Seteleie fødsel

En tråd i 'Juni 2020' startet av Bkno4175492, 8 Mai 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Jeg fikk nyheten jeg ikke ønsket.. Min lille ligger i seteleie, skal inn på samtale i neste uke. Men har følelsesmessig knekt sammen av nyheten av flere grunner.

  Blant annet pga rask fødsel sist, jeg har ekstremt sprøyteskrekk (spesielt for rygg pga opplevelse med ryggmargsprøve) og må vist ha epidural ved seteleiefødsel og jeg takler dårlig mye folk rundt meg ved smerter (hadde det slik sist gang og da var det kun 2 jordmødre der) mens nå skal det vist være flere i rommet.

  I tillegg har jeg panikk for hastekeisersnitt som kan skje, jeg ønsker heller ikke opplevelse med tang på barnet mitt som også kan skje.

  Er det noen der ute med gode opplevelser ved seteleie fødsel? Evt om de har opplevd at bebisen snur seg i siste liten? Eller har opplevd å få planlagt fødsel pga redsel / rask fødsel sist? Er i uke 38, så nærmer jeg godt nå..
   
 2. Gardinstanga Gift med forumet Høsthjerter 2017 Junilykke 2020 ♡

  Kan du ikke få planlagt snitt da?
  Det er jo veldig rolig og harmonisk. Du får en dato å forholde deg til og null dramatikk og usikkerhet
   
 3. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Ønsker ikke keisersnitt.
   
 4. Gardinstanga Gift med forumet Høsthjerter 2017 Junilykke 2020 ♡

  Det er vel uansett ganske stor risiko for hastes itt ved setefødsel?

  Men uansett, lykke til da :)
   
 5. FintFerdig Flørter med forumet

  Anbefaler at du sier ja til forsøk på ytre vending, om det lykkes så kan der være den beste løsningen :)
   
 6. Lilje92 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Har dessverre ingen erfaring å dele.
  Mener jeg leste her i en artikkel på babyverden at omkring 30% av setefødsler ender i akutt keisersnitt.. Så hvis babyen ikke snur seg, bør du nok være forberedt på det tenker jeg! Men det kan jo også gå helt fint, og det sies at det er enkelte for flergangsfødende. Uansett, lykke til! :)
   
 7. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Jeg nevner selv at jeg vet at risiko for keisersnitt er der, men nå spør jeg etter beroligende ord på de som har opplevd seteleie. Er nok bekymret og ønsket ikke å fokusere på en av punktene jeg alt bekymrer meg for. o_O
   
  • Liker ikke Liker ikke x 1
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Lilje92 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Beklager, var ikke meningen å gjøre deg mer bekymret.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Fionnu Elsker forumet Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Sniker

  Jeg fødte i sete i november og hadde en veldig fin fødsel :). Tror du kan avstå fra epidural om du ønsker, men man blir anbefalt den ja. Det var mye folk i rommet ja, men det enset jeg omtrent ikke selv, da jeg i pressfasen stod på kne i senga med ansiktet mot veggen for best passasje gjennom bekkenet.
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Hyllrose Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Hadde du epidural ? Med tanke på at du klarte å stå på kne? Var dette din første/ andre fødsel? Tok den lenger tid dersom dette var nr 2?:)
   
 12. Fionnu Elsker forumet Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Jeg fikk epidural ja, men kunne fint stå og bevege meg rundt. Før pressfasen sto jeg lenge i prekestol uten problemer. Det var min første fødsel, så har ikke noe å sammenligne med, men aktiv fødsel var på 6 timer, som er under gjennomsnittet for førstegangsfødende :)
   
 13. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Så godt å høre! Hadde min første fødsel på 6 timer selv (hodeleie), fikk du epidural under en rie eller mellom? Smertefullt?
   
 14. Fionnu Elsker forumet Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Fikk den mellom rier, og de stoppet opp og tok hensyn hvis det kom en ri under klargjøringen. Fikk bedøvelse først og husker verken den eller epiduralen som smertefull :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Peonen Elsker forumet Junilykke 2020 ♡ Snøfnuggene 2018

  Ikke noen erfaring selv, men anbefaler podcast foreldreådet med episoden om setefødsel. Hørt på den selv for litt siden da min lå i sete og jeg ikke visste om hun hadde snudd seg. Følte meg beroliget.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 16. Bkno5197682 Første møte med forumet

  Jeg fødte min første i seteleie. Det fikk veldig fint og jeg hadde ikke epidural (men fikk pudendalbedøvelse). Jeg hadde heller ikke en spesielt lang fødsel.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Hyllrose Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Jeg leste en fødehistorie på Babyverden en gang om en som fødte i seteleie. Hun var kjempefornøyd og sa at alle barna gjerne kunne ligge i sete for fødselen var så bra at hun ville ha samme fødsel igjen :happy: Dessverre finner jeg ikke linken nå.

  Ofte når man hører negative ting så hører man jo ikke fra alle de som har hatt det helt fint. Litt som at det virker som de fleste klager på hormonspiral, men i realiteten er ca 99% kjempefornøyde med den, det er bare at de har ikke samme opplevelse de føler de må dele :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Takk! Fikk litt mer ro no, får håpe jeg kan være like heldig :joyful:
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 19. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Så godt å høre! Det var ikke behov med hjelp når hodet skulle ut? Er vell derfor en får epidural? Hvordan var pudendalbedøvelse og hvorfor fikk du den?
   
 20. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Ja, var derfor jeg lagde tråd. Finner ikke så mye positivt når jeg googler! :angelic:
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden