Vil du dele noen sauseoppskrifter? [emoji4]
F.eks denne til laks! Nydelig!
Estragon- og sennepssaus
1 dl hvitvin
1 ss sennep, fin
1 ts Colemans sennep, tørr
2 ss crème fraîche
100 g smør
2 ss frisk estragon, finhakket
1 stk sitron
Salt
Ha hvitvin i en kjele, kok opp og la den koke inn til det er igjen ca 2 ss væske.
Visp inn sennep og crème fraîche. Visp inn smør i klatter til du har en tykk saus.
Smak til med finhakket estragon, sitronsaft og salt.
MÅ IKKE KOKE ETTER DU HAR HATT I SMØR! Da skiller den seg.
Ellers er det mange sauser der du bare kan smelte smør, ha i hvetemel og spe i væske og så forskjellig krydder. Det som du kan gi smak til saus med alt ettersom hva som passer i tillegg til krydder er soyasaus, sennep, geitost, sitronsaft.. Bare fantasien setter grenser.
Saus er noe av det siste jeg lager. Noen ganger blir det etter oppskrift, noen ganger etter hvilke krydder som er ellers til kjøttet.
Til andebryst er det godt med en portvinsaus. Da starter du med portvin, har i litt kraft fra kjøttet, litt av samme krydder som du brukte på kjøttet og litt maizena. Kok til den tykner. Veldig lett og veldig godt.
Ellers er det bare å google etter inspirasjon. Syns aldri man gjør noe galt med saus! [emoji6]