Vekstkontroll

En tråd i 'September 2021' startet av mammamilla, 18 Mai 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kamillete Elsker forumet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2021

  Har ikke erfaring med det du nevner, kun igangsetting. Jeg opplevde en veldig fin fødsel da jeg ble satt i gang. Fint du følges så godt opp ❤️ Lykke til med kontroll på tirsdag :happy:
   
 2. sunflower Andre møte med forumet

  Så godt å høre. Tusen takk❤️
   
 3. mammamilla Forumet er livet Septemberlykke 2021

  Mini her hadde vekstavvik på -25%, han ble itillegg født i uke 33 og regnes derfor som prematur og SGA baby. Han er liten for alderen, er sløv og sover mye og strever med blodsukkeret. Men det er pga en kombi av prematur og SGA. SGA barn er babyer med større vekstavvik og er små for alderen og kan være litt slappe og trenge litt ekstra tid på sykehuset :) men nå er jo du 37 uker snart og da har babyen vokst seg enda større :)
   
 4. Ananas30 Elsker forumet Septemberlykke 2021

  Babyen har jaggu med vokst siden sist. Gått fra +12% til +21% på bare 4 uker. Derfor blir det ny vekstkontroll om bare 2 uker og avgjørelse tatt om igangsetting da. Har hun vokst enda mer og nærmer seg +30%, så må jeg settes i gang før termin. Hvis hun ligger på rundt +20%, så blir jeg satt i gang ved termin :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 5. Zelda86 Flørter med forumet Septemberlykke 2021

  Fikk du beskjed om hvor du er i forhold til percentil? Til meg har de kun snakket om percentil og aldri avvik. Forstår ikke helt hva som er forskjellen :bookworm:
   
 6. Verpesyk90 Forumet er livet Septemberlykke 2021 Snøfnuggene 2018 Januarlykke 2016

  Det sa hun ingenting om. Men jeg skal til jordmor i morgen og kommer til å ta det opp med henne. :pale
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Kamillete Elsker forumet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2021

  Lurt! De små vokser sånn i rykk og napp at jeg skjønner ikke hvordan noen kan si i uke 33 hvilken vekt babyen din er ved termin :p
   
  • Liker Liker x 1
 8. Ananas30 Elsker forumet Septemberlykke 2021

  Hmm, syns jeg leste noe om at 50 percentile er gjennomsnittet. Så er man over eller under, f. Eks. 40 percentile, så er man litt under snittet. Men jeg er ikke sikker. Her på sykehuset opererer de kun med prosent. Har ikke hørt noe om vekt eller percentile. Men i går så jeg det kom opp gram på skjermen når hun la inn mål. Da stod det 3660 gr på ene målingen.
   
 9. Zelda86 Flørter med forumet Septemberlykke 2021

  Tror forskjellige sykehus bruker forskjellige betegnelser, ser flere har prøvd å finne ut av det tidligere. Skal inn til ny kontroll neste uke og er veldig spent på hvor stor han er. Lå an til å bli 4 kg sist, han veide 2300g i uke 32. Hvor stor er jenta di estimert til å bli? Har en følelse på at det blir igangsetting her også.
   
 10. Ananas30 Elsker forumet Septemberlykke 2021

  Hun nevnte noe med rundt 4 kg her også. Eventuelt litt mer. Alt mellom 2500 og 4500 er jo vanlig, sier legen. Men samtidig så er de vanskelig å være helt sikker på hvor stor hun er uansett. Hun er lang I hvertfall, eller lårbeinet er langt i hvertfall :) legen var ogås veldig opptatt av at det ikke er stor forskjell mellom 3500 og 4000. 500 gram er jo ikke så mye :hilarious: Men er veldig spent på igangsetting og det å "tvinge" kroppen i fødsel. Har veldig lyst på en vanlig fødsel og ikke keisersnitt, men det viktigste er jo bare at hun kommer trygt ut :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Zelda86 Flørter med forumet Septemberlykke 2021

  Krysser fingrene for at jenta di kjenner seg moden nok til å komme litt før av seg selv. :happy: :dummy1:
   
  • Enig Enig x 2
 12. Verpesyk90 Forumet er livet Septemberlykke 2021 Snøfnuggene 2018 Januarlykke 2016

  Var hos jordmor i dag og sf målet bare øker. Sa jeg ville ha ny vekstkontroll og hun sa jeg ikke fikk det på dette grunnlaget.
  ligger nå over 90% :eek:
   

