Akershus universitetssykehus

En tråd i 'Fødesteder i Norge' startet av Babyverden, 22 Nov 2012.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Jolanda Forumet er livet Desemberlykke2017 Februarbarna 2020

  .
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
  Last edited: 30 Aug 2020
 2. Cassy90 Glad i forumet Oktoberfruene 2018 Vårspirene 2021

  Gratulerer!
   
 3. Jolanda Forumet er livet Desemberlykke2017 Februarbarna 2020

  .
   
  Last edited: 4 Sep 2020
 4. Caramelo Flørter med forumet

  gratulerer:love017
   
 5. Sannarita Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Dere som født på Ahus nå helt nylig, hvordan var pågangen?

  Blir satt igang på torsdag og lurer litt på hvordan tilgangen til fødestuer og fremfor alt barselhotellet etterpå er per idag? Fødte i Juni sist gang og fikk ikke fødestue før pressinga startet og ikke barselhotell.

  Men babyboomen har vel ikke startet i år? :)
   
 6. Herewegoagain Forumet er livet Julikulene 2020

  Noen som har født på Ahus under korona? har termin i slutten av august og er redd de stammer inn tiltakt igjen nå
   
 7. Avianna Betatt av forumet Marshmallows2021

  Hvordan er det å føde på Ahus nå fortiden? Skal føde der Mars 2021 (tvillinger), og lurer på hva slags tilbud det finnes og hvordan rutinene fungerer med korona, når far kan komme til sykehuset, osv.?
  Får man vanligvis enerom eller delt rom når man skal føde tvillinger? Og hvor lenge er oppholdet i gjennomsnitt? Kan far overnatte der også? Beklager, så mange spørsmål :)
   
 8. FrøkenFryd81 Elsker forumet Himmelbarn Januarlykke 2020

  gammelt innlegg, men jeg er såå enig!
  Har født å Ahus 2 ganger, siste gang i januar i år!
  Har bare positive opplevelser :)
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Kalinnea Elsker forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Jeg fødte der for 3 uker siden, og ting er stadig i endring, så hvem vet hvordan det er i mars.
  Men nå under økning av korona, så var min opplevelse slik:

  Far fikk være med inn fra starten, og var der under hele fødsel og i et par timer etterpå.
  Pga komplikasjoner måtte jeg og baby være igjen på barsel, fremfor barselhotellet, så da måtte han reise hjem. Men dette tror jeg er vanlig praksis uavhengig av korona, jeg måtte bli igjen alene av samme grunn på Ullevål for to år siden også.
  Hadde jeg kunne dratt på barselhotellet kunne han ha blitt med om vi fikk familierom, men ikke om vi hadde måtte dele med andre. Det avhenger av hvor travelt det er, hvilket rom du får både på barsel og barselhotellet. Jeg var heldig og fikk enerom.

  Aner ikke hvordan det er når man føder tvillinger, for det kommer jo helt an på når de kommer (de kan ofte være premature), og hvordan fødselen går. Keisersnitt eller fødsel osv. Samme med hvor lenge du må bli, det kommer helt an på helsa. Selv dro jeg hjem etter 3 netter :)

  Generelt sett veldig fornøyd med Ahus, både behandlingen jeg fikk under fødsel og oppfølging jeg fikk i dagene på barsel.
   
  • Liker Liker x 1
 10. Avianna Betatt av forumet Marshmallows2021

  Takk for svar :Heartred håper at far får være med under hele fødsel for meg også. Kan tenke meg at det er veldig stressende å ikke ha han der fra starten.
  Så fint at du hadde gode opplevelser med Ahus :happy119
   
 11. MissFlite Flørter med forumet

  Jeg dytter denne opp litt, for jeg har masse spørsmål :happy::happy: Har termin i starten av juli, men kan fort komme før også, så har lyst å begynne å forberede meg litt.

  Er det noen som har født på Ahus i det siste som vil dele erfaring?

