Støttetråd for førstegangsmødre i mammaperm

En tråd i 'Juli 2020' startet av Pilfink, 4 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Pregosaur Forelsket i forumet Julikulene 2020

  Alle babyer er forskjellige ja!!
  Men det er visst kjent at gutter er noe mer krevende.
  https://www.babyverden.no/Baby/Oppdragelse/Dette-er-babyens-10-vanskeligste-perioder/

  "Raundslen sier at gutter er mer sårbare enn jenter allerede i fosterlivet. Og små gutter har flere vanskeligheter og motbakker enn jenter.

  – Nyfødte jenter ligger seks uker foran gutter utviklingsmessig. Gutter trenger derfor mer av foreldrene sine enn jenter."
   
 2. Pregosaur Forelsket i forumet Julikulene 2020

  Ah, ja jeg er veldig dårlig på å la han sutre eller gråte litt før jeg tar han opp, blir så stressa når han ikke har det bra... Eller det høres ut som han ikke har det bra... Sikkert typisk førstegangsforelder-atferd :hilarious:

  Han her blir så sutrete når han har vært våken for lenge, så søvn må vi prioritere (for hans og vår del), men har ingen fast plan men tar det som det kommer utover dagen...
   
  • Enig Enig x 1
 3. IngeridElisabeth Elsker forumet Julikulene 2020

  Ja han forskeren tror i hvertfall da jeg ingenting på, for absolutt alle jeg vet om sier at sine jenter var og er mer utfordrende enn guttene :hilarious::bored: men at nyfødte gutter er mer sårbare enn jenter, det er sant. Det er tøffere og farligere å være prematur gutt enn ei prematur jente. Gutta «gir opp» mens jentene «kjemper».
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. IngeridElisabeth Elsker forumet Julikulene 2020

  Jepp jeg ser jo først nå som andregangsmor, alle «fellene» jeg gikk i som førstegangsmor. Var aaaaltfor dårlig på å la ungen «syte» litt, og derfor forventer hun enda full service på to sekunder, og har den dag i dag ingen tålmodighet what so ever.... (hu er 2,5 år). Mens lillebror - vel han er jo nr 2, så da må noen bare vente da fordi det er bare en av meg! Og da blir det lillebror som må vente ofte siden storesøster har NULL tålmodighet... og det er min feil tenker jeg siden hun alltid har fått service ved det minste tegn til å være misfornøyd....
   
 5. Oslomamma86 Andre møte med forumet

  Vil bare si at jeg føler med deg, og at jeg har mye samme opplevelse med søvn som deg! Har også en stor gutt (85. percentil), 2 måneder i morgen. Vi er i det minste ikke alene, selv om det kan være en mager trøst!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Oslomamma86 Andre møte med forumet

  Kanskje vi bør lage vårt eget barseltreff for oss med våkenbebiser!
   
 7. Pilfink Flørter med forumet

  Hei alle! Hvordan går det med dere? Min sønn har blitt ti uker nå, og selv om jeg føler vi har funnet en slags rutine er det fortsatt mye som er utfordrende. Soving på dagtid er det vanskeligste. Han vil kun sove i bæresele, og sovner nesten aldri ved puppen lengre. Kun hvis jeg ligger inntil han i sengen vår. Vi samsover på natta, og det fungerer veldig fint, men det er utrolig slitsomt at han aldri kan ligge for seg selv. Er det for tidlig å stresse med dette nå? Burde jeg «tvinge» han til å ligge litt alene?

  Hva sliter dere med for tiden? Altså soving alene på dagtid her.

  Og hva med det å ha en baby nå er dere mest overrasket over? Her er det hvor greie nettene faktisk er, og det at amming har vært helt uproblematisk fra dag 1.

  Sender alle en styrkeklem! :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Bkno0761410 Flørter med forumet

  Jeg synes ikke det er noe å bekymre seg for at han ikke vil ligge alene- det går over av seg selv. Tror masse kos og kontakt gir trygg baby som igjen gjør det lettere senere :) min er sånn noen dager men slett ikke alle ! Første man var akkurat som du beskriver men det gikk over ved 3 mnd og da ville han plutselig være litt i fred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 9. Pregosaur Forelsket i forumet Julikulene 2020

  Mini er 12 uker og soving på dag er det mest utfordrende her også, fortsatt... Går stort sett i bæresele, men han har begynt å kunne finne roen i vogna og sovne der! Har gjort det hver dag siste 4-5 dagene. Fant ut at han ikke sovner hvis vi går, men at vi må stå på samme sted og trille frem og tilbake i samme rytme for at han skal sovne... Og når han har sovna kan vi ut og gå! Men så sover han bare 30 minutter, så blir korte turer.

