Samme her, spist noen få ganger fra nyåpnet pakkeJeg har spist salami og spekeskinke noen få ganger når jeg har cravet det Nyåpnet, så spiser samboer resten.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Samme her, spist noen få ganger fra nyåpnet pakkeJeg har spist salami og spekeskinke noen få ganger når jeg har cravet det Nyåpnet, så spiser samboer resten.
Har man hatt toxeplasma(?) så skal ikke dette være noe farlig faktisk ;Jeg har spist salami og spekeskinke noen få ganger når jeg har cravet det Nyåpnet, så spiser samboer resten.
mener de har på meny hvertfall, og rema kanskje? Litt usikkerTakk for tipset, tror jeg aldri har sett denne i butikken før hvilken butikk får man kjøpt denne?
Jeg har spist det litt nå og da, det er ingen som har fått hverken listeria eller toxoplasmose fra norsk spekemat siden tidlig 70-tall. Passer på at den er nyåpnet og spiser det nokså sjeldent. Spiste det ikke forrige svangerskap, men er litt mindre rigid nå.
Har såå lyst på salami har spist det noen få ganger under svangerskapet.
Det sies at man ikke kan spise det uten at den blir varmebehandlet og noen som mener det er trygt hvis pakken er norskprodusert og nyåpnet. Spiser dere salami under svangerskapet?
Regner med at første frokosten på sykehuset blir å kapre all salamien de har
jeg spiser salami ja. Spiser oster også. Legen min har alltid sagt at det er helt Ok, så lenge jeg vet når pakken ble åpnet og at den ikke har ligget ute på bordet lenge. Han sier sågar at et lite glass i vin i ny og ne er helt innafor også.
Jeg fant den på en Menybutikk. Var helt ok- men ikke like god som vanlig salami, så det ble med et par skiver for min del.Takk for tipset, tror jeg aldri har sett denne i butikken før hvilken butikk får man kjøpt denne?
Har såå lyst på salami har spist det noen få ganger under svangerskapet.
Det sies at man ikke kan spise det uten at den blir varmebehandlet og noen som mener det er trygt hvis pakken er norskprodusert og nyåpnet. Spiser dere salami under svangerskapet?
Regner med at første frokosten på sykehuset blir å kapre all salamien de har
Nettopp derfor skal jeg ha med egen salami og spekeskinke- i tilfelle noen kommer før meg og kaprer alt.... Da får jeg dessuten de merkene jeg vil ha og, hehe.
Husk at det også kan være listeria i slike påleggspakker også, ikke bare toxoplasmose og at toxoplasmose kommer fra dyr som er smittet og da har ikke det noe si om pakken er nyåpen. Toxoplasmose er mer vanlig i svin og sau og ofte dette som er i spekemat. Men man må gjøres som man selv føler seg komfortabel med Jeg vet selv at jeg ikke hadde tilgitt meg selvom om noen hadde skjedd med barnet og det eventuelt skyldtes at man var uforsiktig. Men skal sies at jeg fant ut om graviditeten i uke 7 og da hadde jeg spist både rått kjøtt, oster og spekemat og drukket alkohol ved noen par anledninger
Hadde legen min sagt jeg kan spise og drikke det helsedirektoratet sier at vi ikke skal spise og drikke hadde jeg ikke stolt på legen min videre. At alkohol er skadelig for fosteret er det en mengde bevis på. og har ingenting å si om pakken er nyåpnet eller uåpnet, er det toxoplasmose og eller listeria i pålegget/osten så er det der før man åpner.jeg spiser salami ja. Spiser oster også. Legen min har alltid sagt at det er helt Ok, så lenge jeg vet når pakken ble åpnet og at den ikke har ligget ute på bordet lenge. Han sier sågar at et lite glass i vin i ny og ne er helt innafor også.
