3 kyllingfileter , i strimler
nøytral olje til steking
3 sjarlottløk , i tynne ringer
2 feddhvitløk , finhakket
1 rød paprika , i strimler
1 gulrot , i tynne staver
1 ts frisk ingefær , revet
6 ts rød curry (smak til)
400 g kokosmelk
2 1/2 dl kyllingkraft (eventuelt buljong/utblandet fond)
1 ts sukker (smak til)
1 ts fishsauce (smak til)
1 1/2 tsthai soyasaus (smak til)
1 neve aspargesbønner , delt i to
frisk koriander eller thaibasilikum, grovt hakket
Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, og legg til side (den skal ikke være gjennomstekt).
Fres sjalottløk, paprika, gulrøtter og etter hvert hvitløken i litt olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side.
Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kyllingkraft. Tilsett også grønnsakene og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus, og la suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.
Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter kyllingbitene og la dem trekke med ca. 3 minutter, til de er gjennomkokt.
Gi retten et dryss av grovt hakket koriander eller thaibasilikum rett før servering. Serveres med jasminris eller nudler evt. godt brød.