Ta koronavaksine når man er gravid?

En tråd i 'April 2022' startet av Sol1234, 29 Aug 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. fennikel Flørter med forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg tok 13+1, både legen min og jordmor sa at alt etter 12+0 er ok, så også en plakat fra FHI på helsestasjonen der det stod at gravide kan ta vaksinen fra svangerskapsuke 12. :) Jordmor sa man kan vente litt etter 12+0 hvis man ikke er helt sikker på fosterets alder, men jeg var rimelig sikker på eggløsning og hadde vært på to ultralyder der jeg ble målt +/- 1 dag fra mine egne beregninger, så jeg ville ha vaksinen jo før jo heller. Særlig med gjenåpning av samfunnet føles det som en forutsetning å være beskyttet.
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Mjoslo Forelsket i forumet Påskeliljene 2022 ❤️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Første dose satt i dag :)
   
  • Vinner Vinner x 2
  • Liker Liker x 1
 3. Denique Andre møte med forumet

  Fikk første dose Moderna i dag! Er 14+1, og alle leger, gynekologer og ultralydjordmødre har anbefalt meg det. Litt usikker på intervallet mellom dose 1 og 2 bare.. de ville sette meg opp etter 4 uker, men jeg har hørt av en lege at gravide bør vente 8 uker. Fikk til slutt satt meg opp til dose 2 om 6 uker. Men bør jeg kanskje flytte den 2 uker senere? Har dere hørt noe om dette?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Snorkfrøken89 Flørter med forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg visste ikke at det var noen anbefaling om at gravide burde vente 8 uker. Men jeg har i alle fall fått time 5-6 uker etter første dose. Dette fant jeg i full fart på fhi, så kan hende det har kommer andre anbefalinger. Gravide vil få tilbud om to doser med 3-8 ukers intervall med en av de to mRNA-vaksinene som er tilgjengelig i Norge. [https://www.fhi.no/nettpub/coronavi...og-ammende/?term=&h=1#vaksinasjon-av-gravide]

  Om noen vet noe annet, så er det interessant å henge på denne :)
   
  • Liker Liker x 1
 5. Denique Andre møte med forumet

  Takk for svar :)

  Da er det sikkert dette avsnittet legen tenkte på:
  Et fleksibelt intervall er viktig slik at de som har kommet langt i svangerskapet har mulighet til å bli fullvaksinert før fødsel, mens for de som starter vaksinasjon tidligere i svangerskapet kan det tillates et lenger intervall.
   
  • Liker Liker x 1
 6. Tralala1988 Forelsket i forumet Novemberlykke 2018 Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg lurer veldig på å hoppe på en drop in-vaksine i morgen. Første dose. Jeg er da 13+5, og kjenner jeg nesten ikke tør å vente lenger.
   
  • Liker Liker x 3
 7. April22mamma Flørter med forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Hadde landet på at jeg ønsker moderna som dose to, og tenkte ta den neste uke, uke 15. Men etter de nye reglene i Sverige om at menn under 30 ikke får moderna er jeg igjen i tvil. Unge i Norge får også kun tilbud om pgeizer slik jeg har skjønt det. Kan fosteret ta mer skade av moderna enn pfeizer tro??
   
 8. Enhjørningen<3 Glad i forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  OY! Hvor har du lest det? Jeg skal ta moderna som dose 2 nå neste onsdag! Men ble brått usikker på moderna nå?
   
 9. Snorkfrøken89 Flørter med forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg tror årsaken til at de i Sverige nå har sluttet å gi Moderna til de under 30 er pga. noe økt risiko for betennelse i hjerteposen/hjertemuskelen. Denne bivirkningen er vanligst for menn, så jeg tror ikke det er uttalt noen fare for foster ved å ta morderna. https://www.folkhalsomyndigheten.se...pausas-for-alla-som-ar-fodda-1991-och-senare/
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
  Last edited: 7 Okt 2021
 10. Tralala1988 Forelsket i forumet Novemberlykke 2018 Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg sitter på venterom etter stikk nå. De valgte å gi meg moderna da jeg sa jeg var gravid.
   
  • Vinner Vinner x 2
 11. Sol1234 Blir kjent med forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Hvor langt er du på vei? :) jeg skal selv ta den etterpå, er i uke 14,men utrolig engstelig og usikker fortsatt :banghead:
   
 12. Tralala1988 Forelsket i forumet Novemberlykke 2018 Påskeliljene 2022 ❤️

  13+5 i dag. Med jobb ute blant folk, barn i barnehagen og en kommende helgetur med fly og buss turte jeg rett og slett ikke vente lenger. Selv om jeg gjerne skulle gitt det et par uker til.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Sol1234 Blir kjent med forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Etter svært mye frem og tilbake, mye grining og usikkerhet, ble vaksinen tatt i går.. Så nå håper jeg bare ikke at barnet får noen bivirkninger eller langtidsbivirkninger:smiley-angelic001
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 14. Emfi Glad i forumet Påskeliljene 2022 ❤️

 15. Totlaaa Gift med forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️ Januarlykke 2019

  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 16. Emfi Glad i forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Ja, skummelt.. Samme her❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Enhjørningen<3 Glad i forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg tok også dose to under graviditeten! Veldig glad for at jeg er fullvaksinert nå! Kjenner dette er skremmende lesing..
   
  • Liker Liker x 1
 18. Denique Andre møte med forumet

  Samme her! Endelig fullvaksinert, og det føles bra.
   
  • Liker Liker x 1
 19. handlenett Flørter med forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg er fullvaksinert med moderna. 1. dose to uker før befruktning, 2. dose i uke 9+0. Baby utvikler seg helt perfekt, og mor er frisk og rask. Jeg leste mye forskning fra de landene som vaksinerer i 1. tri før jeg bestemte meg i samråd med lege.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
  • Liker Liker x 1
 20. Bkno1797992 Andre møte med forumet

  Jeg ble bedt om å snu i døra da jeg skulle ta første dose fordi vi da prøve å bli gravide. Hadde jeg tatt den da hadde det vært ca. 14 uker til jeg kunne tatt dose to i 2.trimester, så det hadde vel gått fint, men det visste jeg jo ikke den gangen.

  Jeg tok derfor første dose i 2. trimester da jeg var 18 + 4. Jeg vet jeg egentlig burde ta dose to så snart jeg får lov for å beskytte meg mot potensiell alvorlig sykdom, men jeg venter nok 10 uker. Forskning viser at det er litt mer sannsynlig for alvorlig sykdom som gravid på grunn av økt belastning på hjertet og lunger blant annet. Men annen forskning viser også at lengre intervall mellom 1. og 2. dose gir bedre beskyttelse. Så enn så lenge er det det jeg innstiller meg på.

  Fikk nettopp en luftveisinfeksjon to uker etter å ha starta på jobb etter permisjon, så det kan være jeg endrer mening, da det er åpenbart at bakterier og virus sprer seg lettere nå om dagen.
   

Del denne siden