Vi lever i en tid med god tilgang på den informasjonen vi trenger til en hver tid, det er svært trist å observere at direkte feilinformasjon får lov til å spre seg i denne gruppen. Spesielt med bortforklaringer om at man kun spiser det noen ganger, kun fra nyåpnet pakke osv. Er listeria til stede i produktet er dette fånyttes uten varmebehandling. Listeriainfeksjon gir ofte ikke sykdom hos mor, men kan gi spontanabort. FHI melder om opptil to kjente tilfeller hvert år, men regner med at dette er underrapportert da de fleste spontanabortene skjer tidlig i svangerskapet da man kanskje ikke vet om graviditet (se utdrag fra FHI under og link hvis du vil lese mer om listeria). Ang alkohol, mor og barn deler blod, all alkohol du drikker går inn i ditt barn som ikke har utviklet enzymer for å bryte ned alkoholen. Hvis dette kommer fra en fastlege ville jeg sendt bekymringsmelding til fylkeslegen.
Jeg håper at alle kan gå i seg selv før de neste gang er med på å ufarliggjøre noe som faktisk kan føre til spontanabort eller skade på barnet hos andre. Er man klar over fakta, er det klart man kan ta den kalkulerte risikoen på vegne av eget barn. Men, ikke ta fra andre samme mulighet ved å spre feilinformasjon. Vi ønsker jo alle å få bære våre små i mål.
"
Risiko for listeria
I Norge ligger antall svangerskapsrelaterte tilfeller på mellom 0-2 tilfeller pr år. Det reelle antallet kan være høyere ettersom symptomene hos den gravide ofte er uspesifikke og abort tidlig i svangerskapet ikke alltid undersøkes ytterligere med hensyn på årsak. Dermed oppdages ikke infeksjonen. Listeriose er 18 ganger mer vanlig under graviditet enn hos den ikke-gravide populasjonen. Det er ikke kjent i hvor stor grad infeksjonen overføres til fosteret siden de fleste infeksjonene hos en gravid antakeligvis ikke diagnostiseres. Listeriose kan forkomme når som helst i svangerskapet, men gjenkjennes og diagnostiseres oftere sent i svangerskapet (tredje trimester). Prognosen for fosteret er dårligere jo tidligere i graviditeten smitten skjer og infeksjonen resulterer ofte i spontan abort eller dødfødsel."
Hentet fra: https://www.fhi.no/nettpub/smittevernveilederen/sykdommer-a-a/listeriose---veileder-for-helsepers/
Vi lever i en tid med god tilgang på den informasjonen vi trenger til en hver tid, det er svært trist å observere at direkte feilinformasjon får lov til å spre seg i denne gruppen. Spesielt med bortforklaringer om at man kun spiser det noen ganger, kun fra nyåpnet pakke osv. Er listeria til stede i produktet er dette fånyttes uten varmebehandling. Listeriainfeksjon gir ofte ikke sykdom hos mor, men kan gi spontanabort. FHI melder om opptil to kjente tilfeller hvert år, men regner med at dette er underrapportert da de fleste spontanabortene skjer tidlig i svangerskapet da man kanskje ikke vet om graviditet (se utdrag fra FHI under og link hvis du vil lese mer om listeria). Ang alkohol, mor og barn deler blod, all alkohol du drikker går inn i ditt barn som ikke har utviklet enzymer for å bryte ned alkoholen. Hvis dette kommer fra en fastlege ville jeg sendt bekymringsmelding til fylkeslegen.
Jeg håper at alle kan gå i seg selv før de neste gang er med på å ufarliggjøre noe som faktisk kan føre til spontanabort eller skade på barnet hos andre. Er man klar over fakta, er det klart man kan ta den kalkulerte risikoen på vegne av eget barn. Men, ikke ta fra andre samme mulighet ved å spre feilinformasjon. Vi ønsker jo alle å få bære våre små i mål.
