Vaksine 5mnd kontra 3 mnd

En tråd i 'Juli 2017' startet av Mærrylou, 19 Des 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. 87'modell Forumet er livet

  Hvorfor skulle jeg ta stolthet i å "krangle?" Det var jo dere andre som begynte med survingen... (Og det fordi dere valgte å bli fornærmet fremfor å forstå.)

  Du må forstå definisjonen av ordene du bruker, ellers virker det bare mot sin hensikt at du forsøker å "ta andre" med dem.
  (Her; "troll," og "stolthet.")

  Jeg vet helt alvorlig ikke hvordan jeg kan forklare dette noe simplere nå.
  Fakta er at foreldrenes stress påvirker barnet, og at det ikke er noe man får gjort med det.
  Poenget er at det ikke er noen grunn til å la være å vaksinere. Det er viktig å gjøre folk oppmerksomme på det, fordi mange blir redde for at barnets midlertidige ubehag og/eller gråt er en gyldig grunn til å la være å vaksinere, eller utsette vaksinen, fordi de tror barnet vil takle det bedre senere. (Noe som etterlater barnet sårbart i mellomtiden...)
  Om noe bør dere være glade for mitt innlegg, fordi det bidrar til å vise at det er helt normalt å bli stresset, og helt normalt at barnet plukker opp dette, og at vaksinen i seg selv ikke bør unngås bare fordi vi foreldre kjenner på det ubehaget sammen med babyen.

  At du ikke liker fakta er i grunn ditt problem, men jeg kan godt bruke tiden min på å hjelpe deg, så andre slipper å gå i samme fellen neste gang du bestemmer deg for å skrive før du tenker.
   
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 2. 87'modell Forumet er livet

  Så flott! Du har jo faktisk forstått, og godt er det, siden det var du som ville ha svar. ;)

  Håper gutten din slipper mer ubehag enn nødvendig, og at dere får en fin jul! <3
   
 3. 87'modell Forumet er livet

  Nå rakner det litt for deg, men det er ofte en bivirkning av kognitiv dissonans. Du bruker bare litt mindre avanserte ord på å gjengi det jeg har forklart deg, men det er greit, da syner det kanskje inn etterhvert.
  Basert på hva, og hvordan du skriver, kan du helt 100% garantert ingen ord jeg vil oppfatte som fremmede, men du skal for all del få lov til å prøve. Hvem vet; kanskje du kan nærme deg et nivå der det faktisk kommer noe av substans ned på skjermen? :)
   
  • Liker ikke Liker ikke x 1
  Last edited: 20 Des 2017
 4. 87'modell Forumet er livet

  Ivrig på ratingen nå, @Elisabethh? :D Tar det som et stort kompliment. ;)
   
 5. Ikke i bruk Forumet er livet

  Pust dypt damer. Ønsk hverandre god jul og slutt med dette tullet. Jeg stenger tråden om dere fortsetter slik.

  - Forumansvarlig
   
  • Liker Liker x 5
 6. Håper på nr 4 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2018 VIP Julibaluba 2017

  Her flyttet helsesøster uoppfordret fra 27/12 til 4/1 :D hun bare krysset ut å momlet før seg selv noe om att julekosen skulle ikke hun ødelegge, å fikk ny time med en gang:D
   
  • Liker Liker x 3
 7. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Det går nok helt fint å utsette noen dager, babyen blir ikke etterlatt sårbar av den grunn. Tre mnd vaksina vår ble utsatt en uke fordi helsesøster var forkjøla og ikke ville smitte lillegutt. Fem mnd vaksina ble tatt en uke etter han fylte fem mnd. Det må jo ikke skje på dagen de fyller den og den mnd :)
   
 8. 87'modell Forumet er livet

  Et par dager har selvfølgelig ingenting å si. ;)
   
 9. Marikl Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  * hentet meg selv popkorn og chips mens jeg leste tråden nå :) <3

  Men tilbake til saken - vår lille fyller 5 måneder 23 desember . Mens vi har fått time til vaksine og kontroll 11 januar ! Så det må vel bety at de er ikke såååå strenge på dette....
   
  • Morsom Morsom x 1
 10. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  3 mnd: feber og skikkelig slapp og utilpass baby i et døgn
  5 mnd: varm (men ikke feber), om kvelden og sutrete og slapp på kvelden og litt utpå dagen etter.
   
