Hvor store er babyene blitt?

En tråd i 'Juli 2017' startet av Utålmodigemeg, 7 Nov 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  For noe tull! En baby skal ha mat når den vil ha mat. Og kutte ut nattamming er bare tull! Babyer blir ikke feit på morsmelk! De strekker seg i rykk og napp, og når de begynner å røre på seg er det bare bra å ha litt ekstra. Her har hun selv kutta nattamming, eller vi har jo egentlig ikke hatt nattamming hver natt siden fødsel, og nå er det helt slutt på nattamming. Jeg ammer annenhver time på dag i tillegg til å gi fast føde et par ganger om dagen, noen ganger tre ganger (om jeg gir henne litt mellommåltid i form av frukt som kiwi og appelsin, banan er ingen slager her). Jeg skulle ønske min baby hadde litt mer vekt på seg, hun ble sist veid til ca 8,2 kg og 70,5 cm lang. Hun har ingen valker! Og på helsestasjonen syns de det var helt greit at jeg ammer så ofte, selv om de ikke var bekymra for at hun var for tynn, for hun ser helt fin ut ifølge dem. Men hun er så veldig aktiv, og jeg vil ikke at hun skal strekke seg mye i lengden uten at vekta følger greit med, og da syns de det hørtes fornuftig ut. Og så lenge ungen tar brystet og drikker, så vil den ha. Man kan uansett ikke tvangsfore en baby. Og man skal aldri slanke en baby. Så ikke hør på sånne håpløse folk som bare følger et skjema. Dette er en baby! Og du gjør ingen ting galt i å tilby som før!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Augustjente86 Forumet er livet Sensommerlykke 2017 Julikulene 2020 Julibaluba 2017

  Er så enig! Lille er også lang, 72 cm i dag, hun har en stor valk på lårene, men ellers vil jeg påstå hun nesten ser slank ut! Hun er verdens fineste lille snusk, og jeg nekter henne aldri mat!! Tilbyr henne relativt ofte, spiser ca hver andre timer, men hun har kun fått smaksprøver så langt. En kjøttbit under middagen, søtpotet og gulrotstrimler å tygge på, slike ting. Så er kun melk enn så lenge, jeg koser meg med at hun vil ammes enda. Om ikke lenge er vel mamma det mest uinteressante i verden, så prøver å nyte mens jeg kan ;)
   
  • Liker Liker x 1
 3. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Å, så enig! Om noen år er vi bare teite. Uansett amming til ett år sier norske myndigheter, WHO sier til 2 år. Jeg skal amme til litt over et år i hvert fall, så får vi se. Jeg har uansett 2 timer ammefri hver vakt i 2 år. Skal benytte meg av det så lenge vi kan! Bare å amme ved siden av så lenge du og jenta di ønsker! Tenk så mange bra ting det er i den melka da! Og om hun ser slank ut, så bør det telle mer enn et skjema! Er glad for at de her ser på hele babyen. Vi føler vi fortsatt er litt på smaksprøvestadiet her også, men jeg er litt usikker på hvor mye mat de skal ha. I dag til frokost spiste hu en halv skive grovbrød med leverpostei og nesten et helt bløtkokt egg, er det mye eller lite? Og noen ganger tømmer hun begge sider med melk (som nå nettopp og hver morgen og hver kveld). Jeg syns du gjør en kjempegod jobb jeg! Bare lukk ørene for sånne skjemafolk, og husk på at ikke alle passer til jobbene de har fått (jeg mener hun som bad deg gi babyen mindre er på helt feil plass).
   
  • Enig Enig x 1
 4. Håper på nr 4 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Novemberlykke 2018 Julibaluba 2017

  Helt sykt att høyt utdannede mennesker sitter å sier sånt... ! Min kar var 72 cm å 10.850 på 5 mnd kontroll å fikk da "tillsnakk" av helsesøster.. ingen mat på natt og ikke grøt til frokost,bare grøt til kvelds å måtte redusere mengden pulver i de flaskene han får i tillegg til puppen.
   
  • Enig Enig x 1
 5. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Jeg sier bare at ikke alle passer i den jobben de har fått. Der har du et eksempel på en som er på feil plass. Går ikke an å be folk slanke en baby. Sånne folk får heller jobbe med helsa til voksne folk, ikke babyer, for der har de ikke peiling!
   
 6. Håper på nr 4 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Novemberlykke 2018 Julibaluba 2017

  Helt enig.. Å denne dama har selv barn... stakkars barn tenker jeg... hun er en skinnflat grå mus .. hvordan i all verden kan hun sitte der å være ett eksempel på kosthold å helse når hun ser ut som hun gjør... man blir forskrekket og lei seg av sånne bedrevitere som skal la all sunn fornuft avhenge på om disse sabla strekene på pc'n hennes står i stil med hverandre...
   
