Risiko for smitte til fosteret er størst i siste del av svangerskapet, men fostre som smittes tidlig i fosterstadiet er mest utsatt for alvorlig skade. Det er vanligvis få eller ingen symptomer ved smitte under graviditet. I Norge er 80-90 prosent av fertile kvinner smittemottakelige. Om lag 0,2 prosent av de som er mottagelige, smittes med Toxoplasma gondii under svangerskapet. Overføring til fosteret fra ubehandlede smittede mødre er avhengig av når den gravide smittes; færre enn 5 prosent i første trimester, 20-30 prosent i andre trimester og 60-80 prosent i tredje trimester. Andelen smittede barn som har skader ved fødsel, er usikker, men enkelte studier har vist senskader hos opptil 80 prosent.Det må være lov å si man har spist det noen ganger fra nyåpnet pakke uten å bli anklagd for å spre "feilinformasjon" og at man bør "gå i seg selv" etc Skremselpropaganda om at man nærmest er skyldig i egen spontanabort ved å spise 1 skive salami synes jeg er litt på kanten, synes folk skal få søke opp kunnskap selv og få ta sine egne valg. Er enig angående alkohol, det er mengde med dokumentasjon ang det.
Dersom en gravid kvinne smittes for første gang mens hun er gravid, kan Toxoplasma gondii overføres til fosteret. Parasitten kan forårsake abort, fosterdød, hjerneskade med mental retardasjon, synsnedsettelse eller andre alvorlige senskader hos barnet.
dette er hentet fra nhi.no, det skal bare 1 salamiskive til om den inneholder toxoplasma gondii, så det at man et villig til å ga sjangsen er for meg ubegripelig! At man har spist det før man vet man er vet man er gravid får man ikke gjort noe med, men når man vet man er gravid tar man bevisste valg på det man spiser. Man velger da å risikere abort eller andre alvorlige senskader for å nyte spekemat i et par minutter.