 11. Augustjente86 Forumet er livet Sensommerlykke 2017 Julikulene 2020 Julibaluba 2017

  Helt likt som oss, blir fem mnd 23.desember og vaksine 11.januar ;)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Miffy2017 Betatt av forumet JuniJubel2021

  3 mnd og 5 mnd var ganske lik hos oss. Hun var litt ekstra trøtt samme dag som hun tok vaksinen og dagen etter. Sov litt lengre og ble litt fortere trøtt. Eller så var humøret helt lik. Men på 5 mnd vaksinen så ble hun litt varm på natten og hadde litt feber, på det høyeste var den på 38 grader så sank den gradvis ned ila neste dag. Men rask og fin. Liten hevelse rundt stikket begge gangene, men det er helt vanlig.
   
 13. Bamsemin Glad i forumet

  Tenk at babyer kan være så forskjellige! Det vil for alltid fascinere meg. Da jenta mi fikk 3 mnd. gråt hun i kanskje 5 min og så roet hun seg! Mulig hun var litt sutrete eller trøtt dagen etter, men ikke nødvendigvis pga vaksinen! Jeg syns nå det var ille nok og høre en helt ny gråt, for hun fikk jo vondt stakkars, men det var tydeligvis ingenting i forhold til noen av deres babyer, så her var vi visst heldige. Håper det går bra på 5 mnd også!
   
  • Liker Liker x 1
 14. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Ja, de er like forskjellig som alle oss voksne! Så heldig dere var da! Og herregud for en sår gråt av at noe var vondt ja! Var så stressa for 5 mnd kontrollen at jeg kunne tissa på meg. Vanligvis har ikke jeg noe problem å holde nervene under kontroll, men hjelpes så redd for gråt igjen. Så for meg en til dag med gråt helt til leggetid! Men kun et par hikst og gråt i et minutt eller noe. Henta seg inn fortere ettersom hvor eldre de blir sa helsesøster, og det stemte nok på hu mi. Og hun viste tydelig ubehag med lårene begge gangene. Så aldri noen tvil hva som var galt! Men vaksiner skal hun ha uansett! Vaksinemotstandere er noe av det verste jeg vet faktisk! Se på meslingutbruddet i Europa! For meg er det trist lesning. Er så glad for vaksiner! Men klart så trist uansett når de små gråter. Og hjertet mitt gråt litt for henne dagene etter 3 mnd kontrollen, og jeg tenkte at neste gang er det likt. Men så oppdaga vi en tapper baby på 5 mnd, som kjente smerten, sa ifra når noe kom borti lårene, men ellers smilte og var glad. Håper de fleste får en slik opptur på 5 mnd som vi fikk.
  Og Mærrylou, håper din helsesøster er veldig forståelsesfull og flytter den timen, så kan jula nytes!
   
 15. Bamsemin Glad i forumet

  Ja, vi var heldige! Og nå som jeg vet litt mer om hvordan det er, gruer jeg meg litt. Men det må bare gjøres. Vaksinering er viktig! Ekkelt når sykdommer får nytt liv igjen:(
   
  • Liker Liker x 1
 16. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Jeg gruet meg til ingen ting nesten. Det ble jo litt ubehag, men herregud for en opptur! Det er så godt når de lettere klarer å stilne gråten! Og så rett helsesøster hadde! I 2 mnd gnagde det i bakhodet at den dagen skulle det bli tøft å trøste, men så gikk det så bra. Ja, veldig ekkelt når farlige sykdommer får nytt liv. Skulle ønske alle slapp sånn, men så har man noen foreldre som utsetter barna for fare i mine øyne. Da er det synd vaksine ikke er påbudt, men på en annen side, så ønsker vi et samfunn der folk må få bestemme over egen kropp. Bare trist når det går ut over små barn som ikke har bestemt over noen ting. Og overbevisning hos foreldre får sette livet deres i fare er på alle måter feil. Nei, klarer ikke tenke på de stakkars barna som har lidd nedover i Europa siste tida, det blir så fælt. Grøsser langt nedover ryggen av bare tanken.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 17. Storkebaby Glad i forumet Sommerfuglene Mailykke 2018

  Bruker du mye tid på å lete etter såkalte ufine troll?
   
  • Vinner Vinner x 1
 18. Fjelljenta Glad i forumet Oktoberskatter 2014 Juligull2021

  Ja heldig sånn sett, men var tungt nok når mannen var offshore og jeg var hjemme alene med både mini pg 3åringen :p ga henne paracet til slutt og virka som om det hjalp, da fikk hun ihvertfall roet seg og la seg . Sov heldigvis 2t da så jeg fikk tatt meg av eldste :) ikke noe høy når de har det så vondt , stakkars små :-( og all ære til de med kolikkbarn ja!
   
 19. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Tøft med mann som er borte lenge av gangen da! Da blir det mye på deg! Fy søren så tøft du har det til tider!
   
 20. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Tøffeste gutten i gata gråt ikke engang i dag ved vaksina [emoji1305] får vi håpe reaksjonen ikke kommer i dag på lik linje som sist [emoji170][emoji172]
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden