PGD-tråden

En tråd i 'Assistert befruktning' startet av Landus, 18 Mar 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Landus Glad i forumet Assistert-jentene

  Vi er noen her inne nå, som skal gjennom PGD i utlandet, så lager tråd for oss:happy:
   
  • Liker Liker x 1
 2. Landus Glad i forumet Assistert-jentene

  Vi fikk gjennom søknaden vår i PGD-nemnda 29. januar. Nå venter vi på at Karolinska skal kalle oss inn til forsamtale. Vi har fått vite at dette kan ta mellom tre og fem måneder..
   
 3. Mariamor Blir kjent med forumet

  Så spennende!

  Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for om jeg vil gå for pgd eller ikke, selv om det er eneste mulighet for meg og mannen for å få barn sammen.

  Jeg er faktisk litt redd,.


  Forresten hvor lang tid tar det å få behandlet søknaden i nemnda? Har de faste møter eller tar de det basert på antall innkomne søknader?
   
 4. Landus Glad i forumet Assistert-jentene


  Vi leverte inn papirene i desember, også ble saken tatt opp på nemndas møte 29. januar. Det tok ca en uke før vi fikk svaret, så det gikk ganske kjapt :happy:

  De har faste møter, noen ganger i året. Oversikten over dem finner du her https://helseklage.no/forside/om-na...en/nemnder/preimplantasjonsdiagnostikk-nemnda :happy:

  Lilth her inne har forresten fått godkjent PGD pga translaksjoner, og er ca like langt i prosessen som meg.

  Hva er årsaken til at du er redd?:)
   
 5. Mariamor Blir kjent med forumet


  Najs takk for link :)


  Vel det er fler årsaker.. først på grunn av medisinene jeg må ta. Hvordan jeg vil reagere hormonelt .. når forholdet vårt påvirkes i negativ retning av og til på grunn av mitt humør rundt mens.. haha høres kanskje sykt ut men... så hvordan vil han takle mine eventuelle humørsvingninger når vi går gjennom dette..
  Og så er det forespeilet oss mindre enn 25% sjangs for å i det hele tatt få et friskt embryo å sette inn. Og etter over 1år som prøvere og alle skuffelsene med negativ test så ser jeg for meg at det vil være ekstra tungt å få negative svar ang innsett når man har gjennomgått så mye for å få det til..
  Pluss jeg føler kanskje ikke helt at mannen er støttende ovenfor alt dette, han ser ikke alt som må til for at vi skal få et barn, alt jeg må igjennom.. det er jo bare å møte opp på sykehustimene så er det gjort.

  Er veldig redd for en psykisk knekk som jeg må takle alene igrunn.
   
 6. Landus Glad i forumet Assistert-jentene

  Sender en stor klem:Heartred

  Det er ekstremt viktig å være to om det, og være helt sikker på hva man vil og at man vil det sammen med partneren sin:)

  Jeg gråt så tårene trillet da jeg spent åpnet brevet fra Stockholm, et brev som bare sa at vi måtte beregne 1,5 år før det ble noe innsett. Bare da trengte jeg mannen som strøk meg på ryggen og sa at det gikk bra og at vi var sammen om dette:happy:
   
 7. Landus Glad i forumet Assistert-jentene

  Idag kom det nytt brev fra Stockholm. Vi er havnet på ventelisten for PGD-behandling, og skal til Sverige mellom juni og august:happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 8. Mariamor Blir kjent med forumet


  Så spennende gleder meg på deres vegne ❤
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Landus Glad i forumet Assistert-jentene

  Takk for det, vi er veldig spente nå ja:Heartpink
   
 10. M90 Blir kjent med forumet

  Jeg er også med som pgd prøver 2019! :) første time hos Karolinska 11. April. Er så spent! Ingen her inne som har vært inne enda, eller vet noe om ventetider etter forsamtalen?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Brunette87 Flørter med forumet

