Mange opplever å være overfølsom for enkelte matvarer når huden er overfølsom (atopisk eksem), ofte får de tillegg-allergier pga eksemet som melk, egg, gluten osv. Det er anbefalt å fullamme til 6 mnd når barnet har eksem siden de lettere kan utvikle allergier, det sies også at de ikke bør spise mye fisk, egg, sitrusfrukter, erter osv før de er året. Dette er jo opp til hver enkelt hvor ekstremt man vil gå ut. Har lest inn ut om eksem siden jeg fikk vite at hun hadde det og har fått utallige brosjyrer med helsestasjonen (fått eksem på hjernen rett og slett). Når man starter med grøt er det også anbefalt ris og mais grøt i starten fordi det er mildere mot magen (null gluten).
Når det kommer til smaksprøver så tenker jeg på grøt og noen frukter, men vet ikke når jeg kommer til å starte, men har satt en grense til etter dåpen iallefall, da er hun 4 1/2 mnd. Jeg har ikke så fet melk, så hun legger på seg greit men ikke så alt for mye. Kommer nokk til å fullamme så lenge det lar seg gjøre frem til 6 mnd siden det er anbefalt med eksem. Men hun har allerede fått sleiket borti litt banan og vannmelon, og det var veldig populært