  Hvor er beste inngang til fødeavdelingen? De prøvde å forklare for meg på poliklinikken, men da jeg kjørte rundt bygget fant jeg ikke det. Er det inngang 3 (https://maps.app.goo.gl/txHPmNrX26dzMoPa7 ) eller er det nærmere akuttmottaket? Hadde styrtfødsel sist så vil gjerne havne på rett sted og slippe å gå gjennom hele sykehuset!

  Hvordan er fødestuene? På Ullevål hadde de verken lystgass eller badekar og jeg fødte i verdens smaleste og mest ubehagelige seng (hadde nok litt uflaks med en travel natt) Er det håp om litt mer behagelig opplevelse på Ahus? :smiley-angelic002

  Hva trenger man å ha med til barselopphold? Jeg hadde med alt for lite klær sist, de hadde ihvertfall ingenting å låne ut på barselhotellet på Ullevål. Hvordan er det på Ahus? Hva har de der, hva må man ha med selv?

  Hva er alternativene for barsel nå? Er det familierom på barselhotell slik at mannen kan sove der? Er det mest sannsynlig å havne på barselavdelingen eller på barselhotell? (andregangsfødene, ikke risikofødsel, frisk).

  Er det kjøleskap på barselrommene/hotellet? Jeg må ha snacks tilgjengelig, var desperat sulten med første :bag:

  Hvordan er reglene for korona nå, om noen har født der i det siste?

  Er det mulig å ta seg mat selv i buffet, eller gå i kiosk, eller blir man bare servert mat?

  Hvis kapasiteten på Ahus i Lørenskog er sprengt, hvor blir man henvist videre? Til Kongsvinger eller et sykehus i Oslo, eller kommer det helt an på?

  Takk for alle svar :Heartred
   
 12. Melisen Andre møte med forumet

  Jeg fødte i april og var strålende fornøyd med Ahus! De ansatte var helt fantastiske og gjorde at jeg følte meg veldig trygg, får ikke skrytt nok av dem!

  jeg er ikke helt sikker på beste inngang, jeg ble sendt inn til en sjekk da det var mistanke om vannavgang og da var jeg på barselpoliklinikken og gikk inn hovedinnganga, ble så sendt videre til observasjonsposten og så til føden. Det er helt i enden av glassbygget.

  jeg var heldig når jeg skulle føde at det ikke var særlig mange andre der. Mannen fikk være med helt fra observasjon og gjennom hele fødselen. Fikk totalt tre rom for meg selv pluss toalett. Det ene med en seng til undersøkelse og en god stol til mannen, et rom med et stort badekar, og et rom med fødeseng og alt av maskiner og sånt. De hadde alt man trenger og kan ønske, men ha med godt med snacks for å holde blodsukkeret oppe! Red bull var min redning. Jeg fikk og lystgass som var fantastisk.

  Så lenge formen er fin etter fødsel og man klarer å spise og gå på do får man dra til barselhotellet om det er plass. Mannen får og bli med dit! Pga korona får man ikke spise i kantina men man får hente mat der og ta med til rommet. Mannen betalte ca 50,- per måltid om jeg ikke husker feil. Maten var god men fortsatt glad vi hadde med litt snacks. Man kan hele døgnet hente seg brødskiver, knekkebrød, frukt, rett i koppen, saft, jus og sånt i et kjøleskap i kantina, men er ikke noe kjøleskap på rommet til dine egne ting. Man får ikke dra ut til noen kiosker og må holde seg på rommet. Vi hadde med litt sjokolade og chips, energidrikker og pizzasnurrer.

  De ansatte var veldig fantastiske alle vi møtte på, og vi følte plutselig at vi var i en verden uten korona i noen dager!
   