 7. Augustjente86 Forumet er livet Sensommerlykke 2017 Julikulene 2020 Julibaluba 2017

  Er så viktig å se hele babyen! Og alt rundt mamma og barn. Er ikke sikkert hun ville prata sånn hvis hun visste hvor tøft det var for oss i starten med amming og lille som var innlagt på nyfødtintensiv. Glad vi ikke skal tilbake dit! Synes det høres ut helt passelig ut med den mengden, så moro at hun liker så godt egg :D
   
  • Liker Liker x 1
 8. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Nesten så det er bekymringsmelding til barnevernet om hun praktiserer det samme med sine barn. Ikke alle barn passer i skjemaet, og det er individuelle forskjeller. Det skjemaet er jo bare en gjennomsnittlig fremstilling for å se hvor sånn ca hvordan kurvene skal være. Og så lenge et barn følger sin egen kurve, så er det helt greit!
   
  • Liker Liker x 1
 9. Augustjente86 Forumet er livet Sensommerlykke 2017 Julikulene 2020 Julibaluba 2017

  Ja, enig! Dårlig gjort å møte både deg og meg sånn! Ogs var det feil at jeg enda «bare ammet», hun burde spise mer mat, «grøt og middagsglass»! :confused: enkelte mennesker altså!
   
 10. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Ja, det er kjempegøy når hun spiser! Er så glad for at vi gikk for BLW i stedet for mos. Det ble mer glede rundt bordet, og skikkelig mestringsfølelse når hun nå får til å bruke skje selv.
  Så kjedelig dere hadde en så tøff start! Da blir plutselig ammingen ekstra viktig! Fy søren for en god jobb du har gjort!
   
 11. Håper på nr 4 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Novemberlykke 2018 Julibaluba 2017

  Just det ... barna kan ikke slanke seg bare for at de veier for mye i hennes øyne,når de i tillegg er lang.. klart det vil vises på vekta.. hun fikk tydelig beskjed sist at jeg ikke ble å kutte ned på noen ting å jeg blir å gjenta meg på 6 mnd kontroll om hun fortsetter på samme viset. Håpet hun da forstår frem til neste kontroll igjenn att hun ikke kommer noen vei med meg..
   
  • Liker Liker x 1
 12. Håper på nr 4 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Novemberlykke 2018 Julibaluba 2017

  Først skal de altså purse på med amming for alle penga, å når ammingen går fint skal de jammen klage på det også...
   
 13. Augustjente86 Forumet er livet Sensommerlykke 2017 Julikulene 2020 Julibaluba 2017

  Her mente barnelegen at hun måtte få grøt og middagsglass snarest! Vi er litt mer avslappa, til middagen i dag fikk hun en kotelettbit hun koste seg med :happy: Takk! Det har vært beintøft, er så glad jeg klarte det til slutt :Heartred
   
  • Liker Liker x 1
 14. Augustjente86 Forumet er livet Sensommerlykke 2017 Julikulene 2020 Julibaluba 2017

  Virka som hun nesten var i mot fullamming :wideyed:
   
 15. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Nesten så du bør klage henne inn til hennes overordnede. Vet det går an å sende klage på helsesøstre og leger. Ikke sikker på hvordan man går frem, men verdt å finne ut, eller hva?
   
 16. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Ingen hast altså! Og er du bekymra, så gå til fastlegen og mål jern på henne (ikke at jeg oppfatter deg som bekymra, tvert imot, men kanskje for å roe ned denne barnelegen). Her har vi ikke gitt grøt, og middagsglass kommer ikke inn i dette huset. Men jeg har god peiling på innholdet av forskjellig mat, så passer på at hun får jern og C-vitaminer samtidig. Og om babyen bare sutter på en kotelettbit, og så spytter ut igjen, så får den i seg jern med kjøttkrafta. Her får hun samme maten som oss, og vi bare tilpasser oss litt så hun får spise av alt, altså vi salter ingenting, har i masse annet spennende krydder, og lar henne styre. Hun spiste masse i dag til middag. Vi hadde torsk med mandelpoteter, søtpotet og gulrøtter. Hun spiser så godt nå, og neste blir å gi henne bestikk snart. Blir litt å vaske etterpå, men vi koser oss sånn ved bordet! Så jeg bryr meg ingen ting om gris. Jeg tror på å gi gode opplevelser rundt maten, så her er det ingen tvang eller «spis den siste biten», for det tror jeg vil straffe seg senere. Så et avslappa forhold til det tror jeg er lurt, det løsner litt etter litt hos dere også.
  Og jeg vil si at amming er tøft, det er en skikkelig hard jobb i starten. Vi starta med overproduksjon og de problemene det førte med seg, så alt har ikke gått på skinner her heller. Det hjalp masse å donere melk for oss, og til slutt en dag stabiliserte det seg. Og du aner ikke hvor letta jeg var da å slippe konstant melkespreng, høyttrykkspylt unge osv.. Men vi har masse melk fortsatt, og maten er kun tillegg til melka. Jeg gir ikke noe mindre melk selv om hun har begynt å spise godt. Og jeg skal ha ammefri så lenge jeg klarer, det er helt sikkert! Her skal hun få antistoffer i hvert fall første ukene inn i barnehagestart, så får vi se an hvor lenge det blir.
   
