Vi som temper(Ny)

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av Liisjja, 22 Des 2013.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

  Ny tempe tråd igjen.

  En liten Notice:
  Husk å gi beskjed i Oppropslisten her på FS dersom du blir gravid og flytter til terminforum. :)

  Vil du ha grafen i hovedinnlegget her (første og andre innlegg i tråden), send meg linken på en pm så legger jeg den til. :) Her er alle velkomne.

  Trykk på nicket over grafen eller det lille bilde av grafen, for å komme til grafene.

  I andre innlegg (rett under) finner du forklaring på hvordan du kan dele grafen din, hvordan du får link til den. I tredje innlegget finner du en oppsummering jeg har forsøkt å lage med nyttig informasjon om temping.

  Nyttig info fra de forrige tempe-trådene finner du her http://forum.babyverden.no/threads/vi-som-temper.1590855/ og http://forum.babyverden.no/threads/vi-som-temper-ny.1628463/ og http://forum.babyverden.no/threads/vi-som-temper.1656449/

  Arkiverte grafer: Litt lenger ned på denne siden

  Lykke til jenter! :D

  Jeg tok bort alle grafer som ikke var oppdatert fra forrige tråd. Dersom det var noen jeg tok bort som har lyst til å være med allikevel så bare si ifra! Alle som er fjernet pga inaktivitet eller graviditet har jeg lagt til i ny arkiv-tråd. :)  Sara
  [IMG]

  Jente0709
  [IMG]

  Bubbly
  [IMG]

  Fimle
  [IMG]

  Kokkosnøtta
  [IMG]

  Medusa_83
  [IMG]

  Lanterne
  [IMG]

  Bella75
  [IMG]

  Fruktplukker
  [IMG]

  Sonny123
  [IMG]

  2014
  [IMG]

  Lito84
  [IMG]

  Tussi_lussi
  [IMG]

  Lykkeliten_86
  [IMG]

  Kristin90
  [IMG]

  MSE88
  [IMG]

  håperpåettmirakel
  [IMG]

  Hope90
  [IMG]

  Pippi
  [IMG]

  Jump
  [IMG]
   
  Last edited: 14 Mai 2014
 2. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

  ...
   
  Last edited: 14 Mai 2014
 3. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

  Hvordan dele linken?
  Send den i privat melding til meg (samtale). For å finne linken gjør du følgende:

  Først trykker du på MORE
  [IMG]

  Så SHARE
  [IMG]

  Så CREATE(øverst)
  [IMG]
  Nå kopierer du linken
  [IMG]

  Dette er fra mobilappen, på pc er jeg usikker men sikkert noe av det sammen :)
   
 4. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

  Informasjon om temping, fra Lykkeliten_86

  Du trenger ikke lese hele tempetråden om du er nysgjerrig på temping, men det kan være fint å titte på en del av grafene i hovedinnlegget og i arkivet. :)

  Det er viktig at du bestemmer deg for ett tidspunkt du vil tempe, og så må du tempe på samme tid hver eneste dag. De dagene du har fri må du også tempe til vanlig tid, men de fleste termometerene lagrer siste temp så du kan sjekke på nytt når du våkner - og vente med å legge inn i FF til du våkner. FF kan du både ha på Internett og app.

  Det er anbefalt å tempe vaginalt, oralt eller analt. Jeg har prøvd oralt, men synes tempen ble litt for variende da, så nå temper jeg vaginalt (synes det er enklere enn å fumle baki i halvsøvne.) Man har annen temp vaginalt enn oralt, så de grafene kan ikke sammenliknes. Det anbefales å bestille termometer med to desimaler, f.eks. fra www.billig-teste.dk. Dersom du har et eget termometer til din prøve-temping ville jeg bare vasket det og innimellom renset det med klorhexidin eller annen desinfekskjon, dersom du velger å tempe nedentil.

  Du må tempe på samme sted (på samme sted er ikke sted i huset, liggende i senga, men sted på kroppen. Det betyr at du ikke skal bytte fra munn til nedentil midt i en syklus, og måler du i munnen, så samme sted i munnen hver gang, helt inntil midten, helt bak, under tunga, og samme side av munnen hver gang.), liggende i sengen, til samme tid etter tre timers hvile, hver dag. Og det skal være det første du gjør, du skal ikke sette deg opp, stå opp, prate osv. Tempe først. Alt annet etterpå. Jeg pleier alltid å lese av tempen med en gang for å sjekke at det virker riktig, hvis ikke temper jeg på nytt eller enda flere ganger. Hva som er "riktig" for deg finner du ut etter hvert når du blir kjent med din temp og din syklus. Og noen ganger skjønner man ikke tempen, men er den lik tre ganger på rad så må man stole på den. På fridager legger jeg meg til å sove igjen med en gang jeg har fått målt tempen.  Når det er kaldt på rommet har jeg på to tempe-vekkerklokker. En fem minutter før for å legge termometeret i armhulen og en ny vekkerklokker i tilfelle jeg sovnet før jeg fikk tempet. Kaldt termometer skal ikke brukes, da kan du kjøle ned det stedet du vil tempe. Noen har termometeret under puten for å unngå at det blir kaldt.

