Vekt

En tråd i 'Juni 2021' startet av Jente88, 17 Des 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  Flere som spiser lavkarbo når de er gravid og. Går helt fint. Men du kunne jo eventuelt vurderer smartkarbo? Jeg spiste smartkarbo sist pga svangerskapetsdiabetes. Funker veldig bra
   
 2. Mammatiljente<3 Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Har gådd ned ca 2-3 kilo siden svangerskapet startet. Sist eg var gravid gikk eg opp bare 4-5 kilo fra start vekt på gravitideten.
   
 3. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Prøver å regulere, men er vanskelig pga kvalme
   
 4. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  Satse på det blir letter når kvalmen slipper!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 5. skjor Flørter med forumet JuniJubel2021

  Jeg er 13+1 og har lagt på meg 2-3 kg. Har et veldig anstrengt forhold til det med vekt i svangerskapet. Lang historie kort: Jeg veide nesten 100 kg for ca.12 år siden. Tok grep, og gikk ned ca.25 kg på et par år. La på meg 23 kg med førstemann (hvor 3 kg var baby), og syntes det var helt grusomt å se de tallene på vekta igjen! Kvittet meg heldigvis med alt, pluss litt til. La på meg ca.16 kg med andremann og var veldig bekymret for å komme over 20 kg. Håper jeg klarer å holde meg under 20 kg denne gangen også. Synes det er tøft, rett og slett.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 4
 6. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  13 uker og ingen vektendring enda! Håper det forbli sånn. Har en litt ekstra å gå på :banghead:
   
 7. Nightfall Flørter med forumet JuniJubel2021

  Dette var akkurat som å lese om meg selv :woot: Har gått fra 62 til 58kg pga kvalme. Men jeg har ikke fått noe synlig mage enda da. Jeg er 15+2.
   
  • Morsom Morsom x 1
 8. Løveunge Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Hehe, artig! Jeg har vært ekstremt oppblåst siden før positiv test grunnet overstimulering iforbindelse med IVF. Sliter fortsatt med oppblåsthet- spesielt fra middagstid og utover kvelden.
  Om morgenen har jeg en liten «bulk» som er synlig for meg, noe synlig for andre hvis jeg går med inntilsittende klær. Mens på kveldstid er jeg betydelig større (da smeller det også godt i tarmene)..
   
 9. attpåklatt_mamma Andre møte med forumet

  Vekta mi har bare tippet bitte litt opp(under 1 kilo), Så ned, så opp og så ned. Og nå er jeg på start vekt, uke 13+5 nå. Men kvalmen har pleid å komme ganske hardt fra lunsj og gått på i intensitet ut over dagen. Værst på kvelden, glad jeg har klart komme igjennom middag, deretter ikke spist før frokost dagen etter. Omvendt kvalme på meg, kjempe fin form på morran, så har det bare gått nedover fra lunsjtid.. I de to tidligere svangerskapene gikk jeg opp 10 og 12 kilo, men det er11 og 9 år siden. Så forventer at kroppen vil være litt annerledes nå.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Jente88 Glad i forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene Junilykke2018

  Legen min har hengt seg veldig opp i vekta mi, vik ikke at jeg skal gå opp så mye, jeg tenker at annet er uungåelig, hvorfor skulle jeg ikke gå opp like mye som sist? (17-19 kg) sist gikk jeg ned en del kilo i 1.trimester, det har jeg ikke gjort denne gangen
   
 11. Jente88 Glad i forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene Junilykke2018

  skjønner det, når man er kvalm tenker jeg at det viktigste er at man får i seg noe, ellers blir man bare enda kvalmere. Det er ikke lett å spise helt etter boka da. Håper kvalmen snart gir seg
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Jente88 Glad i forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene Junilykke2018

  samme her :) men tenker at vi i hvertfall ikke kan stresse kroppen med å slanke oss, det får bli som det blir
   
  • Enig Enig x 2
 13. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  1kg, 13+1
   
 14. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Takk <3
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Junijubel Glad i forumet JuniJubel2021

  Nei, det er utelukket, men syns det er viktig å påpeke at man i utgangspunktet er tung og dermed ikke trenger å gå opp like mye som de som er mer normalvektige. Det blir lett at man sammenligner seg med hverandre, men det er naturlig at en normalvektig dame går opp mer i svangerskapet enn de som er tyngre :) Så at jeg «bare» har gått opp 2kg, har sammenheng med at jeg er tyngre i utgangspunktet.
   
  • Enig Enig x 1
 16. Familiedrømmen Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Ikke gått opp noe ennå (16+6), men regner jeg kommer til å gå opp en del fremover nå som kvalmen har gitt seg. Er allerede overvektig, så ikke ønskelig, men får gjøre en skikkelig innsats når ammeperioden er ferdig.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Jente88 Glad i forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene Junilykke2018


  Så hjertens enig:) Har ei god venninne som er veltrent, normalvektig/ tynn hun gikk opp 30 kg, det så man nesten ikke, hun trengte det ❤️ Hun stresset heller ikke med det
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Løveunge Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Veldig viktig det du påpeker her ☺️ Lett for å sammenligne vekt med andre, men hvilken vekt og bmi man har ved starten av graviditeten har mye å si for hva den enkelte bør gå opp. Tenker det viktigste er å forsøke å spise sunt og aktiviserer seg hvis formen tillater det. Er man mye kvalm, tenker jeg at det viktigste er at man får i seg mat, ikke helt nødvendigvis hvilken type man (skal selvfølgelig ikke fråtse junk og godteri- det er jo verken sunt for mor eller barn. Men det vet vi nå alle ) ☺️
   
  • Enig Enig x 2
  • Liker Liker x 1
 19. VK3112 Andre møte med forumet

  Hvilken app bruker du? :happy:
   
 20. Lilje33 Flørter med forumet JuniJubel2021

  I frykt for å starte noen sure miner her, men en sånn tråd som dette her bør vi passe litt på. Personlig er jeg førstegangs og alt er nytt for meg. Er normalvektig og har lest meg opp på hva som er «anbefalt for meg», men jeg skjønner likevel at vi er forskjellige og forbereder meg mentalt på at det kanskje blir mer enn anbefalingen sier. MEN poenget mitt her er at dette med vekt er et sårt tema for kvinner generelt, og jeg savner mer utfyllende info fra mange av dere som svarer på trådstarters spørsmål. Som noen nylig påpekte, så er utgangspunktet til hver enkelt vesentlig informasjon da vi helt automatisk sammenligner.

  Synes absolutt vi bør kunne snakke om vekt, men vi må passe på så vi ikke skaper uro og dårlig selv bilder. En graviditet bør ikke handle om veltrente kropper, stram mage etter fødsel eller slanking.

  Babyverden har lagt ut både artikkel og podcast om temaet, anbefaler alle å lese/høre:)
   
  • Enig Enig x 5
  • Liker Liker x 1

Del denne siden