Seteleie fødsel

En tråd i 'Juni 2020' startet av Bkno4175492, 8 Mai 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hyllrose Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Pudendalblokade bedøver selve mellom kjøttet så det ikke svir/gjør så vondt når åpningen blir strukket :) Det er slik jeg har forstått det ihvertfall. Epidural en tar ikke noe særlig av den smerten, men tar heller en del av smerten fra selve riene.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Eline2020 Guest

  Hadde min baby liggget med setet ned hadde jeg spurt om ks.
   
  • Enig Enig x 1
 3. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Greit å vite!
   
 4. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Er ikke noe jeg ønsker. :happy:
   
  • Liker Liker x 2
 5. Fionnu Elsker forumet Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Man får valget, men er en del ulemper ved ks så vaginalt anbefales, så lenge alt ligger til rette for det. Er veldig glad selv for at vi valgte bort ks.
   
  • Liker Liker x 3
 6. Tufso86 Gift med forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Jeg har født vaginalt i sete og det gikk veldig fint! Det var uerkjent seteleie, så jordmor kjente det ikke før etter 16 timer i fødsel da vannet plutselig gikk spontant. Jeg ble flyttet til føden, og det ble satt epidural som jeg hadde veldig god effekt av. Jeg var så utslitt på det tidspunktet at jeg merket ikke at den ble satt. Merket heller ikke veneflonen, hehe. Jeg ble lagt bak i senga og sovnet umiddelbart da smertene avtok. En helt fantastisk følelse. Da jeg våknet igjen var riene helt overkommelige, og jeg kunne stå på gulvet og på kne i senga for å hjelpe henne ned. Så jeg hadde full førlighet i bena hele tiden:)

  Min jente hadde venstre kne foran, og kom ut med den foten først. Foten han ut før jeg begynte å presse:p Jeg ble forberedt på at det kom til å være masse folk i rommet under utdrivningen, og at det var både fødselslege, jordmødre og barneleger. Synes det var betryggende å vite at sistnevnte stod klare til å ta i mot dersom hun trengte litt pustehjelp.
  Jeg kjente ikke pressriene ordentlig, så fikk beskjed når jeg skulle presse. De hjalp til med p få ut andre foten, kroppen og armene. Så fikk jeg prøve hodet selv, før det ble klipp og forløsning av hodet med tang. Dette var jeg også forberedt på, og det gikk veldig fort! Hun måtte rett til barnelegene for å få litt oksygen, men det varte ikke lenge før jeg fikk henne på brystet. ❤️ Hun var normalt stor med side 3690 g og 50 cm.

  Jeg har alt i alt en god opplevelse og hadde ikke nok med å føden sete igjen. Jeg første nummer to i hodeleie uten smertestillende, en omtrent like lang fødsel (22 vs 24 timer) og veldig vond. Han satt fast med skuldrene og var veldig stor (4645 g og 53 cm), så på en måte har jeg en bedre opplevelse fra setefødselen for alt var så kontrollert etter at de først fant det ut.

  Nå er jeg veldig spent på nummer tre som også er gutt, og som foreløpig liker seg best på tvers, og sparker mye nedover:bag: Heldigvis har han god tid enda på å snu seg med hodet ned og bli der:angelic:

  KS har jeg aldri ønsket meg:bag:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 7. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Oi! Kan jeg spør hvilket sykehus du var på? Utrolig hvor forskjellig det kan være! Og takk for at delte, dette trengte jeg VIRKELIG å høre! Masse lykke til med nr 3, håper fødselen blir bra uansett leie og at du slipper ks. Har ikke lyst til å oppleve ks selv..
   
 8. Tufso86 Gift med forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Dette var KK Haukeland :) De har ikke for vane å la folk få ks dersom størrelse på baby og bekken tilsier at en vaginal fødsel skal gå fint. Hos meg kunne de jo ikke måle, siden jeg var midt i forløpet da de oppdaget seteleie. Så de sjanset på at bekkenet mitt var stort nok, og at hun var ca 3,5 kg. Jeg følte meg veldig trygg og ivaretatt hele veien :)
  Tusen takk, og masse lykke til, til deg også!!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Skal der selv, godt å høre! Dette hjelper virkelig! Takk for det. :)
   
 10. Tufso86 Gift med forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Jeg har hørt at de er de beste på setefødsel i landet :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Det gjør meg så glad! Har et lite ønske om å få igangsetting pga jeg er så engstelig og det er noen uker til termin.. Og siden fødselen gikk så fort sist. :happy:
   
 12. Tufso86 Gift med forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Det kan jo hende du får det gjennom, da har de jo mer kontroll på en måte? Jeg fikk litt inntrykk av at de ville bremse fremgangen litt da jeg fødte i sete, for å ha alt under kontroll. Men fikk etterhvert drypp likevel for å få litt mer kraft i riene. De dabber jo gjerne litt av med epidural:)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Ja, du sier noe der! Vi får håpe, om jeg må ha epidural eller den andre så er jo det greit at den får tid til å virke om fødselen går litt fort..
   
 14. Bkno5197682 Første møte med forumet

  Jeg fikk pudendal fordi jeg måtte få et klipp når ungen var på vei ut (er ganske standard ved sete). Var litt vond å få men gikk helt greit. Det var en fødselslege som tok over når rumpa var ute (også standard). Legen brukte ikke annet enn teknikker med å vri babyen ut og det var smertefritt (sikkert pga pudendal).
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Greit å vite!:happy:
   
 16. Nutella Gift med forumet Marsboere 2020

  Hører egentlig ikke til denne termingruppa, men følte jeg må svare deg. Jeg har født 3 barn, og tredjemann ble født i seteleie. Helt klart den beste av mine fødsler. Keisersnitt var aldri aktuelt. Aktiv fødsel på 50.min. Jeg fikk velge om jeg skulle ha epidural, jeg valgte å føde uten. Det er bare under pressingen det er mange i rommet, men jeg merket ikke noe av det. Var bare fødselslege og jordmor jeg forholdt meg til. De andre forholdt seg rolig, og ventet. Pressingen gikk fint, bortsett fra at jeg ikke fikk pressrier, og måtte presse av egen vilje. Tok kanskje 5.min før ungen var ute. Da rompa hadde kommet ut, så var han ute på neste press. Ingen klipping eller revning, så trengte ikke å sy noe etterpå. Hadde fint tatt en slik fødsel igjen. Dessverre ble det hastesnitt med nr 4 pga tverrleie. Og ingen tvil om at jeg velger setefødsel over keisersnitt.

  Ønsker deg lykke til. Hvis babyen din ikke snur seg, så er det fult mulig å få en god opplevelse allikevel :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
  • Liker Liker x 1
 17. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Utrolig flott historie, du aner ikke hvor godt det var å høre dette! Tusen takk, nå ga du meg en sinnsyk god ro! Kan jeg spør hvor stor bebisen var og hvorfor du ikke tok epidural? :happy:
   
 18. Eplejus Forelsket i forumet Junilykke 2020 ♡

  Fin tråd, jeg fikk akkurat vite at min også mest sannsynlig ligger i seteleie. Litt sjokkert, for å si det mildt. Og nervøs. Så godt å høre gode historier om setefødsler!
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Føler med deg, var nylig inne på samtale med legen som er med på slike fødsler. Ble veldig beroliget.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 20. ..Kirsebær.. Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Jeg har ingen personlig erfaring, men ei venninne hadde baby i seteleie som snudde seg av seg selv før fødsel :) Masse lykke til :Heartred:Heartred:Heartred
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden