Fødebag

En tråd i 'November 2020' startet av Kris093, 6 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kris093 Andre møte med forumet

  Jeg er litt tidlig ute med dette spørsmålet, ikke fordi jeg skal pakke akkurat nå men fordi jeg tenker at noen sitter inne med tips som vi andre her også kan dra nytte av. Tips som vi kanskje må gå til innkjøp av.
  Derfor: tips til hva en fødebag bør inneholde? Dere flergangsfødende: Hva savnet dere sist, hva kunne dere klart dere uten og hva kunne dere ikke klart dere uten? o_O
   
  • Liker Liker x 9
  • Enig Enig x 1
 2. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Gode (kose)klær, ammesingleter, bestemortruser, slippers til dusjen, tøfler/andre slippers til innebruk, varm cardigan, vannflaske, ipad og lader, mobil og lader, klær til babytil hjemreise. Ullsokker, frøs på bena og de var fulle av væske etter fødsel så jeg fikk bare på meg ullsokker og slippers.
   
  • Liker Liker x 5
 3. Soli86 Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Helt super tråd, følger denne, for jeg skal snart begynne å pakke :hilarious::hilarious::hilarious: Etter jeg havnet akutt inn i juni med nyrestein i urinveier og ble liggende i 6 dager så fant jeg ut at det kan være greit å bare ha ting klar til fødsel i tilfelle ting plutselig skjer, når jeg havnet inn på sykehuset i juni så var det kun med helsekortet, ei vannflaske og mobilen i hendene :hilarious::hilarious::hilarious: Men fikk jo inn mer ting da etterhvert altså men når man bruker dagslinser og kun har med det settet man har på seg så er det litt stress, lite strøm på mobil og ingen mobillader, ikke noe som helst :p:p:p
   
 4. Klukk Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Pakket altfor mye med begge to, og kommer sikkert til å gjøre det igjen :hilarious: cardigan er ihvertfall et must, for å skjule bleierumpen man får etter fødsel! Og så tenker jeg å ha med et sett klær i 50 og et i 56, selv om begge mine svømte i 50 de første ukene.
  Slipperser til å ha på generelt, man MÅ ha sko på på sykehuset, får helt noia når jeg ser folk der barfot eller på sokkelesten:hungover:
  Det første jeg gjorde da vi kom på barsel sist var å dusje og få på egne, rene klær. Joggis, amme bh og singlet. Behagelige truser (les: mannens boksere! De er uunnværlige under renselsen, fins ikke noe mer behagelig plagg å dra over den deigete magen :hilarious:).
  Tror jeg tok med noe godteri sist og. Men de har jo uansett kiosk. Og tenkte på spekemat siden jeg savnet det så fælt, men vi reiste hjem etter 24 timer og tenker ikke å bli lenger denne gangen med mindre vi må.
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. MaTe Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Satt å tenkte på innkjøp av bestemortruser fra andre tips, men mannnens boksere er jo helt geniaalt!
   
  • Liker Liker x 1
 6. Bygdejenta Elsker forumet Novemberlykke 2020

  Romslig genser, romslig bukse som ikke strammer, ammebh, singlet/t-skjorte, flip flops, sokker, klær til baby, godteri, vannflaske, rask snacks (nøtter, mellombar o.l.), mobillader, toalettsaker og romslig truse/boxer til hjemreisen. Jeg har kjøpt nedkjølingsbind og skylleflaske denne gangen da jeg savnet det sist.
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 7 Aug 2020
 7. Klukk Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Virkelig det beste man kan gå med:hilarious: pluss noen kroner spart på truser som aldri blir brukt igjen etter man er ferdig med renselsen;)
   
  • Enig Enig x 1
  • Vinner Vinner x 1
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 8. Kris093 Andre møte med forumet

  Nedkjølingsbind skal jeg kjøpe også, har lest så mye bra om de!!
   
  • Enig Enig x 2
  • Liker Liker x 1
 9. Ellakove Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Fantastisk tråd! Følger denne :D
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Viica Betatt av forumet

  Min fødebag blir betydelig enklere denne gangen. Sist fikk jeg ikke bruk for truser, for jeg brukte de nettingtrusene man får på sykehuset (mest praktisk med stor bleie), jeg fikk ikke bruk for fancy klær, da jeg daffet rundt i sykehusskjorta halve tiden. Greit med noe ordentlig når vi skulle ned og spise da, og til hjemreisen.
  Ammeinnlegg og purelan var ikke nødvendig, da ammingen ikke kom ordentlig i gang før vi var hjemme. Masse klær til babyen ble ikke brukt, han lå mest i bleia godt pakket inn i dyne og tepper, lettere for å få hud mot hud og føltes mest naturlig...
  Jeg tror jeg dusjet en gang på sykehuset, og da ble det en rask og enkel dusj, orket rett og slett ikke mini-spa der og da, så div såper og kremer droppes nok nå :p

  Nå kommer jeg nok til å pakke med:
  Et par Joggebukser
  et par store, gode t-skjorter
  Lang cardigan
  Birkenstocks
  Gode sokker
  Ammebh, og ammepute (tror jeg)
  Stellesaker, deo/tannbørste/hårbørste/enkel såpe.
  Mobillader
  Noe snacks, i tilfelle samboer ikke får bevege seg fritt ned til kiosken f.eks.

