Jeg fant en forskningsartikkel om Q10 for to år siden. Og har skrevet om det av og til her inne. Men jeg tenker det kan være en ide å legge ut artikkelen (link) her, med noen sitater. Det virker som få vet om dette. Merk at det er gjort få studier av dette. Men av det som er gjort så har de funnet interessante ting.
Det kan være verdt å lese.
Her hjemme forberedes det til IVF med Q10 tilskudd. Ved forrige graviditet flyttet eggløsningen seg til to dager tidligere, og for meg var det bevis nok på det forskningen viser, at man med Q10 trengte mindre dose stimulering med hormoner, altså eggene blir mer følsomme og da tenker jeg modner lettere/tidligere. De trenger ikke like lang tid.
Denne gangen er vi igang med å prøve på ny baby. Mens vi venter har jeg begynt på Q10. Jeg er på andre syklus nå med Q10, så jeg har ikke kommet langt nok til å se om eggløsningen flytter seg denne gangen. Den foreløpige forskjellen er at eltestene viser svak kontrollstrek ved negativ test (fra samme pose babyplan som sist syklus). Jeg vet at det kan være variasjoner mellom tester, men jeg velger å tro at denne syklusen produserer kroppen mindre hormoner fordi det ikke trengs en like stor dose som før. Ved forrige syklus da jeg nettopp hadde startet med Q10 så så eltestene nesten positive ut i to uker. Så da regner jeg med at hormonproduksjonen var veldig høy.
Det kan hende jeg er naiv, men det er verdt et forsøk for oss.
Det hadde vært interessant om noen andre her inne kan fortelle om egne erfaringer.
Det står ikke mye om det her, men den påvirker også sperm positivt. Det er bare å søke på Google på Q10 fertility.
Håper jeg ikke blir slaktet for dette. Men jeg tar sjansen og håper dette kan hjelpe noen.
Merk at det er Q10 uniqinol som er det beste alternativet. Ikke Q10 Uniqinon.
Her er link:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5870379/#!po=0.847458
Artikkelen er veldig lang og på engelsk.
Her er noen sitater oversatt av Google translate:
-En annen randomisert kontrollert studie på 101 unge kvinner med PCOS viste at tilsetning av CoQ10 i en dose på 180 mg under ovulasjonsinduksjon med klomifencitrat forbedret ovariesvaret hos klomifenresistente kvinner og resulterte i høyere klinisk graviditet.
(Another randomized controlled study in 101 young women with PCOS demonstrated that addition of CoQ10 in a dose of 180 mg during ovulation induction with clomiphene citrate improved ovarian response in clomiphene-resistant women and resulted in higher clinical pregnancy rate.)
Resultatene våre viser at forbehandling med CoQ10 resulterte i signifikant reduksjon i den totale mengden gonadotrofin som var nødvendig for å oppnå ovarierespons, kortere stimuleringsvarighet, høyere topp E2-nivåer og antall hentede oocytter.
(Our results show that pretreatment with CoQ10 resulted in a significant reduction in the total amount of gonadotrophin required to achieve ovarian response, shorter stimulation duration, higher peak E2 levels and number of oocytes retrieved).
-CoQ10 har også vist seg å forbedre mitokondriell funksjon og gjenopprette energiproduksjon av mitokondrier
(CoQ10 has been also shown to improve mitochondrial function and restore energy production by mitochondria
Hos mennesker korrelerte nivåer av CoQ10 i follikulærvæsken positivt med oocyttmodning, embryokvalitet og graviditet hos kvinner som gjennomgikk ART
(In humans, levels of CoQ10 in the follicular fluid correlated positively with oocyte maturation, embryo quality and pregnancy in women undergoing ART)
-CoQ10 har også vært assosiert med forbedret ovariereserve. Hos gnagere reverserte administrering av CoQ10 ovarietoksisitet av cisplatin, noe som førte til økning i serum AMH-konsentrasjoner, forbedret AMH-positiv follikkelantall og lavere antall atretiske follikler [22]. Eksponering for CoQ10 gjenopprettet eggstokkreserve hos mus med indusert akselerert oocyttap [21]. For øyeblikket er det imidlertid relativt lite informasjon om den nøyaktige mekanismen som CoQ10 påvirker ovariereserve hos mennesker, og det er vanskelig å konkludere om CoQ10 redder follikler fra apoptose eller forbedrer urfollikkelaktivering. I denne studien var det signifikant reduksjon i baseline FSH-nivåer etter 60 dagers CoQ10-administrering.
-Det er antatt at to måneders eksponering for CoQ10 kan forbedre energiproduksjonen i eggstokken, men kanskje ikke er lang nok til å gjenopprette langvarig effekt av oksidativ skade [25]. Det skal bemerkes at det tar omtrent tre måneder før en urfolikkel når det preovulatoriske stadiet.
( It has been supposed that two months exposure to CoQ10 could improve energy production in the ovary but might not be long enough to restore prolonged effect of oxidative damage [25]. It should be noted that it takes about three months for a primordial follicle to reach the preovulatory stage)
-Til slutt, i denne studien, evaluerte vi ikke nivåene av oksidative stressmarkører før eller etter behandling, og vi vurderte ikke innflytelsen fra andre livsstilsfaktorer som kan utgjøre kvinner med høyere risiko. En terskeleffekt av CoQ10 kan variere på individnivå på grunn av interferens med andre miljøeksponeringer som fører til oksidativt stress, og dette bør vurderes i utformingen av fremtidige studier.