Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Har spist varmebehandlet ved et par anledninger. På pizza hjemme, så jeg vet det er godt nok varmebehandlet. Ellers holder jeg meg unna. Det er et veldig lite offer synes nå jeg og jeg har vanskelig for å forstå at noen tar denne sjansen når konsekvensene kan være så store.
Hvordan er det mulig? Er ikke KOKT skinke kokt? jeg vet jo at man skal spise kjøttpålegg ferskest mulig, men at sannsynligheten er generelt større for kokt skinke enn spekemat strever jeg litt med å forståSannsynligheten for å bli smittet av listeria er større i kokt skinke enn spekemat. Men de aller fleste spiser kokt skinke.
Hvordan er det mulig? Er ikke KOKT skinke kokt? jeg vet jo at man skal spise kjøttpålegg ferskest mulig, men at sannsynligheten er generelt større for kokt skinke enn spekemat strever jeg litt med å forstå
Jeg innbiller meg at jeg har lest om flere tilfeller ang salami (betegnes det som spekepålegg? Spiser ikke spekemat) hvertfall med tilbaketrekking pga mistanke altså.Listeriabakterien overlever ikke spekeprosessen.
Kokt skinke er kokt ja. Men allt oppskjært pålegg kan "smittes" ved oppskjæring (som er etter koking). Fordi vannaktiviteten er så lav i spekepålegg, er vekstvilkårene for listeria så dårlig at det ikke vil vokse. I kokt skinke derimot, er det prima og listeria kan lett vokse der.
Det er riktignok sjelden at dette skjer i norge. Pga strenge krav og rutiner for oppdeling og pakking av pålegg. Men jeg jobber selv i matbutikk og vi har aldri hatt tilbaketrekking på spekepålegg, kokt skinke derimot har vært på tilbaketrekning flere ganger gjennom åra.
Anbefaler alle å lese den nye rapporten om risiko for listeria (la link ut tidligere i tråden) -Ikke nødvendigvis pga spekepålegg, men også fordi flere ting som det ikke står noe om på matportalen, nå er vist å kunne gi smitte.
Er dette sant?Sannsynligheten for å bli smittet av listeria er større i kokt skinke enn spekemat. Men de aller fleste spiser kokt skinke.
Jepp.Er dette sant?
Er dette sant?
Listeriabakterien overlever ikke spekeprosessen.
Kokt skinke er kokt ja. Men allt oppskjært pålegg kan "smittes" ved oppskjæring (som er etter koking). Fordi vannaktiviteten er så lav i spekepålegg, er vekstvilkårene for listeria så dårlig at det ikke vil vokse. I kokt skinke derimot, er det prima og listeria kan lett vokse der.
Det er riktignok sjelden at dette skjer i norge. Pga strenge krav og rutiner for oppdeling og pakking av pålegg. Men jeg jobber selv i matbutikk og vi har aldri hatt tilbaketrekking på spekepålegg, kokt skinke derimot har vært på tilbaketrekning flere ganger gjennom åra.
Anbefaler alle å lese den nye rapporten om risiko for listeria (la link ut tidligere i tråden) -Ikke nødvendigvis pga spekepålegg, men også fordi flere ting som det ikke står noe om på matportalen, nå er vist å kunne gi smitte.
Jeg har vært dum. Spiste pizza i går med parmaskinke. Tenkte ikke over at parmaskinke er spekemat jo
Hva er det som kan skje om man spiser det ? Hva er symptomene på at noe kanskje er galt ? Fosteret er 9 uker + 5 dager
Det var på restaurant. Det var ikke varmebehandlet, men lagt på pizzaen etterpå eller på slutten av steketidenHvis den var varmebehandlet på pizza er det ikke noe problem
Hvis det er riktig hvorfor er ikke da retningslinjene endret?
Jeg har vært dum. Spiste pizza i går med parmaskinke. Tenkte ikke over at parmaskinke er spekemat jo
Hva er det som kan skje om man spiser det ? Hva er symptomene på at noe kanskje er galt ? Fosteret er 9 uker + 5 dager
Vet ikke. Mattilsynet fikk denne rapporten på bestilling i Juni 2018. Så vet ikke hvorfor de ikke har endret noe enda. Jeg synes det greieste var å lese rapporten selv og bedømme utifra det.