  • Liker Liker x 1
 17. Augustjente86 Forumet er livet Sensommerlykke 2017 Julikulene 2020 Julibaluba 2017

  Spennende! Vi har tenkt å gå samme vei, men pga mye magevondt så går vi sakte fremover. Har laget aprikosmos for å gi henne jern sånn at vi «kjøper» oss litt tid. Ellers «spiser»hun selv :happy: hun elsker aprikosmosen, og koteletten i dag var helt topp!

  Hørtes utfordrende ut. Her var det motsatt, ble hastekeisersnitt og baby som var svak etter fødsel. Tok lang tid før melka mi kom og jeg fullammet ikke før det hadde gått en mnd. Men etter det har jeg hatt nok melk, heldigvis :happy:

  her tenker vi «food before one is just for fun», håper hun fortsetter å være interessert i pupp selv om maten er spennende.
   
  • Liker Liker x 1
 18. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Aprikosmos er jo veldig bra da. Har laga det til vår, men hun var ikke begeistra. Så det ble fryst ned i isbitformer til senere. Kanskje får vi brukt det som pålegg eller på grove vafler f.eks. Det har både jern og C-vitamin, så er jo skikkelig supermat! Men veldig glad for at vi lot henne styre selv, det gjør alt så mye enklere syns vi. Også er det supert for å koordinere og treffe med maten selv inn i munnen. Også lærer de å tygge før de svelger.
  Det var utfordrende med overproduksjon. Og alle rundt sa «så bra du har så mye melk» og «så heldig du er som har overproduksjon». Jeg hadde bare lyst til å slå dem med noe hardt og si etterpå «så heldig du er som har vondt nå», men jeg beit meg i det. Folk har ikke peiling og tror det er en bra ting, men det er faktisk en av de største grunnene til at noen slutter å amme fikk jeg vite. Babyen hadde også masse tegn på overproduksjon, og så at hun koste seg mer når det gav seg og hun ble vant til å jobbe for melka (hun var vant til å bare ligge og svelge, så ble sur i starten når hun måtte jobbe for maten). Jeg er glad jeg slapp hastekeisersnitt, men det ble en tur på operasjon. Mista 2,5L blod pga at livmora ikke ville trekke seg sammen, og så ikke jenta mi før ca 8 timer senere. Så første maten hennes var nan, og det syns jeg var trist.
  Er så enig i at food before one is just for fun. Leste akkurat det for noen uker siden. Og selv om jeg føler hun spiser en del og koser seg med fast føde, så ser jeg hvor glad hun blir for puppen. Leste at naturlig ammeslutt (der barnet selv velger å slutte) er mye senere enn man skulle trodd. Nå husker jeg ikke eksakt, men tror det var rundt 5-6 års alder. Så ikke vær redd for at puppen blir nedprioritert! Vi ammer like mye som før, og jeg håper hun får litt mer fett på kroppen.
   
  • Liker Liker x 1
 19. Elva Gift med forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ Assistert-jentene Julibaluba 2017

  Jeg har fått motsatt beskjed fra helsesøster nesten hele tiden siden mini har lagt under gjennomsnittet: «Prøv å gi han mer mat» eller «Tilby mat oftere»
  Kan ikke tvinge i han mer mat (del ammet hele veien), han følger sin kurve og er blid og fornøyd
   
 20. Augustjente86 Forumet er livet Sensommerlykke 2017 Julikulene 2020 Julibaluba 2017

  Ja, det er kjempefin mat! Glad hun likte det, moste det litt grovt sånn at hun har litt å tygge på :happy: gleder meg veldig til å kunne gi henne mer mat, hun virker veldig interessert endelig! men hun sliter veldig med magevondt, og forrige døgn sov hun bare 6 timer...

  folk vet ofte ikke hva de prater om! Overproduksjon virker veldig tungvint, vondt og slitsomt. I tillegg går det ut over babyen :(

  huff, så trist! Må vært tøft å gå igjennom en fødsel også miste tiden med lille etterpå. Fikk du blodoverføring da etterpå? Jeg var i grenseland, tok mange uker før jeg fikk tilbake farge i ansiktet og fikk energi igjen.

  synes det er en så fin tanke, dette med at hun bestemmer selv over maten og puppen. Håper hun selv kan ta valget om hva hun ønsker, og at jeg har mulighet til å gjøre det som er best for henne :happy:
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden