Seteleie

En tråd i 'November 2020' startet av LilleVannlilje, 15 Okt 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sozo Forelsket i forumet Marsboerne 20 18 Novemberlykke 2020

  Omg! Fra fredag til i dag har lillebror snudd seg av seg selv. Legen på sykehuset, jeg og jordmor var sjokka alle sammen. Nå håper jeg han blir der!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 11
  • Liker Liker x 2
 2. MaleneK Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Samme har skjedd med meg, oppdaget vi i dag. Men stoler ikke på ham. :D
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Jonemina Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Det er jo fantastisk! Håper han blir værende slik! :)
   
  • Kreativ Kreativ x 1
 4. LilleVannlilje Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Så bra! xsmile9 Ein ting mindre å bekymra seg over!
   
 5. Sozo Forelsket i forumet Marsboerne 20 18 Novemberlykke 2020

  Takk! Ja det er helt sykt. Jeg var så uggen natt til i går. Kynnere, skikkelig vondt i korsryggen og masse bevegelse. Tok det derfor helt med ro i går. Og i dag har jeg kjent mer nedpress en normalt. Så jeg lurer på om det var all romsteringen hans natt til søndag som gjorde Meg så dårlig
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Kulenr3 Flørter med forumet

  Her lå hun på tvers og snurret rundt helt til uke 35/36, men ul i uke 37 viste at hun hadde snudd seg fint ned. Uke 39 nå og hun er greit festet i bekkenet. Er tredjgangs da. Det har jo litt å si OL man har født før mtp mer romslig livmor :joyful:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Sozo Forelsket i forumet Marsboerne 20 18 Novemberlykke 2020

  ja, dette er min nummer 2, så er nok derfor. Men han har ligget i sete hele tiden og har aldri snudd seg. Så både lege og JM har gjort meg klar for at det mest sannsynlig ble KS og siden han har ligget sånn hele veien (jeg har tidligere KS fra før og han er estimert stor) var det lite sannsynlig at han kom til å snu seg. Var egentlig inne for å fastsette tid til vendingsforsøk som ingen egentlig hadde tro på :laughing002
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 8. Jonemina Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Hvorfor hadde ingen tro på vendingsforsøk..?
   
 9. AnetteU Flørter med forumet

  Min gutt har ligget i tverrleie, seteleie og hodeleie om en annen. Men på mandag lå han i sete igjen så skal inn på vendingforsøk i dag. 37 uker. Dette er min andre. Førstemann var hodeleie hele veien. Spent på hvordan det blir denne gang.
   
 10. LilleVannlilje Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Lykke til! :angelic:
   
 11. Huntress Gift med forumet Oktoberfruene 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Frøkna som kom i oktober 2018 satt hele tiden i sete/fotleie. De konkluderte raskt på sykehuset at de ikke ville forsøke ytre vending. Veldig glad for det! Viste seg da hun ble født at det kunne gitt store konsekvenser ift navlesnoren som var viklet under og rundt armer og nakke (dårlig forklart ;)).
  Men de sjekket at bekkenet mitt var stort nok til å forsøke fødsel. Jeg ville selv også føde naturlig om det lot seg gjøre.
  Fødsel startet ved midnatt dagen før termin. Gikk med gode og jevne rier i halvannet døgn, men kom ikke lengre enn 5 cm siden hun lå i fotleie. Føttene ville ikke opp, og da er det ikke noe som presser i mot og utvider fødselskanalen. Da de endelig forstod at det ikke kom til å endre seg til sete så endte det i akutt keisersnitt. Da gikk alt veldig fort, men vi hadde en utrolig fin fødselsopplevelse! De var så flinke de som var med oss på operasjonsstua :)
  De sa også at det var fint for kroppen min å ha vært i gjennom fødselsprosessen selv om det endte i keisersnitt. Det vil forhåpentligvis gjøre det enklere nå neste gang :)
  Får jeg muligheten til å føde vaginalt denne gangen så vil jeg aller helst det! Det tar tid å komme seg etter et keisersnitt og man blir så veldig begrenset i lang tid. Det er jeg egentlig ikke tålmodig nok til ;) Pluss at jeg hadde gledet meg sånn til det med fødselen der babyen kommer opp på brystet i det de er født. Det håper jeg å oppleve denne gang.

