Haukeland universitetssjukehus

En tråd i 'Fødesteder i Norge' startet av Babyverden, 22 Nov 2012.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Meterem Forelsket i forumet Julibarna 2019

  Veldig fornøyd med Føde 2 nå i juli :)
   
  • Liker Liker x 2
 2. Trultemor1 Elsker forumet Assistert-jentene

  Har vært fornøyd de to gangene jeg har født der :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 3. Mom87 Flørter med forumet

  Hvordan er det på Haukeland nå?Travelt? Masse fødsler? :)
   
 4. Sommerfugler Forelsket i forumet August 2018

  Var veldig fornøyd med føden, OBS-posten, gyn2 og NFI. Barsel var en traumatisk opplevelse. Nå var jeg der riktignok 14 dager. Opplevelsen hadde muligens vært annerledes om jeg hadde vært frisk og kun hatt opphold på noen dager.

  Noen på barsel var fantastiske. 3 som jeg kommer på. Noen var helt OK. Og noen burde ikke vært der. Det handlet i bunn og grunn om at noen pratet _med_ meg, mens andre snakket til meg som om jeg var dum som et brød. Enkelte fratok meg all mulighet til å få påvirke egen situasjon.

  For fremtiden er jeg ikke det minste bekymret for å være på Haukeland. Med unntak av barsel. Dit vil jeg helst ikke tilbake.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Lean Forumet er livet Assistert-jentene

  Barsel er forferdelig! Helt enig med deg.
   
 6. LilleTeeniesMor Glad i forumet Sensommerbarna 2019

  Ikke helt fornøyd med barsel selv etter å ha nettopp vært der. Det gikk ikke på personer, men heller manglende mulighet for å være alene. Å dele rom var ikke en kjekk opplevelse når du som ny mor skal lære deg blant annet amming og å legge ungen til å sove. Manglende kunnskap om dette medførte mye skriking, som gjorde den nybakte moren ekstra stresset når hun vet at hun deler rom med noen andre.
  Jeg drog tidligere hjem for å kunne være i et mer avslappet miljø hvor jeg kunne eksperimentere med ammestillinger og prøve å få ungen til å sovne uten å være redd for å vekke andre.
   
 7. Høstbarn i vente Elsker forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Januarlykke 2019

  Jeg vil virkelig varmt anbefale ammehjelpen sine sider! De var helt uvurderelig for meg værtfall :)
   
  • Enig Enig x 1
 8. LilleTeeniesMor Glad i forumet Sensommerbarna 2019

  Ja den er gull verdt!
   
 9. Ceccii86 Forumet er livet Desemberlykke2017 Snøfnuggene 2018

 10. Annemennemone Elsker forumet Marshmallows2021 Himmelbarn

 11. LilleTeeniesMor Glad i forumet Sensommerbarna 2019

  Det der er så bra! Jeg var virkelig et vrak etter 2 dager på barsel. Hadde hatt godt av å hatt mannen der som kunne hjulpet til underveis:Heartred

  Jeg drog hjem tidligere FORDI mannen ikke var der. Hadde han fått vært der mer så tror jeg at vi fint hadde vært der så lenge som er anbefalt faktisk :)
   
  • Kreativ Kreativ x 1
 12. Annemennemone Elsker forumet Marshmallows2021 Himmelbarn

  Ja, men greia er jo den at Haukeland kommer til å presse de fødende ut, fordi de ikke har plass til alle. De har planlagt byggingen utfra en plan om at 40 %av de fødende skal skrives ut innen 6 timer. Dermed vil mange fødende uten komplikasjoner ikke ha noe valg, eller i et minste føle at de ikke har noe valg.
   
 13. Toad86 Forelsket i forumet Marsboere 2020

 14. Neidajoda Elsker forumet Marsboerne 20 18 FebbisBebbis2021 ❄️

  Det er jeg uhyre skeptisk til.

  Jeg måtte være på barsel, på tremannsrom, i fem døgn sist. Det var en forferdelig travel tid der, så de ansatte hjalp ikke med noe som helst. To av dagene fikk jeg bare ett måltid, for jeg var stuck med amming mens maten var ute, og de kjeftet på meg den ene gangen jeg prøvde hente mat før jeg satt igang med ammeregimet de hadde satt meg på. For BABYEN var viktigere enn meg, må vite, og NEI, de kunne IKKE Hente mat til meg, for sånn måtte man da klare selv.. (hvordan, når de krevde jeg var på rommet hele jævla tiden maten sto ute..?) Så da hadde det vært greit å ha mannen der, som kunne hjelpe - og ikke minst være vennlig, i motsetning til de ansatte som var krasse og stressede og irriterte mesteparten av tiden.