  • Informativ Informativ x 2
 13. MissFlite Flørter med forumet

  Tusen takk for svar :flower

  Så bra at du hadde en fin opplevelse :) Føderommet høres jo himmelsk ut i forhold til det kottet jeg fødte i sist! Men jeg regner med det kommer til å være litt mer travelt og fullt når jeg skal føde i jul :smiley-angelic002
  Hva hadde de av ting på barselhotellet? Har de noe klær, puter, håndklær og sånt man kan låne? Og bleier og bind?

  Er det andre som vet korteste vei til fødestua for en med bekkenløsning og risiko for styrtfødsel? :smiley-ashamed008
   
 14. Tillea Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Beste er å kjøre inn ved barneklinikken, altså inn til venstre etter akuttmottaket og ned bakken. Inn svingdørene der og rett inn i heisen og opp i 5 etasje. Var det jeg fikk beskjed om da jeg var i kontakt med føden nylig. Ta en telefon til Ahus og hør, kan jo være det endrer seg mtp korona, men jeg snakket med de for et par uker siden og da var det den beskjeden jeg fikk:dummy: Dro ikke dit, da lille begynte å sparke kort tid etter ;)
   
  • Informativ Informativ x 1
 15. MissFlite Flørter med forumet

  Tusen takk for svar, da tror jeg at jeg skjønner hvor det er! Da tar vi en liten prøvetur en dag Regner jo med de forteller hvor vi skal når vi ringer, men i tilfelle det går fortere denne gangen er det fint å ikke knote for mye :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Bittelillelykkeliten Forelsket i forumet

  Havner man på barselhotellet får man ikke sykehustøy til seg selv, så greit å ha med egne klær ☺️ Bodyer til baby har de.

  Om man får familierom på hotellet kommer gjerne an på feks når man føder på døgnet og pågang av fødende. Føder man på formiddag/midt på dagen er sjansen størst for rom på hotellet, fordi det er da de skriver ut de som skal hjem

  Ikke kjøleskap tilgjengelig

  På barsel og hotellet henter man man selv om man kan det. Ikke lov å gå i kiosken.. så pakk med MASSE

  Om Ahus er fullt blir man enten sendt til Ullevål/Riksen eller Kongsvinger, det kommer gjerne an på trykket på de andre sykehusene og hvor man bor. Bor man feks på Jessheim, kan det hende man blir sendt til Kongsvinger fordi det er mer i retning den veien.

  Lykke til ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. MissFlite Flørter med forumet

  Tusen takk for svar! Skal pakke klær og masse snacks :D
   
 18. Snart2barnsmamma36 Forelsket i forumet Februarlykke 2022❄️

  Jeg fødte på Ahus juli 2019. Var enormt trykk og fikk ikke hele rommet som egentlig er beregnet på en fødende. De skiller av med skyvedører mellom 3 rom. Jeg lå i vanlig seng til føderommet ble ledig før jeg ble flyttet over. Syns det fungerte helt fint for meg.

  Fikk enerom på barselhotellet etter noen timer på barselavdelingen først. Fødte kl 5 på morningen så måtte vente for å se an utsjekk den dagen. Jeg var heldig og fikk det ene rommet som ble ledig. Far kunne være der fra 8-22. Hadde vi fått dobbeltrom kunne far vært der hele tiden. Reglene rundt de forskjellige rommene nå under korona vet jeg ikke.

  På hotellet må man som nevnt over ha med egne klær til seg selv. De har håndkleder, kluter, bleie til baby og bind til mor. De låner deg pumpe hvis du trenger og gir baby litt erstatning hvis det er nødvendig de første dagene.

  Det er det jeg husker;)
   
 19. Verri29 Elsker forumet Novemberbarna 2021

  Fødte på Ahus i mai 2019 og har stort sett bare positivt å si♡men husker vi måtte haste ut av føde rommet etter et par timer fordi noen andre trengte dert..forståelig men skulle gjerne vært der noen timer til.. skal føde der igjen i november og gleder meg ❤
   

Del denne siden