  Vedlagte filer:

  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Kamillete Elsker forumet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2021

  Oi, da ville jeg ringt sykehuset du tilhører og pratet med de. Eventuelt legen din. Skal sies at jeg kan null og niks om dette med SF-mål, men tenker at hvis dette gjør det bekymret for fødsel så burde det følges opp :happy: Mitt SF-mål ligger over på det hvite :hilarious: som du nærmer deg nå. Hvor langt på vei er du nå? :)
   
 14. Verpesyk90 Forumet er livet Septemberlykke 2021 Snøfnuggene 2018 Januarlykke 2016

  Ja, tror jeg ringer legen min. Er 35+2 i dag. Du da? :)
   
 15. Kamillete Elsker forumet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2021

  Var ikke sånn skummel "oiidaa:nailbiting::nailbiting:" i forrige innlegg altså :hilarious: Så kanskje litt dramatisk ut. Jeg vare reagerte på at jordmoren din kanskje ikke virket så imøtekommende med de bekymringene du har rundt baby sin størrelse. Opplever at det at jordmødre møter bekymringene våre rundt svangerskap, fødsel og alt som hører med som noe av det viktigste de kan gjøre ❤️

  Jeg er 38+2 i dag. Har termin 25.august. Er med i denne gruppa fordi jeg egentlig har termin 3.september som jeg egentlig tror stemmer bedre, men med sen OUL så ble jeg satt ni(!!) dager frem :hilarious: Gigababy
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Verpesyk90 Forumet er livet Septemberlykke 2021 Snøfnuggene 2018 Januarlykke 2016

  Åja, hehe... jeg tenke oooi når jeg så den siste målingen i dag. Også ble jeg veldig irritert og deppa etter jordmor sin reaksjon på min bekymring.
  Det er ikke hun jeg har til vanlig siden hun er på ferie.
  Men jeg sendte melding til legekontoret mitt og de tok i mot min bekymring med forståelse og sendte vurdering videre til KK. Så håper på et svar fra de om ikke så lang tid. :angelic:
  Jeg har født en gutt 10 dager før termin som var under gjennomsnitt, en jente 5 dager over som var ganske på gjennomsnitt. Og nå plutselig virker det som jeg får en kjempe stor jente. Skjønner ingenting. :hilarious:
  Jeg har leddgikt som gjør at jeg får standard vekstestimering i uke 32 pga man ofte får små babyer når man har leddgikt.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Kamillete Elsker forumet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2021

  Forstår godt at du ble skuffet og irritert over jordmor! Så godt at legekontoret tok deg på alvor! :happy:Da får du en skikkelig vurdering på KK! Jordmor sa til meg i dag at nr to ofte blir større enn første, og da kan det jo hende at nr tre blir større enn de to første kanskje? :hilarious: Håper du får en vurdering fra KK som du kan slå deg til ro med ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Annemor1991 Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Var på min første vekstkontroll i dag. Ble henvist pga høyt sf-mål og mistanke om tverrleie.
  Men viser seg at baby ligger i seteleie med føttene ned (på huk/squat) :rolleyes:
  Og han er litt mindre enn gjennomsnittet, -11% vekstavvik.
  Hodemålet var litt høyt og magemålet litt lavt. Hodemålet muligens fordi han ligger på høyre side mot ribbeina mine, at hodet da har bedre plass der enn hvis han hadde ligget med hodet nedi bekkenet. Hun fant også noe hun kalte amniotic band (en ekstra fosterhinne (?) som kanskje er grunnen til lavt magemål. At det tar opp noe av plassen. Så jordmora ringte til Riksen og sendte mål+ul-bilder dit, som skal vurdere om jeg må inn for en sjekk. Får kanskje time ila uka hvis de mener det er nødvendig.
  Ny vekstkontroll på sykehuset om 2,5 uke :)
   
 19. Verpesyk90 Forumet er livet Septemberlykke 2021 Snøfnuggene 2018 Januarlykke 2016

  Ja jeg har hørt det jeg også :p
  Har du fått noen beskjed om du skal settes i gang eller noe?
   
 20. Kamillete Elsker forumet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2021

  Nei, regner med at jeg får tid for igangsetting ved neste vekstkontroll i starten av neste uke hvis han fortsatt er stor :happy: Blir spennende å se!
   

Del denne siden