Tvilling-tråden

En tråd i 'Svangerskap og fødsel' startet av Hoffsa, 31 Des 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. lørdagsbarn Glad i forumet

  Lever på proteincookies jeg [emoji23]
   
  • Liker Liker x 1
 2. Frk. Lost Forelsket i forumet Febbisbebbis'18

  Til dere som har født; er det noe som har overrasket dere eller blitt annerledes enn dere så for dere? Enten ifbm fødsel eller livet med tvillinger? Samkjøring/utfordringer eller evt ting som ikke var så vanskelig som forventet? :p Praktisk eller psykisk?
   
 3. lørdagsbarn Glad i forumet

  Jeg har egentlig bare positive overraskelser, både fødsel og tiden etter. Alle forberedte meg på at det ville bli så tungt og så vondt og så stress. Jeg har venninner med én unge som har det "verre" og er mer slitne. Så kanskje det var bra at alle var så negative så jeg fikk meg en positiv overraskelse [emoji23] Men tror mye går på innstilling og hvordan du er som person. Jeg er en duracell kanin til vanlig, så kanskje én unge hadde blitt kjedelig [emoji23]
   
  • Liker Liker x 1
 4. Frk. Lost Forelsket i forumet Febbisbebbis'18

  Takk for svar, så kjekt å høre! :) jeg liker å alltid ha super lave forventninger og så bli positivt overraska hehe, så det høres bra ut ;) jeg er dessverre mer en sofagris enn duracell kanin, men vi har lagt opp til at mannen kan være en god stund hjemme i starten ved behov hehe. Ikke minst har vi planlagt barn i mange år og de er svært etterlengtet så jeg tenker at innstilling kan bety mye her ja. Er godt etablerte og brenner for barn og familieliv så jeg tror det hadde passet mange andre mye dårligere enn oss å få to! :)
   
  • Liker Liker x 1
 5. Bubbly ønsker meg en liten skatt Assistert-jentene

  Det som overrasker meg er hvor godt jeg tåler lite søvn og hvordan mine behov kommer i andre rekke og at det faktisk er helt greit! [emoji23] (som at man ikke nødvendigvis rekker å dusje hver dag, og at man ikke kan sitte lenge på do). Barna kommer faktisk først uansett, og det klarer man.
  Det var veldig tøft i starten med 3timers intervaller døgnet rundt på amming (som resulterte i 1 time «fri» for å enten spise selv eller prøve å sove litt mellom øktene), men man klarer det også.
  Fødselen (hastekeisersnittet) er glemt, ingen problem selvom jeg var dårlig en uke eller to [emoji5]
  Samkjøring/synkronisering er omtrent umulig med våre jenter, men så er de veldig forskjellige med forskjellige behov. Det er fascinerende og spennende å bli kjent med de to små [emoji176][emoji176]
  Også overrasker det meg hvor godt jeg tåler barnegråt. De har mye luftplager spesielt på kvelden og kan nesten være utrøstelige. Men får ikke vondt i hodet av den grunn, man tåler alt og er supermamma når man får twins!
  Bare å glede seg! [emoji3]
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Tvillingmamma91 Forumet er livet Aprilbarna`15

  Gikk lett som en plett, men nettene er helt for jævlig når begge holder på. Har aldri vært så sliten før
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Ikke i bruk Forumet er livet

  Hei på dere :D

  Er dere mange som er gravide med tvillinger her?
   
 8. Miiniputt Glad i forumet Junilykke2018

  Jeg kikker innom denne tvillingtråden for første gang! Venter tvillingjenter til sommeren :) vet det er flere både i juni - juli - august gruppa som venter tvillinger.
   
  • Liker Liker x 3
 9. Miiniputt Glad i forumet Junilykke2018

  Hei! Hvor gamle var tvillingene da dere dro til Spania? :) vi venter tvillinger til sommeren, og foreldrene til samboer bor i Spania, så det hadde vært så deilig med en tur.
   