  Ønsker deg lykke til :)
   
 12. AnetteU Flørter med forumet

  Takk :) han hadde snudd seg til hodeleie på egenhånd :) får håpe han holder seg der :D
   
 13. Sozo Forelsket i forumet Marsboerne 20 18 Novemberlykke 2020

  Fordi det visstnok ikke er veldig vanlig at det fungerer hvis babyen selv aldri har snudd seg. Da har den liksom funnet seg så godt til rette i en bestemt stilling at det enten blir vanskelig å vende eller at den vil snu seg igjen etterpå.
   
 14. Jonemina Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Ok. Stemte i alle fall her i dag.. ligget lenge i seteleie og ikke turnet rundt, selv om det ellers er mye bevegelse/romstering. Var overhodet ikke interessert i å samarbeide;)
   
 15. Prosjekt lillesøster/lillebror Forelsket i forumet Novemberlykke 2020 Assistert-jentene

  Det høres sånn ut. Jeg hadde det sånn når mini her snudde seg. Skikkelig ubehagelig, men hodet ble festet med det samme. Ikke snudd seg tilbake!!
   
 16. LilleVannlilje Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Så bra! :happy: Veldig greit når dei finn ut av det sjølv!
   
 17. AnetteU Flørter med forumet

  Ja :)
   
 18. Monimo Flørter med forumet

  Min har logge i seteleie hele veien også. Jeg skal på siste kontroll i uke 37 på onsdag. Men her har di snakka mye om at di skal prøve vendingsforsøk selv om han har logge i seteleie hele tiden. Og forrige jm jeg var med sa at om ikke vendingsforsøk fungerer så burde jeg prøve setefødsel fordeom. Jeg er litt redd for det mtp at jeg har bekken plager fra før av, og er redd for å ødelegge det. Men da kom jm med at men det er jo bedre for babyen å bli født på en naturlig måte. Kjente jeg ble litt oppgitt av det. Jeg ønsker keisersnitt om han ikke snur seg da. Men mest fordi jeg ønsker å være en fungerende mor etter fødsel. Men krysser virkelig fingrene for at han snur seg. Kjenner enda at han ligger i sete. Han er veldi aktiv og sparker mye nedi bekkenet mitt og i sida mi :hilarious: må bli satt igang mella uke 37-38 pga SV diabetes. Så begynner å kjenne på nervøsiteten her nå.
   
 19. Huntress Gift med forumet Oktoberfruene 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Skal nok en del til at han snur seg når han har hatt seteleie hele veien, men håper på det beste :) Jeg hadde også bekkenplager, men det var ingenting i veien for en setefødsel. Du kjenner deg selv best selvsagt, men fødsel er nok å anbefale både for deg og babyen:Heartred Håper du får en fin fødselsopplevelse uansett hvordan det ender! Blir spennende å høre om han vil snu seg før det braker løs :)
   
 20. Streken 2021 Elsker forumet Marshmallows2021

  Her prøvde de å snu gutten min som lå i seteleie (født 2017)
  Jeg kommer ALDRI til å la dem forsøke å gjøre det på meg igjen. Det er noe av det verste jeg har vært med på og de misslykkes totalt. Jeg lå å skreik og gråt pga smerter og det var faktisk jeg som var nødt til å avbryte hele greia. Da hadde de vel prøvd i nærmere en time uten å ha kommet noe nærmere.
  Jeg fikk valget om å prøve å snu, men informasjonen jeg fikk ang å snu baby i magen synes jeg var veldig misvisende og dersom babyen min som kommer i mars 2021 viser seg å ligge i seteleie så kommer jeg ikke til å forsøke vending.
   

Del denne siden