  Du kan begynne når som helst i syklusen. Registrer blødningsdagene dine på FF så starter den en ny syklus på riktig dag selv om du starter tempingen midt i syklusen. Siden jeg temper vaginalt så temper jeg ikke når jeg blør.

  Når man har feber vil ikke tempingen gi så mye mening, men da kan du legge inn sykdom i FF.

  Mange kjøper VIP versjonen av FF, som du får prøve gratis først, mens mange av oss bruker bare gratis versjonen.

  I FF kan du legge inn EL-tester, graviditetstester, sekret/utflod, tappe-informasjon og symptomer. EL-tester, utflod og tappe-informasjon brukes sammen med temp av FF til å vurdere når EL har vært.

  Tempen stiger under/etter EL. Etter tre dager med høy temp setter FF EL ved å markere et rødt kryss i grafen hvor EL har vært. Dersom FF er litt usikker blir krysset laget av en stiplet linje, om FF er sikker så er det heltrukket linje.

  Om du har sovet dårlig eller er syk så kan du legge inn en temp, men discarde den slik at FF ikke bruker den i beregningene. Da er den ikke med i grafen/linjen, men ligger som en ensom prikk.

  Dersom du temper til et annet klokkeslett vil FF sette åpen sirkel i stedet for en helfarget dott siden tempen er usikker. En del av oss legger til 0,05 grader per halvtime dersom vi våkner for tidlig eller trekker fra 0,05 grader per halvtime om vi våkner for sent. Så registrerer vi beregnet temp til riktig tid. Det går bare for et par timer, men det er jo egentlig unøyaktig.

  Tempen faller hos de fleste rett før, rett ved oppstart eller rett etter oppstart av tr. Ved graviditet forblir tempen høy, og stiger gjerne enda mer. Noen opplever en såkalt "festedipp" hvor tempen faller en dag 6-10 dpo for så å stige igjen. Det er ofte et godt tegn på at egget fester seg.

  Så har vi ulike svingninger i grafene våre som nok ikke betyr noe, kan være urolig søvn, barn som har forstyrret i sengen, unøyaktig måling osv. Du må nok bruke litt tid på å bli kjent med din graf og din temp.

  Lykke til og velkommen til tempe-gjengen. Det er bare å stille spørsmål i tråden selv om du ikke har lest hele.
   
  Last edited: 22 Des 2013
 5. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

 6. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

 7. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

 8. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

 9. Medusa_83 Forumet er livet

  Good! Da var vi igang :)
   
  • Liker Liker x 1
 10. Lanterne Forumet er livet Tilgangsansvarlig ❤️Mailykke 2022❤️ VIP Aprillykke 2017 Februarlykke 2015

  Supert gjort av deg, Liisjja!
   
  • Liker Liker x 1
 11. Molly Med lille spira i magen <3

  Kjempe bra Liisjja:-D God du er. Da fortsetter vi skravlingen her, så satser vi på at vi blir MANGE gravide på nyåret ;-) Jeg ga litt opp å tempe vaginalt, så du kan bare fjerne Molly (vaginalt), kommer bare til å tempe oralt :)
   
  • Liker Liker x 1
 12. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

  Den er grei Molly :) satser på masse gravide framover nå!
   
  • Liker Liker x 1
 13. Molly Med lille spira i magen <3

  Prøver du på andre Liisjja? Du har en fra før eller?:)
   
 14. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

  Nope prøver på første ;) du da?
   
 15. Molly Med lille spira i magen <3

  Jeg også! :) Så da synes jeg det er litt ekstra "skummelt" å lenge å vente.. Har jo aldri vært gravid før, så håper håper så inderlig det klaffer snart <3 En går jo rundt å tenker på det 90% av tiden føler jeg.. Så har jeg ingen barn som kan hjelpe at en glemmer det litt bort ved å konsentrere oss om dem :p
   
 16. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Kjempebra Liisjja :)
   
  • Liker Liker x 1
 17. Lanterne Forumet er livet Tilgangsansvarlig ❤️Mailykke 2022❤️ VIP Aprillykke 2017 Februarlykke 2015

  Jeg er i samme båt som dere, Molly og Liisjja. Har ingen barn og har aldri vært gravid, så vet jo egentlig ikke om jeg kan få barn eller ei.

  Prøver å trøste meg med tanken om at det er svært få mennesker som ikke kan få barn, selv med all mulig hjelp som er å få.

  Jeg har troen på oss :)
   
 18. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

  Tenker akkurat som dere. Men vi får satse på at det blir vår tur snart ;)
   
 19. Molly Med lille spira i magen <3

  Det er sant :-D Vi blir nokk gravide alle tre ila noen mnd;-) Så neste jul har vi et lite nurk med på feiringa;-)

  Sent from my GT-I9100 using BV Forum mobile app
   
 20. Liisjja Oscar<3 Januarskatter 2015 VIP

  Det hadde vært noe ja ^^
   
  • Vinner Vinner x 1

Del denne siden