  • Liker Liker x 1
 10. Minimoni Prøver på nr 1 Novemberlykke 2015

  Hei! Venter tvillinger nå i februar[emoji5] to jenter [emoji173][emoji173]
   
  • Liker Liker x 1
 11. Me87 Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Assistert-jentene

  Jeg synes fødselen var en veldig fin opplevelse :) Fødte nr 1 i hode, nr 2 i sete. Gikk kjempefint begge deler. Hadde hørt om en økt risiko for tang/sugekopp og liknende, og var glad jeg slapp det. Fødselen gikk også ganske raskt.

  Jeg tåler søvnmangel veldig dårlig, og synes perioden fra de var ca 1,5 mnd til de var 7 mnd var veldig tøff. Ammet begge, men ikke samtidig. Av og til tok det lang tid før de sovnet for kvelden, og jeg visste aldri hvor lang tid det ville ta før de våknet og var sultne. Slet litt selv med å få sove i kaoset. Alt dette førte til at jeg hadde det tøft psykisk en periode, og følte det ikke var hjelp å få.

  Det med å få tid til seg selv er jo også en utfordring, men jeg har faktisk alltid klart å få meg en dusj hver dag. Enten når de sov, eller eventuelt ved å ha de i vippestol ved siden av dusjen (når de ble større). Etterhvert ble de jo også flinkere til å underholde seg selv og hverandre med leker, babygym etc.

  Når de var ca 8 mnd gamle flyttet de på eget rom (samme rom), og begynte å sove bedre og bedre. Tok ikke lang tid før de sov rundt. Nå er de 15 mnd og sover hele natta, og gode, lange dupper på dagen. Glade og fornøyde. Nå koser vi oss veldig!
   
  • Liker Liker x 3
 12. Lilleulven Forumet er livet VIP Himmelbarn ❤ Juliskattene 2018 ❤ Januarlykke 2016

  Finnes det en egen 2018-tvillingtråd, eller henger alle her? :)
   
 13. Miiniputt Glad i forumet Junilykke2018

  Ikke som jeg har sett :) jeg håper egentlig på en egen tråd eller egen under forum av noe slag! Vet det er flere som venter tvillinger både mai-juni-juli-august (ikke vært å kikker innom de andre forumene)
   
 14. Lilleulven Forumet er livet VIP Himmelbarn ❤ Juliskattene 2018 ❤ Januarlykke 2016

  En tråd kan vi jo fint lage :) et underforum er det vel verre med, det må BV ordne. Men er ikke sikkert det er stor nok etterspørsel. Jeg venter forresten tvillinger i juli :)
   
 15. Frk. Lost Forelsket i forumet Febbisbebbis'18

  Tror det ble forsøk på å starte en tidligere men det var så få da tror jeg :)
   
 16. Miiniputt Glad i forumet Junilykke2018

  Herlig <3 jeg venter i slutten av juni. Så jeg er ikke så veldig mye lenger på vei enn deg
   
  • Liker Liker x 1
 17. Me87 Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Assistert-jentene

  Gratulerer alle gravide!
   
  • Liker Liker x 1
 18. AstroNautet Elsker forumet MayDay2021 Assistert-jentene

  Vi var ikke forberedt på prematurfødsel, nyfødtintensivopphold og haste-keisersnitt. Vi hadde spurt litt i forkant, men bare fått beskjed at det er veldig uvanlig. Men blant 2017 tvillingene er vi mange prematurfødte, så jeg føler de kunne forberedt oss litt!
  Ellers er de første månedene rimelig intense, glad vi begge var hjemme i 3 mnd, og jeg (medmor) en dag i uka de neste tre mnd.
  Overrasket over hvor godt vi takler lite søvn over lengre tid.
  Ekstremt takknemlig for å få lov å oppleve det fantastiske å ha to babyer i hus, og se samspillet dems [emoji7][emoji7][emoji7] Det er en stor ære å få være tvillingmammaer!!
   
  • Liker Liker x 1
 19. Kicks Gift med forumet Assistert-jentene

  Noen som har forslag til en god vogn?
   
 20. Minimoni Prøver på nr 1 Novemberlykke 2015

  Er i uke 33+1 nå, burde jeg ta med alt av ammepute, babynest og fødebag på hver kontroll fremover tilfelle noe skjer? Eller hva gjorde dere? [emoji5] føler det er tidlig , men ser jo at det er ganske mange som er både innlagt på sykehus og som har fått ganske mye tidligere enn uke 37-38..
   

Del denne siden