  Det jeg savnet mest sist: Hemoridekrem og sånn oppblåsbar sittering. Ser også at nedkjølingsbind kunne vært praktisk, så disse tre tingene skal definitivt med nå.

  Til babyen:
  eget teppe
  En pysj og et par bodyer/bukser/sokker
  Hentesett til hjemreisen
   
  • Liker Liker x 3
  • Enig Enig x 3
  • Kreativ Kreativ x 2
 11. Matja Flørter med forumet

  Tror jeg kommer til å pakke en med rull lambi, så slipper jeg å bruke det crappy papiret på sykehuset :angelic: Har også planer om å bake noe rundstykker og/eller horn som vi kan ta ut av fryseren rett før vi skal inn på sykehuset, så slipper vi for mye av de tørre brødskivene:wacky:
   
 12. _streken_ Glad i forumet Novemberlykke 2020 Assistert-jentene

  Leste denne her, her står det litt om hva hun mener var nødvendig/ not so much: https://www.kristingjelsvik.no/fodebag-hva-du-faktisk-far-bruk-for/

  Jeg kommer ikke til å ta med så mye som sist, ganske enig i listen @Viica skrev over her.
  Vurderer nedkjølingsbind - sist fikk jeg bind som var dynket i vann og lagt i frysen. De var veldig harde og ukomfortable, så finnes sikkert bedre alternativer.
   
 13. MaleneK Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Jeg skal bestille kjølebind fra Fødebagen, virker lettvinte og bra.
   
 14. _streken_ Glad i forumet Novemberlykke 2020 Assistert-jentene

  Ja, jeg så på de - de virket greie. Godt mulig jeg også kjøper derfra :)
   
 15. Nettinitti Elsker forumet Oktoberfruene 2018 Novemberlykke 2020

  Hør med sykehuset om hva de har der. De hadde kjølebind der jeg fødte sist. Nettingtruser også (og de er myye bedre enn både bestemortruser og herreboxer etter min mening!!). Det jeg brukte var:

  1 sett klær til meg
  2 sett klær til pappaen (hadde familierom)
  1 sett klær til baby + hentesett
  Hårbørste (!!!!)
  Strikk eller sånn svær hårklype
  Kamera
  Vanntette slippers
  Birkenstocks (egentlig unødvendig om du har slippers, men jeg synest de er mer behagelige å gå i)
  Sjampo og balsam, tannkost og tannkrem

  Jeg hadde riktignok en veldig rask fødsel, og det eneste jeg brukte under selve fødselen var hårklype. Ellers kan jeg legge til at jeg ble igangsatt og fikk derfor god nytte av bbhugne og kortstokk før fødsel startet ;-)

  Når det gjelder eget toalettpapir kan jeg si at jeg synest det var totalt unødvendig. Jeg spylte meg med minidusjen hver gang jeg var på toalettet, og tørket derfor ikke. Gjør ikke noe at man er litt våt når man uansett tar på et rent svært bind som absorberer vannet med en gang. Ble annbefalt å gjøre dette av jordmødrene :)
   
  • Enig Enig x 3
 16. Ivftroll Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Lurt med ekstra lang ladeledning eller nødlader til mobilen. Stikkontakten blir ofte litt for langt unna.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
  • Informativ Informativ x 1
 17. Yummy_mummy Februar 2014 Miss Gode Råd <3 Februar 2014 - Skjult forum VIP ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Septemberlykke 2016 Oktoberlykke2020❤

  S
  Sniker fra oktober. Mine venniner som har født nå har ikke fått lov til å forlate rommet utenom til frokost, så kan være greit å ha med snacks hjemmefra mtp coronarestriksjoner. De vil også at man helst blir til babyen har tatt screening ettersom de ikke ønsker at man skal komme tilbake pga smittefare. Så her har mine venninner måtte bli i 48 t ca
   
  • Liker Liker x 1
  • Informativ Informativ x 1
 18. Mulholland Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Når dere snakker om store truser, mener dere gravidetruser eller større enn dem? Har brukt mine vanlige truser til nå, så det spørs om det er mye vits i å kjøpe mange gravidetruser nå.
   
 19. Bygdejenta Elsker forumet Novemberlykke 2020

  Vil legge til at jeg kommer til å ta med Multi Mam kompresser og salve! Sist ble jeg litt sår på sykehuset, så greit å ha med det, hvis jeg har behov for det denne gangen.
   
  • Enig Enig x 2
 20. Klukk Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Å herre, må være inne på rommet i 48 timer da? :dead: hvor er dette? Jeg har en venninne som fødte i mai og de reiste hjem samme dag og opp igjen etter 48 timer, men hun fødte på Voss og jeg har planer om å føde i Bergen..
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden