Salami

Det er også trygt å spise salami hvis man fryser den i tre døgn først:)
 
Det er nok alt etter hvor man leser. Leste også på matportalen.no, at så lenge oppskåret vakumpakket kjøttpålegg spises ferskt eller godt innenfor holdbarhetsdato, går det helt fint. Er så mye forskjellig info overalt:confused:

Ja, mye forskjellig info! :wacky: Men tror jeg holder meg unna, da de aller fledte rådene tilsier det:happy:
 
Det er nok alt etter hvor man leser. Leste også på matportalen.no, at så lenge oppskåret vakumpakket kjøttpålegg spises ferskt eller godt innenfor holdbarhetsdato, går det helt fint. Er så mye forskjellig info overalt:confused:
Det gjelder kokt kjøttpålegg som servelat, skinke, hamburgerrygg osv :) Salami er bare speket, som spekeskinke, så derfor er det større fare for bakterier :shy:
 
  • Liker
Reactions: Sis
Det er nok alt etter hvor man leser. Leste også på matportalen.no, at så lenge oppskåret vakumpakket kjøttpålegg spises ferskt eller godt innenfor holdbarhetsdato, går det helt fint. Er så mye forskjellig info overalt:confused:
Ja, men det gjelder ikke pålegg som salami, div. Spekeskinke og annet pålegg som ikke er varmebehandlet på noen måte. Spekemat er ok så lenge den varmebehandles først.
 
  • Liker
Reactions: Sis
Det gjelder kokt kjøttpålegg som servelat, skinke, hamburgerrygg osv :) Salami er bare speket, som spekeskinke, så derfor er det større fare for bakterier :shy:

det er ikke bakteriene som er farligst dessverre, men parasitten toksoplasma. 80% blir smittet i løpet av livet sitt gjennom spekemat, og det er ikke farlig for voksne mennesker. Men for foster er det farlig. Samme parasitt som går i hjernen til lemmen feks og får de til å oppføre seg ukritisk slik at de blir spist av rovdyr. Ligger i avføring osv, og kyrne får det lett når de gresser ute og de eggene ligger i kjøtt og muskler til noen spiser de.
Kort fortklart spiser parasitten seg inn i fosters hjerne. Derfor må alt varmebehandles slik at eggene/parasitten dør.
 
Back
Topp