Salami

var det jeg også mente, men Norges helseinformasjon skriver jo der at det går?
NHI skriver at toksoplasmose drepes ved frysing, og det stemmer jo. Men på lenken du la ut står det ikke noe spesifikt om spekemat. :)
 
Men det står at spekemat ikke skal spises på grunn av toksoplasme. Finner ingen andre grunner til å ikke spise det og er vel derfor NHI tar opp toksoplasme?
 
Men det står at spekemat ikke skal spises på grunn av toksoplasme. Finner ingen andre grunner til å ikke spise det og er vel derfor NHI tar opp toksoplasme?
Her står det om listeria og toxo: https://www.matportalen.no/rad_til_...ide/listeria_og_toxoplasma_kan_skade_fosteret

Toxoplasma kan trolig overleve i kjøtt som graves, spekes eller kaldrøkes. Spekemat (fårepølse, salami, fenalår, morrpølse, parmaskinke, serranoskinke osv.) kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre det er varmebehandlet god
 
Back
Topp