Skravletråd august

Vi hadde aldri barnefri før gutten ble fire. Men etter at vi flytta har vi en farmor som stadig vil ha han på overnatting. Så vi er veldig heldige og tar det å ha barnepass overhodet ikke som noen selvfølge:)
Ååh...så heldige dere er som har den muligheten:D
 
sovnet med jenta mi jeg for er ikke form selv, men vi begge er våkene nå så håper hun sover snart <3 fortsatt feber :( vi så big hero 6 vi før jeg sovnet på slutten :p :D
 
Jeg har sykt lyst på møsbrømlefse! Det kjipe er at det ikke er å få tak i, i denne landsdelen og at jeg ikke får muligheten til å kjøpe meg det før neste sommer!! Hjelp!!
 
Jeg har sykt lyst på møsbrømlefse! Det kjipe er at det ikke er å få tak i, i denne landsdelen og at jeg ikke får muligheten til å kjøpe meg det før neste sommer!! Hjelp!!
Hvorfor lager du det ikke bare selv?

Ingredienser
Lefse:
2 kopper helmelk
2 kopper kulturmelk
1/2 kopp smør
1/2 kopp sirup
2 ss hjortetakksalt
750 g hvetemel

Møsbrøm (til 20 leiver):
1 liter melk
400 g brunost(fløtemysost)
4 ts farin
1/2 ts salt
2 dl melk
6 ss hvetemel

Slik gjør du
Lefsene: Smelt smøret, ha i melka og sirupen. Tilsett mel og hjortetakksalt, "rot fort isammen" ellers blir deigen seig. Lag passende emner som kjevles ut med riflet kjevle til runde leiver.Stek de på takke.

Møsbrømen: Skjær opp fløtemysost i en kasserolle, tilsett melk til det står jevnt med osten.Sett over svak varme til osten er helt smeltet og er kommet til kokepunktet. Rør mens det koker opp. Smak til med sukker og jevn med hvetemel og melk. Kok i 10 minutter.
 
Hvorfor lager du det ikke bare selv?

Ingredienser
Lefse:
2 kopper helmelk
2 kopper kulturmelk
1/2 kopp smør
1/2 kopp sirup
2 ss hjortetakksalt
750 g hvetemel

Møsbrøm (til 20 leiver):
1 liter melk
400 g brunost(fløtemysost)
4 ts farin
1/2 ts salt
2 dl melk
6 ss hvetemel

Slik gjør du
Lefsene: Smelt smøret, ha i melka og sirupen. Tilsett mel og hjortetakksalt, "rot fort isammen" ellers blir deigen seig. Lag passende emner som kjevles ut med riflet kjevle til runde leiver.Stek de på takke.

Møsbrømen: Skjær opp fløtemysost i en kasserolle, tilsett melk til det står jevnt med osten.Sett over svak varme til osten er helt smeltet og er kommet til kokepunktet. Rør mens det koker opp. Smak til med sukker og jevn med hvetemel og melk. Kok i 10 minutter.
Ooh, takk!! Hvorfor har jeg ikke tenkt på det??? Men... er ikke selve lefsene vanskelige å få til selv, helt på egen hånd, uten å ha gjort ddet før? Takke har jeg heller ikke, men tror svigermor har:) Har du lagd ?
 
Ooh, takk!! Hvorfor har jeg ikke tenkt på det??? Men... er ikke selve lefsene vanskelige å få til selv, helt på egen hånd, uten å ha gjort ddet før? Takke har jeg heller ikke, men tror svigermor har:) Har du lagd ?
Har ikke prøvd selv, bare googlet etter oppskrift for deg.
Du kan kanskje prøve med kjøpe lefse første gang
 
Så koselig da :D
Vel jeg har fått vasket klær og skiftet på senga mellom slagene... har en lite fornøyd gutt her som bare gulper og hyler når han ikke spiser eller dupper av i dag... håper han sovner snart så jeg kan få meg noe mat snart...
Uff da:( håper du får både mat og hvile innimellom!
 
Back
Topp