Haukeland universitetssjukehus

En tråd i 'Fødesteder i Norge' startet av Babyverden, 22 Nov 2012.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. RemaFrue Gift med forumet Septemberhjertene 2018 Oktoberfruene 2018

  Tusen takk for svar, håper veldig på familie rom da jeg ønsker å være på sykehuset hvertfall til ammingen er kommet greit igang(vist jeg får det til) og alt av prøver som trengs å taes er tatt. Vet med meg selv at jeg ikke kommer til å klarer å være der "alene" uten min samboer eller noe annen familie i nærheten [emoji33] håper hvertfall det lar seg ordne på ett vis
   
 2. Lene93 Elsker forumet Oktoberfruene 2018 Julimammaer 2016

  Vi fikk prioritert familierom når jeg var førstegangsfødende, og jeg sa veldig tydelig ifra til jordmødrene vi hadde under fødsel at jeg absolutt ikke ville være der uten barnefar. Så stå på ditt og det du føler du trenger, så får du nok familierom om det går [emoji4]
   
  • Liker Liker x 1
 3. Ceccii86 Forumet er livet Desemberlykke2017 Snøfnuggene 2018

  Jeg fødte i januar. Hadde de samme bekymringene som deg. Pga en del tidligere traumer klarer jeg ikke sove alene, må ha lys på, osv. Fikk fastlegen til å skrive et eget brev om bekymringene som jeg leverte da jeg kom på KK. Jordmødrene tok veldig hensyn og forsikret meg om at vi skulle få familierom (til tross for at det var ganske fullt der). No ble ikke fødselen som forventet og vi hadde fått familierom uansett, men jeg opplevde ihvertfall at de hørte på meg/oss. Ellers må jeg si at de aller fleste jordmødrene jeg hadde noe med var utrolig flinke og gjorde sitt ytterste for at oppholdet der skulle bli bra. Kan og anbefale å få time på ammepoliklinikk hvis du sliter med ammingen :)
   
  • Liker Liker x 1
 4. K.L# Alle gode ting er 3 :) Marsmellows-15 Septembermødre <3

  Er veldig spent på hvordan det er på føden nå. Født 2 barn på kk og siste på Voss. Var veldig fornøyd med barseltiden på storken med nr 2 og på Voss med nr 3. Med nr 1 bodde jeg på rom med noen som ikke tok hensyn. Har et håp om å klare storken denne gangen. Men likte meg utrolig godt på Voss også. Men tørr trolig ikke kjøre dertil i desember på de veiene. Så heller mot kk igjen. Veldig spent.
   
 5. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Har akkurat hatt et lengre opphold på føde1/barsel/gyn. Hadde en kjempegod opplevelse, og følte meg veldig ivaretatt. Fikk familierom på barsel hele tiden mens jeg lå der. Superfornøyd [emoji173]️.
   
  • Liker Liker x 3
 6. Mymlen93 Elsker forumet Novemberlykke 2020 Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Likte meg svært lite på barsel, og det var som om det var en applaus når eg dro tidlig hjem pga mistrivsel og lite hjelp. Trur dei hadde det travelt på den tiden, å håper det er mindre travelt i oktober
   
 7. Scarlett Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Novemberbarna 19

  hvordan er det der nå mon tro? jeg har termin neste uke, og har hørt at det er svææært lite familie rom tilgjengelig der nå :(
   
 8. Scarlett Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Novemberbarna 19

  hvordan er det der nå mon tro? jeg har termin neste uke, og har hørt at det er svææært lite familie rom tilgjengelig der nå :(
   
 9. Scarlett Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Novemberbarna 19

  oisann, gudene må vite hvorfor samme kommentar kom hundre ganger
   
 10. Mymlen93 Elsker forumet Novemberlykke 2020 Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Tror den travleste tiden er om sommeren faktisk [emoji85] er vert fall det eg har høyrt :/ du får oppdatere her når du har fått baby om korleis du synst det var :)
   
 11. Solanda Betatt av forumet

  Fødte på KK, Føde 1. 18.06.18
  Det var veldig fullt på Barsel, men synes fortsatt at det var et greit opphold til tross for en heftig fødsel, og litt store plager i ettertid. Fikk ikke familierom.
  Jeg møtte bare hyggelige jordmødre :)
   
  • Liker Liker x 1
 12. Annemennemone Glad i forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Jeg forstår ikke helt informasjonen på nettsidene til Haukeland.. Må far reise hjem kort tid etter fødsel? Får han kun være på besøk i visittiden mellom 17.00 og 20.00 når mor er overført til barsel? Hvis man ikke får familierom, deler man da med andre som har født? Hvor mange?
   