  Men det som var forferdelig for meg, var likevel mangelen på privatliv, og mangelen på ro. Et tremannsrom på barsel er i realiteten et seksmannsrom, hvor tre av beboerne hyler til ulike og tilfeldige tidsrom.. Det var så mye hyl og skrik, og folk som rekte inn og ut hele tiden (spesielt siden hun ene hadde tatt keisersnitt og måtte ha hjelp til alt) - også om natten, og lyset ble slått på i tide og utide natten gjennom. Og det var så trangt på rommet. Jeg hadde sengen rett ved vask og stelle-stasjon, og de andre måtte dytte vekk babysengen for å komme til..

  I besøkstiden måtte jeg sitte og massere puppene mens en fremmed mann sto og lente seg mot sengen min og så på at konen skiftet bleie. Det opplevde jeg som forferdelig ubehagelig. Jeg var IKKE komfortabel med å styre med puppene ute med fremmede menn der..

  Om far skal være der hele tiden, blir det enda fullere, enda mindre privatliv, og enda mer støy. Det ser jeg forferdelig mørkt på.
  Jeg vil heller ikke ha mannen der, enn å måtte dele rom med ENDA flere folk.
   
 15. Annemennemone Elsker forumet Marshmallows2021 Himmelbarn

  For en opplevelse du har hatt! Grusomt! Dessverre er den ikke unik.
  Det er for de fleste lengre reisevei, men for de som har muligheten anbefaler jeg virkelig føden på Stord. Vi valgte å føde på Stord nettopp pga de opplevelsene du beskriver (vi bor på Os, så vi får jo litt kortere vei enn de som bor i Bergen, men hører at Voss også er et veldig godt alternativ). Og vår barseltid ble stikk motsatt av dine opplevelser. Familierom til alle fødende, moderne fasiliteter, mat servert inn på rommet om man ønsket eller hadde behov, fantastisk oppfølgning av mor, far og barn, og helsepersonell som er på tilbudssida hele tida. Om det ligger til rette for det neste gang blir det uten tvil Stord da også :happy:
   
 16. Neidajoda Elsker forumet Marsboerne 20 18 FebbisBebbis2021 ❄️

  Forrige fødsel gikk jeg fra 5 cm til full åpning og ville pressrier på ti minutter :s Så det er mer enn langt nok med 20 min kjørevei til Haukeland, jeg rekker ikke noe som helst annet sted.. Dessverre.. Men OM jeg skal føde igjen, skal jeg ut derfra så fort som overhodet mulig. Gruer meg mer til et barselopphold der enn til selve fødselen..
   
  • Enig Enig x 1
 17. ModeratorVikar Flørter med forumet Moderator ⭐️ Babyverden Stab ⭐️

  Du får vente med neste fødsel til 2023 og nye lokaler :p
  Men sånn i fullt alvor, det er virkelig ikke bra at barselomsorgen skal oppleves slik som du skriver :( Det er fryktelig synd at man ikke både kan sikre privatliv og fars tilstedeværelse fullt ut, men at man må velge mellom disse. Det er absolutt på overtid at KK flytter til nytt bygg om noen år.
   
 18. Lean Forumet er livet Assistert-jentene

  Helt enig med deg! Gruer meg mer til Barsel og fæle folk som jobber der enn både graviditet og fødsel. Har hatt et minst like jævlig opphold på barsel som deg. Jeg ønsket dog å ha mannen der siden det var fint lite hjelp og støtte å få fra de som jobbet der.
   
 19. Neidajoda Elsker forumet Marsboerne 20 18 FebbisBebbis2021 ❄️

  Jeg ønsker å ha mannen der, men jeg ønsker ikke å bli utsatt for andre sine menn :p Om jeg må velge mellom tre menn inkludert min egen på rommet, og ingen menn, er valget ingen menn.
   
  • Enig Enig x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 20. seilefru Elsker forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Himmelbarn Novemberlykke 2018 Julikulene 2020

  Noen som vet om det er innført noen restriksjoner på føden på Haukeland?
  Ser det er andre sykehus som ikke lar far være med lengre enn fødsel.
  595355E8-47C2-48DE-8FE6-6FC4F7BDEBF7.jpeg 7AE8CA45-2FC1-4D7F-ADF3-A35EC4DE4679.jpeg 4FEDF9FC-E113-4DFB-9448-C4B4ECEFEFB3.jpeg
   

Del denne siden