reise til min far i annen by å være der til ting har roet seg, dra på mekling, mens min datter er med morfar osv.. Når ting har roet seg og alt det praktiske er på plass, reise tilbake for å starte på nytt i ny bolig.

  3. Min mor skal selge sin leilighet. Overta den å bli værende.

  Hva mener du? Holder også på å skrive mange spørsmål til møtet med Barnevernet i morgen.
   
  • Liker Liker x 2
 18. Milliemoren Flørter med forumet

  Han har gått i sinneterapi, han går til psykolog nå, og vi har gått i parterapi. Episodene har blitt tydelig bedre og de oppstår sjeldnere, men likevel så opplever jeg det som svært destruktiv når de oppstår, da han legger alt over på meg og forteller at det er jeg som trakasserer, ødelegger familien og skaper alle krangler og diskusjoner, ved å provosere han osv. Jeg er ferdig, og uansett om han hadde blitt bedre og slike episoder aldri hadde oppstått igjen, har det gått så langt nå at jeg er ferdig..
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
  • Liker Liker x 1
 19. Lino Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Det er en måned siden du opprettet denne tråden, og allerede har du fortalt om flere episoder som har skjedd i løpet av den tiden. Det er temmelig hyppig bruk av vold. (Skulle gjerne satt inn klemme-smily her, men finner ingen.)
   
  • Enig Enig x 3
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 20. Teliza Betatt av forumet Julegavene 2019


  Jeg tenker at du må kjenne på hva som er best for deg i første omgang. Hvor vil du finne trygghet? Når du er trygg er ungen din trygg :)

  Om barnet ditt har nettverk så er det så klart en fordel at ungen din får minst, mulig forandring nå. Er det anledning til å bo i din mors leillighet en stund f. eks.?

  At dere har nettverk å støtte dere på. Familie som stiller opp vil være veldig positivt ovenfor BV. Så uansett hva du velger så er det fint at det involverer andre familiemedlemmer og nære dere har. Da ser BV at det er flere ressurser rundt ungen din og at du har avlastning :) Det er min erfaring hvertfall.

  Om du har dialog med det andre barnets mor så er det jo ingenting i veien for at ditt barn kan møte søsteren sin gjennom avtale med den forelderen. Om du har reelle bekymringer for samvær med far så er det viktig å drøfte det for da blir det kanskje aktuelt med samvær under oppsikt av BV en stund.

  Far gjør jo også forandringer så det er barnets rett å ha samvær med begge, men om far er ustabil og trenger hjelp over en periode for å være trygg forelder for ungen sin, så er det noe jeg ville ha løftet frem i samtaler om omsorg og samvær.

  Du beskytter jo barnet ditt mot det som har vært usunt nå og tar ansvar. Du er den som skjermer for det far ikke har helt på plass, så i samtaler med BV så er det viktig å holde fokuset der. På at du er en forelder som vil holde barnet ditt trygt i denne perioden også får det bli ny evaluering når far har det bedre med seg selv.

  Gode tanker <3
   

Del denne siden