  Var innom Karolinska i fjor. Første forsøk med pgd og lykkes. Fødte for 1 mnd siden. Søkte om pgd sommeren 2017, fikk godkjent 3 mnd etterpå, på høsten. Dem ringte rett før jul 2017. Fikk skriftlig innkalling Jan 2018. Var der til forsamtale på våren samme år. Sommeren 2018 hadde vi 1 runde med pgd og fødte nu i 2019.
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. M90 Blir kjent med forumet

  Oi ja da gikk det radig når dere først var inne til samtale da jo! Og så gøy at dere lykkes på første forsøk! Gratulerer så mye! :) Får jeg spøre hva «problemet» deres var? For det kommer vel Ann på problem om hvor lenge man må vente? Hos oss er det en balansert translokasjon i kromosom 13 og 14 hos samboer.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Landus Glad i forumet Assistert-jentene

  Velkommen til oss:happy:

  Nå fikk jeg håpet om at vi kanskje får samtale før sommeren jeg. Siden det gikk såpass radig med dere fra dere sendte papirene til dere fikk forsamtalen:D
   
 14. Landus Glad i forumet Assistert-jentene

  Så herlig:D

  Vet du noe om hvilke gentester som tar lengst tid? Kromosomfeil, eller genfeil?
  Her er det feil på enkeltgen som skal lukes ut, vet akkurat på hvilket gen det sitter, siden den prøven ble tatt på genetisk i høst:happy:
   
  • Liker Liker x 1
 15. M90 Blir kjent med forumet

  Takk :)
  Ja jeg ble også overrasket over hvor radig akkurat den delen gikk. For tiden før synes jeg har vart en evighet. Er jo så mange ledd som man skal innom først men når vi endelig fikk en dato å komme inn for så hjalp det mye mer. Noe å gå utifra. Så håper vi får en dato på neste samtale. Eller måtte dere får neste time i posten brunette87?
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 29 Mar 2019
 16. Brunette87 Flørter med forumet

  Takk. Ja etter 4 års prøving, lykkes vi endelig. Det er en sjelden kromoson avvik. Vi hadde vel rundt 20 % sjanse for å lykkes, men det som er ment to be, er ment to be. Så har vi flere blactocyster til frys, satser på at en av de blir det søsken av.
   
 17. Brunette87 Flørter med forumet

  Nei det vet jeg ikke. Men kommer jo ann på om dem har gjort testen før eller ikke. Vil tro at enkelt gener er lettere å luke ut, det var det i hvertfall hos oss.
   
  • Liker Liker x 1
 18. Brunette87 Flørter med forumet

  Var til forsamtale 1 gang og uttak/innsett 1 gang. Så fra søknad til innsett gikk det akkurat 1 år da.
   
 19. Brunette87 Flørter med forumet

  Pgd nemda har jo møter hver 3 mnd eller noe sånt. Så det lønnes å få sendt inn søknad før neste møte. Det tar jo ca 3 mnd å få behandla en søknad også da. Så er det kø i Karolinska. Også har du gentesten som også tar tid da. Bare vær klar over at det er litt dårlig samarbeid mellom sykehuset i Norge og Sverige. Vi ble litt kasteball og måtte purre og gjøre mye av jobben/papirarbeidet selv.
   
 20. Landus Glad i forumet Assistert-jentene

  Ja det er jo litt spennende, ingen andre som har søkt PGD i Norge for min genfeil, så blir spennende:happy:

  Har så langt gått smertefritt med papirarbeid, og vi traff godt på nemndsmøtet som var 29. januar. Var hos genetisk i august, også gikk det slag i slag med utredning på klinikken og søknad. Utenlandskontoret på Haukeland var kvikke med å få avgårde papirer, og synes Stockholm CARE også har vært effektive:happy: Hvis jeg har forstått det riktig, så kan vi vente oss et brev i posten ila de neste ukene med dato for samtale:)
   
  Last edited: 30 Mar 2019

Del denne siden