 13. Hei!

  Ja, far må reise hjem når man flyttes fra fødeavdeling til barselsavdeling. Med mindre man er heldig og får familierom, noe det ikke finnes mange av - dessverre. Far kan være tilstede i avdelingen, og i foajeområdet utenom visittiden, men det er ikke lagt opp til at far skal besøke inne på rommet annet enn i visittiden. Dersom mor er i fin form etter fødselen, kan man være på gangen, på oppholdsrommet eller nede i foajeen sammen. Dette er gjort for å skåne andre barselskvinner. Jeg mener å huske at man er opptil fire barselskvinner på samme rom, dersom man ikke får familierom - men det finnes også noen dobbeltrom.
   
 14. Annemennemone Glad i forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Takk for informativt svar. Nå framstår Stord som mer og mer aktuelt for oss, til tross for en noe lengre reisevei.
   
 15. Mymlen93 Elsker forumet Novemberlykke 2020 Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Er det ikke sånn på Stord? Før var det vert fall opp til 6mans rom på Stord
   
 16. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Jeg vurderer også å dra til Stord (er selv født der og min familie bor i nærheten). Som førstegangsfødende er det for meg utrolig viktig å kunne få ha min kjære der i barseltiden.
   
  • Liker Liker x 1
 17. Strikkemamma3 Betatt av forumet Oktoberfruene 2018

  Tilbyr de ikke lystgass på Haukeland?
   
 18. Ørkenrev Forumet er livet Tilgangsansvarlig Junilykke 2020 ♡ Maiblomstene 2020 VIP August 2018

  Nei, gammelt bygg, så gassen lekker ut og det er ikke bra for jordmødrene [emoji28]
   
 19. MinusNinus Glad i forumet Tilgangsansvarlig Septemberlykke 2015 Julibaluba 2017

  I utgangspunktet må han det ja. Jeg har født der to ganger, og begge ganger bedt om familierom fordi vi visste baby og jeg måtte bli liggende et par dager i etterkant. Fikk det ikke noen av gangene :( MEN; første gang var det så fullt, at vi fikk en fødestue som ikke var i bruk, så da fikk vi natten og litt av morgenen sammen før baby og jeg ble flyttet opp til barsel. Andre gangen (i fjor sommer) ble vi overført til Barsel 2 i første etasje, og her var det myyeee rausere med besøkende. Vi lå alene første natten, så da fikk pappaen bli, og så lenge vi på rommet (to mannsrom) ble enige, kunne pappaen komme og gå som han ville. Helt gull! :) Opplevde også at de ansatte bøyde seg bakover for å sørge for at vi alle hadde det bra, så har ingenting negativt å si om KK i det hele tatt. Fødte natt til fredag og lå helt til mandag ettermiddag, og har ikke et vondt ord å si om en av de som jobbet der!
   
  • Liker Liker x 2
 20. Annemennemone Glad i forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Etter det jeg har lest, scorer Stord som best i landet på involvering av far. I 2016 fikk 72 prosent av de fødende familierom. Til sammenligning fikk kun 36 prosent familierom på Haukeland i 2016. Stord har 100 prosent score på tilrettelegging for involvering av far, mens for Haukeland er andelen 59 prosent.

  I tillegg scorer Stord jevnt over bedre enn Haukeland på omtrent alt hva barselomsorg angår i folkehelseinstituttets statistikk fra 2017 (tall fra 2016).

  https://www.nrk.no/sorlandet/foreldre-settes-pa-gangen-etter-fodselen-1.13891604

  https://www.fhi.no/publ/2017/bruker...g-barselomsorgen-i-2016-nasjonale-resultater/
   

Del denne siden