Prøvere ved St.Olavs

En tråd i 'Assistert befruktning' startet av MammatilMia, 8 Jun 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Bruker56ki Flørter med forumet

  Noen som vet noe mer om de skal starte med helgeåpent? Er jo sååå kjipt med avbrutt forsøk :-(
   
 2. Reiret Betatt av forumet Julibarna 2019

  Har akkurat fått brev fra st. Olavs, er blitt henvist til ivf. Bor et stykke unna og fått beskjed om å ta blodprøver osvosv før time blir tildelt. Kjenner dette kom litt brått på, har liksom ikke rukket å «modne» meg på tanken på ivf og satt meg inn i prosessen. Derfor har jeg noen spørsmål jeg lurer på om noen kan svare på!
  (Har pcos med lange, ustabile sykluser og dårlig/forskjellig respons på letrozolstimulering dersom dette er relevant for svar)

  1. Hvor lang tid kan jeg forvente at det tar før vi er «i gang»? Er det snakk om mange forundersøkelser på klinikken eller er det «rett på sak» så snart prøvene er sendt inn?

  2. egguttak, er det noe å grue seg til?:hilarious:

  3. dette med tre offentlige forsøk, hva innebærer det? Tre innsett? Tre uttak? Teller avbrutte forsøk? Si at det klaffer og man ønsker flere barn senere, får man flere behandlinger offentlig?

  4. får man dekt noe fra det offentlige utenom selve behandling? Pasientreiser, overnatting etc.

  5. Noen tips eller erfaringer som dere gjerne skulle visst på forhånd?:rolleyes:  Regner med jeg får svar på alle spørsmål etterhvert, men i mellomtiden henvender jeg meg til dere:joyful:
   
 3. Bringebær7 Glad i forumet Himmelbarn Assistert-jentene

  Ja, det er planen. Han jeg snakket med mente det først ble et stykke utpå nyåret.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Bruker56ki Flørter med forumet

  Så bra, krysser fingrene for at det skjer snart :finger:
   
 5. Høsteple Glad i forumet Himmelbarn Assistert-jentene

  De har sagt i et år at de "håper det blir snart, ka skje til høsten/våren/sommeren" så ville ikke holdt pusten, altså :smiley-angelic006
   
 6. Bringebær7 Glad i forumet Himmelbarn Assistert-jentene

  Hehe. Jeg lever alltid etter «tror det ikke før jeg ser det» når det gjelder offentlige tjenester. Mange lovnader. Det er første gangen jeg hører om det nå i november, så jeg ante ikke at de har lovt det lenge.
   
  • Enig Enig x 1
 7. Bruker56ki Flørter med forumet


  Hei :)
  Jeg kan svare kort om min erfaring. Vi ble henvist i juni, fikk samtale i august og oppstart stimuleringen i Oktober. Er en del som skal klaffe og en del samtaler så du blir ikke kastet inn i noe.
  Jeg har hatt ett egguttak som endte i totalfrys pga Overstimulering. Så jeg har ikke hatt innsett enda.
  Men selve uttaket var ikke noe å grue seg til :) Jeg var livredd å var veldig redd - men i forhold til ventetiden i ettertid for å få vite om befruktning osv så var uttaket absolutt ikke noe å grue seg til. Får masse smertestillende :D

  Vi bor 50 mil unna så vi fikk dekt overnatting og reise til alle gangene vi måtte nedover. Man må bare ta vare på alt av kvitteringer og søke på pasient reiser.
  Andre tips… hmmm! Jeg trodde ting skulle gå slag i slag når vi først var i gang - men ting tar tid..
  Mye skal klaffe og ved fryst innsett må man ikke få eggløsning på mandag eller tirsdag for da havner innsettdagen i helg og forsøket blir avbrutt!
   
  • Liker Liker x 1
 8. Sjof Forelsket i forumet Assistert-jentene Juliknøttene 2022

  Spør igjen jeg. Går på tre tabletter progynova om dagen. Trappet du ned, eller sluttet på alle den datoen du fikk av sykehuset?
   
 9. Heidetermeg Flørter med forumet Juliknøttene 2022

  Jeg ble henvist sent i mars. Tok alle blodprøvene i april, var i gang med oppstartsamtale og undersøkelse på lokalt sykehus i juni, og ble innkalt til St Olavs for å bli akseptert som ivf i september hvor de også gjorde undersøkelse der. Startet opp med sprøyter i oktober og hadde uttak/innsett nå i november. Så ting tar tid, men gikk mer effektivt mot slutten.

  Kjente ingenting på eggeuttak, selv om flere hadde sagt til meg i forkant at de syntes selv at det var helt grusomt. Innsettet var enda raskere og enklere og tok bare 10 minutter. For min del gikk det helt fint å dra på jobb dagen etter uttaket, men du får sykemelding for alle dagene om du kjenner at du har behov for det.

  Jeg har forstått det slik at om det ikke går på første innsett og du har blastoer på frys fra uttaket, så regnes det som samme forsøket. Men har ikke trengt å forholde meg til dette til nå, så er usikker på hvordan prosedyren egentlig er. Sikkert andre som har bedre erfaring enn meg der :)

  Jeg opplevde at jeg fikk god veiledning og full oversikt over alt som skulle gjøres via brev fra det lokale sykehuset hvor jeg tok blodprøver, og resten på St. Olavs. Ble guidet veldig fint gjennom hele prosessen steg for steg, etter hvert som det var nødvendig.