  Nettene går overraskende fint her også (bank i bordet), men synes han spiser litt ofte noen netter (hver 2. time).
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Karokake Andre møte med forumet

  Gutten min er 11 uker i dag. Han sover godt på natten, men sliter med mye luft i magen, så soving på dagen blir det lite med. Han klarer fint å sove alene uansett egentlig, men det blir utfordrende med magevondt. For ca 3 uker siden havnet han i et av utviklingstrinnene, og har vært ganske utfordrende siden da. Vil brått ikke ligge i vogna noe mer. Kunne legge han i vogna og trille maks 20 meter, så sov han. Nå er jeg heldig om jeg kan gå i 5 min uten grin. Om jeg skal kunne ta med han i vogna, så må han sove når jeg legger han ned. Håper det bare er en fase, for jeg har så lyst til å gå masse turer og koser meg masse med det. Vi har også begynnt å legge han kl 19. Vi startet med rutiner med en gang, men vi har lagt oss sammen, han og jeg, frem til nå, for å få inn rutinene og å ha han under 'kontroll'. Til nå så har det ikke vært noe problem egentlig. Har hatt et par dager hvor han bruker noen timer på å spise og å finne roen. Han har heldighvis arvet sovehjertet til pappan sin :joyful:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 11. HennieL Elsker forumet Julikulene 2020

  Så fint at dere har funnet en form for rutine :)
  Tenker kanskje det er litt tidlig å "tvinge" babyen til å sove alene, men kan sikkert øve litt på det uten at målet hver gang er at babyen må sove :)

  Her ble vi 8 uker på mandagen :)
  Vi sliter med å ikke sove andre steder enn på puppen vi også. Hun har likt å sove i vognen men denne uken har hun våknet hver gang vi har kommet hjem av tur som har ført til at hun hsr blitt veldig overtrøtt:confused: i dag snudde det igjen og hun har sovet i snart 4 timer i vognen :wideyed:

  Det som har overrasket meg mest er hvor mye våken hun er på dag tid, og hvor for overstimulert hun blir :smiley-ashamed004
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Ursaminor90 Andre møte med forumet

  Her er vi velsignet med en baby som sover godt både på dagtid og nattetid. Men har erfart at alt avhenger av dagens første lur. Om vi ikke er «på» og sørger for å legge ham på riktig tidspunkt så han får seg et par timer søvn i elleve-tolv tiden vil han slite med søvnen resten av dagen. Så har ofte kastet meg rundt i det øyeblikket han begynner å gjespe, fordi jeg vet det er DA det gjelder å få skiftet bleia og kommet seg ut med vogna/ legge han i vugga.

  Største overraskelse: hvor vanskelig det skulle bli med « det naturligste i verden», amming.. slet med såre brystknopper i en evighet!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Martetine Flørter med forumet Julikulene 2020

  helt enig! Sliter fortsatt med det, mini er snart 2,5 mnd... gleder meg så sinnsykt til det slutter å gjøre vondt og jeg kan dusje(og tørke meg!!!) uten å tenke på å være forsiktig
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
  • Enig Enig x 1
 14. Pilfink Flørter med forumet

  Ja, en slags rutine er det, men det endres også litt fra uke til uke. :) Overtrøtte barn er helt håpløst å legge! Høres ut som om han har kjempevondt, og vi begge blir bare så fortvila. Så bra at din sover i vogn igjen, jeg krysser fingrene for at det hjelper at vi øver på det. Er slitsomt med all den bæringa i sele.
   
 15. HennieL Elsker forumet Julikulene 2020

  Er ikke noe lett når de er overtrøtte nei :confused: hun sover isåfall når vi triller, noen ganger sover hun lenge i vognen andre ganger våkner hun når vi kommer hjem :smiley-ashamed004 her liker hub til gjengjeld ikjr selen noe spesielt...
   
  • Liker Liker x 1
 16. Ursaminor90 Andre møte med forumet

  Det som utgjorde forskjellen for meg var å gi flaske med utpumpet melk på dagtid et par tre dager, slik at knoppene fikk tid til å komme seg. Også brukte jeg silverette sølvskjold under innleggene med litt melk i så de ikke tørket ut og ikke gnisset mot klærne.
   
 17. Pilfink Flørter med forumet

  Er det noen av dere som har vært på 3 måneders kontroll allerede? Hvordan reagerte deres babyer på vaksinene? Jeg skal til uka, og gruer meg fælt. :(
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 18. Karokake Andre møte med forumet

  Har ikke vært enda. Skal på den kontrollen på mandag. Håper han ikke reagerer på vaksinene. Skal prøve å ikke stresse noe med det, siden de plukker opp på våre reaksjoner :rolleyes:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. Kabakaba Gift med forumet Julegavene 2019

  Jeg tenker at 10 uker er så liten fortsatt at baby får styre showet. Om du kan snu på døgnrytmen og få inn rutiner, ja bare å prøve, men går det ikke så ikke stress med det!

  Hør på podcasten til Foreldrerådet (på Spotify) om dette med soving og baby, med Caroline Lotentzen!»
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 20. Martetine Flørter med forumet Julikulene 2020

  Helsesykepleier mente det kunne være melkeblemme eller noe slikt, så har prøvd å bade dem i saltvann før amming men det er jo noe voldsomt styr. Det ble noe bedre men ikke helt bra. Og dager som i går hvor han skulle ha pupp hver time hele dagen gjør det bare helt forferdelig vondt til slutt. fastlege (+kollegaen) og helsesykepleier var alle skeptiske til å holde brystvortene fuktige da det gir grobunn for sopp (har silverette jeg brukte nemlig)
   

Del denne siden