Termin julaften

En tråd i 'Desember 2015' startet av MammatilE, 9 Nov 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Da blir senest igangsatt rundt den 28.12 hvis alt er bra. Du blir henvist til kontroll på sykehuset en gang mellom termindato og 28.12. Hvordan rutinene er der du skal føde vet sikkert jordmoren din om. Sannsynligheten for at du går såpass over er vel ikke veldig stor? ;)
   
 2. Treblirfire Glad i forumet Desemberglede 2015

  Jeg går ikke til jordmor, men mulig fastlegen vet litt om det :) Tror neppe jeg går såpass over termin, så det løser seg sikkert fint. Er bare kontrollfreaken som vil ha mest mulig kontroll i en situasjon man slettes ikke har kontroll :p hihi
   
 3. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Da vet han nok det eller kan undersøke det. Du kan jo eventuelt også ringe selv og høre? :) Nei, er det noe vi ikke har kontroll over er det fødsler og når de naturlig inntreffer :p min forestilling er at han inni magen min kommer når det passer dårligst. :p
   
  • Liker Liker x 1
 4. danil Betatt av forumet

  Har termin et par dager før jul, men får nok uansett ikke gå så lenge. På Ullevål i går snakket legen om uke 37 eller 38 pga blodtrykk og nye rutiner.
  De har vel også strammet inn på å la vordende mødre gå på overtid, men det varierer vel litt mellom de forskjellige sykehusene. Går ann å ta en telefon til føden du sokner til å forhøre seg, vet noen som har blitt igangsatt pga (ubegrunnet) angst for stor baby.
   
 5. Happy3 Glad i forumet Novemberlykke 2015 August 2018

  Kan du fortelle litt om dette med igangsetting før termin pga blodtrykk og nye rutiner? Enten her eller på privat melding. Føler det varier slik fra sykehus til sykehus. Hvor høyt blodtrykk har du og er alt fint utenom eller er det tegn til svangerskapsforgiftning?
   
 6. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Ja, men julaften er ikke normal dag på de fleste sykehus (jobber på sykehus selv), akkurat som lørdager og søndager. Er man nødt, så setter man i gang på lørdag eller julaften, men kan man vente, så lar man folk vente til mandagen ;) Haster det, så blir saken en annen (som jeg skrev). Annerledes med de ikke røde dagene, de er helt vanlige. Trodde det var snakk om selve julaften og igangsettelse den dagen. Der jeg jobber, så gjør de i alle fall ikke sånt på julaften med mindre de MÅ, fordi det er normal bemanning til kl 12, så kun vakt bemanning (som i helgene).
   
 7. danil Betatt av forumet

  Vet ikke om dette kun gjelder Ullevål, men jeg har i alle tre svangerskap hatt høyt blodtrykk, antydning til svangerskapsforgiftning og tett oppfølging. Med første (for 18 år siden) ble det med ekstra hyppige kontroll, med nr to (for snart 7 år siden) veldig mange ekstra kontroller, vekstestimering og igangsetting rett over termin. Hadde da blodtrykk på mellom 145/95 og 165/100. Begge de forrige gikk jeg uten medisinering. Denne gangen var bt ved sjekk uke 29 oppe i 160/102 da jeg ble satt på medisiner. Etter 3 uker på medisiner var det oppe i 180/100, og jeg ble innlagt for å få kontroll på bt. Nå er medisindosen dobblet, og bt nede i 140/85.
  På kontroll i går fikk jeg beskjed om at rutinene er endret fra da jeg fikk nr to. De vil ikke ta noen sjanser, og har derfor begynt å igangsette mye tidligere enn før, for å redusere risikoen for både mor og barn. Foreløpig er det kun bt som er grunnen med meg, ikke protein i urin, og ingen andre tegn til sv.sk.forgiftning.
   
 8. Happy3 Glad i forumet Novemberlykke 2015 August 2018

  Tusen takk for at du tok deg tid til å svare :) Skal snakke med jordmor om dette på mandag tenker jeg, virker som det er ulik praksis på ulike sykehus. Lykke til med resten av svangerskapet :)
   
 9. -Mamma til 2- snart 3- Flørter med forumet

  14 dager her.
  Har termin 20 desember, og står i helsekortet at forventet fødsel er mellom 16 desember og 3 januar..
   
 10. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Her er det for øvrig 12 dager over som regnes som overtidig. Termin er 26.12, og regnes som overtidig 7.1.16.
   
 11. Treblirfire Glad i forumet Desemberglede 2015

  Synes det høres veldig mye ut å gå 14 dager før man evt blir satt i gang.. Ting skjer vel forhåpentligvis av seg selv før det har gått så lenge. I hodet mitt skal hun komme mellom 1. og 18 desember nemlig :p Senere enn det blir jeg nok stresset mtp jula osv :eek:
   
 12. Sommerbarn'14 Første møte med forumet

  Har termin på julaften her i gården. Ønsker egentlig ikke å føde den dagen, mtp familien hjemme + fremtidige bursdagen til lilleknøtt som aldri kommer til og bli feiret slik andre bursdager blir feiret. Har en gutt på 2 1/2 so har sin første jul der han forstår hva som skjer, og vil så gjerne få tilbringe kvelden med han og ikke på et sykehus. Han kom på termin når han ble født, så prognosen strider vel litt i mot det jeg vil og ikke vil:shy:. Og når alt kommer til alt så har jeg ingenting jeg skulle sagt, babisen kommer når den kommer ;)
   
 13. 87'modell Forumet er livet

  Det er bare 5% som kommer på termindatoen, så oddsene er med dere ifht å føde en annen dag. ;)
   

Del denne siden