  Håper du får en god opplevelse og at det ikke tar for lang tid å komme ordentlig i gang for dere :) Hører at man skal være glad for å tilhøre St Olavs, for på Riksen er vist ventetidene en god del lengre.
   
  • Liker Liker x 1
 10. Frk.Dott Glad i forumet Marshmallows 2022

  Jeg trappet ned. Gynekologen her i Bergen sa at det iallefall ikke skadet, og jeg hadde et brett til overs, så jeg gikk på 3 om dagen til datoen jeg fikk av st.Olavs, så reduserte jeg først noen dager til to tabletter, og så et par dager til en tablet før jeg sluttet helt. Hadde vel en 5-7 dager med nedtrapping før jeg var tom.
   
 11. Reiret Betatt av forumet Julibarna 2019

  Takk for svar! Ja, det er vel bare å smøre seg med tolmodighet, ikke at dét er så lett alltid:hilarious: hva innebærer totalfrys? Hehe, ja jeg kan ikke si jeg ser fram til egguttak, men får satse på det går bra..! 50 mil ja, det er vel omtrent samme avstanden for oss.
  Æsj, må være kjipt å måtte hoppe over en syklus pga feil el-dag:hungover:
   
 12. Reiret Betatt av forumet Julibarna 2019

  Takk for svar! Oi, innsett nå i november. Vet du hvordan det har gått?
  Kjekt å vite. Kjenner jeg kvier meg litt i forhold til det å bli borte fra jobb med at det er endel reising involvert. Satser på at det går greit å jobbe ellers:wideyed:
  Okei det er jo veldig bra om blastoer på frys er i samme forsøk. Om man får blastoer på frys hvertfall:nailbiting:
  Ja, håper jeg får kommet i gang ganske fort, nå som jeg vet vi skal er det liksom ikke noe å vente på! Ble henvist til st olavs fordi det var kortest ventetid der. Hører vel egentlig til i tromsø, men det hadde bare blitt tungvint:hilarious:
   
 13. Bruker56ki Flørter med forumet

  Totalfrys er når alt blir fryst ned uten noen innsett. Veldig kjip beskjed men vi fikk mange på frys så det hjelper på <3

  Åja, kanskje vi er fra samme sted :p Forstår at du gruer, det er jo naturlig når man ikke har vært gjennom det før. Men personlig var det mye verre å vente på svar i etterkant. Jeg kjente kanskje 2 stikk ved uttaket men jeg var veldig overstimulert med over 40 eggposer så eggstokkene mine var sprengt :laughing005

  Håper de skal starte med helgeåpent snart så man slipper å stresse med EL i tillegg til annet. Men spørs om det skjer enda :/
   
 14. Reiret Betatt av forumet Julibarna 2019

  Haha, ja det lå vel litt i navnet *panneklask*:laughing002 mye mulig det, jeg bor på Mo:)
  Auu, 40 eggposer hørtes vondt ut!:wideyed:
   
 15. Bruker56ki Flørter med forumet

  Grane her :finger:

  Ja det var noen ubehagelige dager i forkant av uttaket, og en befrielse etterpå - helt til symptomene på overstimuleringen kom :rolleyes: Men verdt det hvis vi får en liten en :) Så du skal ikke grue deg til det. Sykepleier og lege var helt fantastiske underveis, snakket om plassen jeg kom fra og vi lo faktisk underveis i uttaket ;)
   
 16. Heidetermeg Flørter med forumet Juliknøttene 2022

  Jeg ble og er fremdeles gravid på første forsøk snart ultralyd, så da håper vi på å se et bankende hjerte :love017
  Veldig spennende med denne prosessen, spesielt når man ikke har vært i den før!!
  Jeg var ganske stresset over reisinga selv. Men det løste seg fint. Vi bodde på hotell når vi var i Trondheim, men jeg valgte faktisk å reise frem og tilbake mellom uttak og innsett, fordi jeg hadde så dårlig samvittighet for at jeg var så mye borte fra jobb. :schocked028 hadde nok valgt å bli i Trondheim hele tiden om jeg hadde gjort det på nytt nå, for det var litt stress med reisevei, men gikk fint slik vi valgte det også :)
   
 17. Reiret Betatt av forumet Julibarna 2019

  Åå, grattis! Håper alt går fint framover:love017
  Veldig greit hvis det lar seg gjøre å reise frem og tilbake, men det kommer kanskje an på når innsett er? Eller dyrker de alltid til blasto før innsett på st. Olavs?
   
 18. Heidetermeg Flørter med forumet Juliknøttene 2022

  hos meg satt de inn 3 dagers:)
   
 19. Frk.Dott Glad i forumet Marshmallows 2022

  St.Olavs setter som hovedregel inn blasto, så langt det lar seg gjøre. De klart fleste får derfor satt inn blasto der.

  Jeg spurte om de så an hvor mange som falt ifra tidlig og om de da eventuelt satte inn tideligere, men fikk da til svar at de heller lar det bli et avbrutt forsøk uten overlevende embryo da, og heller prøver ny stimulering.
   
  • Informativ Informativ x 1
 20. Høsteple Glad i forumet Himmelbarn Assistert-jentene

  Dersom det er uttak mandag eller tirsdag settes det inn tredagers, siden de har helgestengt.
   
  • Enig Enig x 1
  • Informativ Informativ x 1

Del denne siden