Visdomstann - au

En tråd i 'Helse og velvære' startet av Veivalsa, 21 Jul 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sommerrose Flørter med forumet

  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Kengu Forumet er livet VIP

  Bra du fikk time fort , jrg ventet for lenge dessverre grunnet en dårlig episode da jeg var inne for sjekk av de, det anbefales hvertfall ikke
  Lykke til med fjerning
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Ceccii86 Forumet er livet Desemberlykke2017 Snøfnuggene 2018

  Jeg har operert ut to visdomstenner, begge vokste sidelengs. En oppe og en nede. Den nede var verst siden jeg hadde betennelse i den, og måtte vente med å operere til betennelsen var vekke.

  Vil anbefale deg å kjøpe inn myk og flytende mat. Jeg levde på smoothie, kald/lunken suppe, most lapskaus, osv. i over en uke før jeg klarte å tygge mer og mer. Det var ikke noe særlig med for kald eller for varmt mat i starten.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Tusen takk :) ❤️
  Skal huske på det med flytende mat i starten! Det merkelig er at det ikke gjør noe vondt i dag, tror tannlegen fikk dratt litt i tannkjøttet i går da jeg var bedøvd ifbm den andre tanna jeg fiksa. Men den burde nok snart ut så det ikke går betennelse i den, i og med at den vokser skeivt og at det ikke er plass til at den kan holde på med det.
  Skal snakke med tannlegen i morgen om vi kan reise på ferie først (bare bilferie i Norge hvor man evt kan oppsøke tannlegevakt ved krise). Sånn som det er i dag gjør det knapt vondt, men vet jo ikke hvor fort det plutselig kan bli betennelse da :confused005
  Får høre hva tannlegen tror og når det i det hele tatt er mulig å få operert :)
   
 5. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Tusen takk :) ❤️
  Har vært hos tannlege og tatt røntgen, og det viser seg at den vokser vannrett, og ligge rundt nerva, så den må nok opereres ut!
  Har en oppe som kom ut helt riktig vei, og den gjorde ikke spesielt vondt å få grodd ut, bare litt ømt noen dager.
   
 6. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Smertene kommer og går. Noen dager er verre enn andre fordi tanna dytter på mer :) helt normalt
   
 7. Sommerrose Flørter med forumet

  Huffda, høres ikke noe godt ut at tannen ligger rundt nerven. :depressed:
  Håper at du får operert den ut snart og at tilhelingen går fort over. ❤
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Da blir det operasjon om 4 uker. Satser på at det går bra å dra på ferie og at den ikke blir betent. Den gjør ikke vondt i dag og var ikke vond i går
  , så håper grundig tannpuss og munnskyll samt å kutte alle godterier skal hjelpe.
  Gruer meg til operasjonen kjenner jeg, menmen, har ikke noe valg :)
   
 9. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Jeg har tatt 2 visdomstenner. Den oppe gikk det veldig greit i etterkant, men jeg var i dårlig form i noen dager etter å ha tatt den nede. Det er visst lettere å ta de oppe. Greit å være godt forberedt og ha nok smertestillende i tilfelle du trenger det :)
   
  • Informativ Informativ x 1
 10. Kengu Forumet er livet VIP

  Lykke til og god ferie
   
 11. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Føler med deg!

  Har vært igjennom den der selv:-/ måtte operere ut alle 4 visdomstennene før jeg fyllte 20:-/ og den første var en såkaldt «komplisert» fjerning. Fordi den også vaks sidelengs og hadde en nerve helt ved røttene.

  Grudde meg som bare fy i forkant hadde helt vondt i magen og slet med å sove, hadde ikke hatt tannlegeskrekk som barn, men i en alder av 17 år så klarte en udugelig kommunetannlege å lage tannlegeskrekk i meg i det han skulle dra en morro spøk (synes han) å late som han måtte trekke to av fortennene mine og han dro den spøken ganske langt før det kom frem at han tullet:-( fikk helt skrekken etter den episoden faktisk og nå 11 år etter har jeg det fremdeles!

  Når alt kom til alt så var det jo absolutt ikke så veldig gale som jeg fryktet. Jeg fikk en haug med bedøvelser så følte jo ingen verdens ting. Men det er litt lyder. Sååå kan anbefale å ha med musikk på øret så du kan lukke både øye og øre og prøve å «tenke på andre ting» mens det står på. Det gjorde jeg på de siste tennene og synes opplevelsen ble bedre da:)

  Lykke til!
   
 12. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Nå skjer det folkens - i dag skal tanna ut :arghh: :bag: mvh gruer meg :nailbiting:
   
 13. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Og ikke at jeg vet hvor interessant det er å lese om mine tamnoppdateringer :hilarious: MEN, kanskje noen i samme situasjon leser det senere. Tanna er nå ute, operasjonen tok under en halvtime og det gjorde IKKE vondt. Har hatt vondere når jeg hr skyllet skifte litt dype fyllinger hvor jeg har noen tenner som er sykt vanskelig å bedøve. Så jeg vil si at det ikke er noe man trenger å grue seg til ❤️ :)
  Nå som bedøvelsen er på vei ut gjør det derimot vondt da :blackeye:. Men får tro smertestillende skal hjelpe litt også.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden