Tar dere skolebarna ut av skolen utenom ferier?

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Moderator Heidi, 21 Sep 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hvorfor/hvorfor ikke?
   
 2. Wenchus Forumet er livet Novemberlykke 2015 Marsboerne 20 18

  Har en førsteklassing jeg da, så har ikke rukket det enda :p Neida, men fikk klar beskjed på foreldremøtet sist at de har strammet inn reglementet for fravær, og at kun sykdom eller f eks familiehendelser (begavelse/bryllup, etc.) eller religiøse grunner er godkjente årsaker. Mulig et par årsaker til, men ferie var altså ikke en av dem. Hadde i utgangspunktet tenkt å ta en uke til syden til våren, men nå tar vi det heller i vinterferien eller påskeferien.
   
 3. Caritas Gift med forumet Septemberlykke 2015

  Har ikke trengt det ennå. Det skal være noe veldig spesielt før jeg gjør det, kommer aldri til å ta dem ut bare for ferie.
   
 4. RonjaR Juni12`s svarer-på-alt Tilgangsansvarlig VIP

  Har ikke vært noe tema ennå:)
  Og det skal være en rimelig god grunn før jeg gjør det..
   
 5. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ikke enda men kommer til å gjøre det.
   
 6. Parmadilien April 2013's alvemamma ♥♥♥ VIP

  Har ikke barn på skole ennå.. Men er det ikke ganske strengt ift hvr mye man kan ta de ut..?
   
 7. Vært her før Elsker forumet

  Har to på skolen og kan med hånden på hjertet si at de blir IKKE tatt ut av skolen for å reise på ferie. Søker vi et par dager permisjon er det kun pga dødsfall eller evt feiring og vi må reise på skoledager. Hvis det KUN er for å spare penger på ferie- aldri i livet!!
   
  • Liker Liker x 1
 8. Knerthen Forumet er livet VIP * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Frøkna har fått noen dager fri ja, dette har da hvert 1-2 dager 5-6 ganger til nå. Hun går i 3 klasse, og hu fikk fri første gang i 1 klasse.
   
 9. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Ingen planer om det utover begravelse eller feiring type dåp på andre siden av landet (kan fort skje)
   
 10. Lolo Forumet er livet

  Har bare førsteklassing, men tenker i utgangspunktet at man ikke tar fri fra skole utenom ferier. Unntaket må være akutt familiær sykdom, begravelse og slikt.
   
 11. Druesaft Flørter med forumet

  Mine foreldre tok meg og broren min ut av skolen i en hel månede da vi var ni og ti år. Vi reiste på backpackertur gjennom Spania. Det var en fantastisk opplevelse, vi besøkte mange museer, gallerier, måtte regne om valuta, lærte historie og besøkte mange kirker, og andre bygninger med fantastisk arkitektur. Vi barna hadde i "lekse" å skrive dagbok, (noe jeg syntes er helt fantastisk å lese i dag) fortelle klassen om hva vi hadde gjort pluss at jeg hadde med bøker med skjønnskrifttrening. Min mor er lærer i barne - og ungdomsskolen. Min far jobbet som lektor på videregående. Så de var oppegående, og tok oss med på masse kult, som vi lærte masse av. Tror jeg lærte mer på den turen enn et helt år på skolen. Jeg håper jeg kan gjøre det samme for mine barn en dag. Liker ikke at det er blitt så strengt på skolen mtp fravær og "gyldig grunn".
   
  • Liker Liker x 1
 12. Forumansvarlig Tamara Administrator Moderator ⭐️ Babyverden Stab ⭐️

 13. winterberry Gift med forumet *MIA*

  Høres fantastisk ut! :)
   
  • Liker Liker x 1
 14. Druesaft Flørter med forumet

  Dro på flere slike turer i gjennom oppveksten. Fellesnevneren var alltid mange museer, historiske bygg, templer, middelalderborger, ekskursjoner, reise rundt for å se landsbyer og lære om kultur osv. Strandliv var bare en liten del av det hele. Føler meg veldig privilegert som fikk oppleve å se mange land og steder i ung alder. Skulle ønske det var mulig for alle barn å gjøre det samme. I attenårsgave fikk jeg et valgfritt reisemål. Jeg dro til en liten middelalderby i Kroatia sammen med en venninne. Erfaringene jeg hadde fra jeg var yngre gjorde at jeg klarte å finne fram, visste hvor jeg burde og ikke burde gå, hvordan å forholde meg til mennesker osv, og jeg følte meg trygg på meg selv. Interessen for å reise har også blitt veldig stor, og jeg har vært i både Midtøsten og Afrika, samt mange land i Europa i slutten av tenårene. Reising har blitt prioritert foran f.eks dyre iphones og andre "must". Jeg tror det er stor forskjell på hvordan en ferierer med barna. Jeg tror ikke jeg kommer til å ta med barna på kun strandferier og charterferier.
   
  • Liker Liker x 1
 15. winterberry Gift med forumet *MIA*

  Skulle ønske jeg hadde blitt tatt med på noe slikt.
  Det er viktig å ta skolen seriøst, mener jeg. Men livet stopper ikke opp fordi man går på skole. Synes slike turer er helt innafor å ta barna med på selv om det er i skoletiden. Er mere lærdom i dette enn de klarer å dytte inn i et trøtt hode på en stol.
   
  • Enig Enig x 1
 16. Katte Glad i forumet *Aprilbaby 2018*

  Nei
   
 17. Fru. Uperfekt Elsker forumet Januarskatter 2015 Februarlykke 2015

  Ja det har jeg og kommer nok til å gjøre det igjen når mini og nurket begynner i skolen.
  Er oppvokst med hjemmeskolering så ser ikke faren med at de ikke "presses" gjennom A4 kvernen
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 18. Io Flørter med forumet

  Ikke for ferie, men hun har fått fri enkelt-timer for musikk- og sportsarrangement der hun deltar. Selv om hun lærer kjapt og stort sett ligger foran i de fleste fag synes jeg det er viktig at hun er vant til at skole/jobb er førsteprioritet.
   
 19. Knerten07 Forumet er livet VIP

  Nei, kun om det er helt nødvendig, som ved begivenheter i familien andre steder i landet. Tar ham ikke ut av skolen for å reise på ferie! Han har hatt én dag permisjon hittil og er 9.5 år gammel. Da skyldtes det bryllup i familien og vi måtte dra siste skoledag i uken for å rekke frem.
   
 20. Alvejenta Forumet er livet *MIA* VIP

  Nei, det gjør vi ikke. Nå går eneste skoleungen på ungdomsskolen, og da er alle dager like viktig å få med seg. Lett å falle ut av pensum og det sosiale i klassen.
   

Del denne siden