"
Risiko for listeria
I Norge ligger antall svangerskapsrelaterte tilfeller på mellom 0-2 tilfeller pr år. Det reelle antallet kan være høyere ettersom symptomene hos den gravide ofte er uspesifikke og abort tidlig i svangerskapet ikke alltid undersøkes ytterligere med hensyn på årsak. Dermed oppdages ikke infeksjonen. Listeriose er 18 ganger mer vanlig under graviditet enn hos den ikke-gravide populasjonen. Det er ikke kjent i hvor stor grad infeksjonen overføres til fosteret siden de fleste infeksjonene hos en gravid antakeligvis ikke diagnostiseres. Listeriose kan forkomme når som helst i svangerskapet, men gjenkjennes og diagnostiseres oftere sent i svangerskapet (tredje trimester). Prognosen for fosteret er dårligere jo tidligere i graviditeten smitten skjer og infeksjonen resulterer ofte i spontan abort eller dødfødsel."
Hentet fra: https://www.fhi.no/nettpub/smittevernveilederen/sykdommer-a-a/listeriose---veileder-for-helsepers/
Beef jerkey.. Dette er et produkt som er veldig populært nå til dags i forhold til de som er opptatt av sunn snacks.
Det jeg synes er litt merkelig er at dette ikke er listet opp noen steder jeg har sett.. Dette produktet er vel heller ikke helt innenfor å spise som gravid? Det er vel ikke ordentlig varmebehandlet? Begynte plutselig å tenke på det nå, har ikke tenkt det som direkte spekemat..
Det må være lov å si man har spist det noen ganger fra nyåpnet pakke uten å bli anklagd for å spre "feilinformasjon" og at man bør "gå i seg selv" etc Skremselpropaganda om at man nærmest er skyldig i egen spontanabort ved å spise 1 skive salami synes jeg er litt på kanten, synes folk skal få søke opp kunnskap selv og få ta sine egne valg. Er enig angående alkohol, det er mengde med dokumentasjon ang det.Vi lever i en tid med god tilgang på den informasjonen vi trenger til en hver tid, det er svært trist å observere at direkte feilinformasjon får lov til å spre seg i denne gruppen. Spesielt med bortforklaringer om at man kun spiser det noen ganger, kun fra nyåpnet pakke osv. Er listeria til stede i produktet er dette fånyttes uten varmebehandling. Listeriainfeksjon gir ofte ikke sykdom hos mor, men kan gi spontanabort. FHI melder om opptil to kjente tilfeller hvert år, men regner med at dette er underrapportert da de fleste spontanabortene skjer tidlig i svangerskapet da man kanskje ikke vet om graviditet (se utdrag fra FHI under og link hvis du vil lese mer om listeria). Ang alkohol, mor og barn deler blod, all alkohol du drikker går inn i ditt barn som ikke har utviklet enzymer for å bryte ned alkoholen. Hvis dette kommer fra en fastlege ville jeg sendt bekymringsmelding til fylkeslegen.
Jeg håper at alle kan gå i seg selv før de neste gang er med på å ufarliggjøre noe som faktisk kan føre til spontanabort eller skade på barnet hos andre. Er man klar over fakta, er det klart man kan ta den kalkulerte risikoen på vegne av eget barn. Men, ikke ta fra andre samme mulighet ved å spre feilinformasjon. Vi ønsker jo alle å få bære våre små i mål.
"
Risiko for listeria
I Norge ligger antall svangerskapsrelaterte tilfeller på mellom 0-2 tilfeller pr år. Det reelle antallet kan være høyere ettersom symptomene hos den gravide ofte er uspesifikke og abort tidlig i svangerskapet ikke alltid undersøkes ytterligere med hensyn på årsak. Dermed oppdages ikke infeksjonen. Listeriose er 18 ganger mer vanlig under graviditet enn hos den ikke-gravide populasjonen. Det er ikke kjent i hvor stor grad infeksjonen overføres til fosteret siden de fleste infeksjonene hos en gravid antakeligvis ikke diagnostiseres. Listeriose kan forkomme når som helst i svangerskapet, men gjenkjennes og diagnostiseres oftere sent i svangerskapet (tredje trimester). Prognosen for fosteret er dårligere jo tidligere i graviditeten smitten skjer og infeksjonen resulterer ofte i spontan abort eller dødfødsel."
Hentet fra: https://www.fhi.no/nettpub/smittevernveilederen/sykdommer-a-a/listeriose---veileder-for-helsepers/