Pleiepenger/Foreldrepenger

En tråd i 'Premature og dysmatur' startet av Lizz83, 17 Jan 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  At permisjonen løper likevel?
  At du ikke fikk igjen de tre ukene dere fikk pleiepenger for? høres jo rart ut
   
 2. Lizz83 Gift med forumet

  Jepp
   
 3. Lotty Glad i forumet

  Da må der være en begrunnelse i vedtaket ?
   
 4. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Prøvd å klage? Jeg har måttet klage to ganger på endring av graderte foreldrepenger fordi de hadde trykket feil!
   
 5. Lizz83 Gift med forumet

  Bare at fødselen skjedde 6 uker før termin og at foreldrepengene starter da. Og i vedtaket om pleiepenger så henviser de til dette vedtaket. Ikke noe endret
   
 6. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Merkelig.
  Dersom dere får innvilget pleiepenger skal jo permisjonen vente til etterpå. Men ellers tror jeg de er ganske strenge på hvem som får innvilget pleiepenger.
   
 7. Bkno0916292 Første møte med forumet

  Hei.
  Jeg og min samboer ble foreldre til ei datter 31.05.
  Dagen etter ble hun undersøkt av barnelege og ble fraktet til nyfødt intensiv pga infeksjon,høy feber og høy puls.
  Ble begynt med antibiotika behandling,da verdiene ble målt til 104.
  Nå har vi vært på intensiven en uke og skal hjem imorgen.
  Min samboer har bekkenløsning og store problemer med vann i føttene etter fødsel.
  Hun går også på AAP,så har ikke rett på pleiepenger. Totalt ifra fødselen ble igangsatt mandag 28.05 har vi vært på sykehuset i 12 dager.
  Jeg tenkte å søke om pleiepenger.
  Men ifølge de på sykehuset så har jeg ingen krav på dette fordi barnet ikke har vært alvorlig syk.
  Stemmer dette?
  Jeg får ikke engang søke..
  Jeg trodde det var opp til NAV og bestemme..
  Noen som vet noe mere enn meg om dette?
  Mvh John.
   
 8. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Det er NAV som bestemmer i siste instans, men legene har erfart hvordan det vurderes. NAV har visst også blitt strengere de siste årene.
  Det er et regelverk, enten skrevet eller praktisert, ift alvorlighetsgrad av barnets sykdom og lengde på sykehusoppholdet. ift igangsetting er ikke den tiden noe som genererer pleiepenger uansett.
  Det er ikke i alle tilfeller heller mor har rett på pleiepenger ved barns sykdom dessverre, avhenger som sagt av alvorlighetsgrad og lengde på oppholdet uten at jeg husker detaljene. Men det har ihvertfall med NAV sin praksis å gjøre og ikke barnelegene som er vrange.
  Det er også kun ved alvorlig sykdom og muligens også regler ift respirasjonsstøtte at begge foreldre har rett på pleiepenger.
   
 9. Moxie Gift med forumet Marsboerne 20 18

  Det er ikke noe krav om respirasjonsstøtte. Men pleiebehovet (ikke nødvendigvis sykehusoppholdet) må ha vært tilstede i minst 7 dager. Jeg tenker at hvis legene ikke vil søke, så er kanskje mammaen i permisjon og de ser det slik at sykdommen ikke var alvorlig nok til å kreve at begge foreldre var på sykehuset? Selv om man skulle tro at behandling på intensivavdeling gir en pekepinn på det motsatte. Jeg ville ringt NAV og forklart situasjonen, og så heller snakket med legen igjen hvis NAV er enig med deg :)
   
 10. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Nå heter det strengt tatt nyfødt intensiv alle steder uavhengig av behandlingsnivå etc så er ikke sånn at alle nyfødte som legges inn blir intensivbehandlet eller trenger intensiv-avdeling som sådan.

  Men høres ut som det i dette tilfellet var en veldig ukomplisert og liten infeksjon og ikke noe som skal utløse pleiepenger..
   
 11. Bkno0916292 Første møte med forumet

   
 12. Bkno0916292 Første møte med forumet

  Ok. Takk for svar
   

Del denne siden