Fylte horn(glutenfrie)
Du trenger:
150g smør
6 dl melk
1 pk fersk gjær
1,5 ss fiberhusk
2ts salt
1ss sukker
200g jyttemel(blå pakke)
1ts bakepulver
1 pk semper fin
(+rød finax/semper fin til deigen blir passe)
Smelt smøret i en kasserolle, og ha i melken, og varm til fingervarm.
Løs opp gjær og pisk inn fiberhusk i all væsken, før det skal svelle i 3-5 minutter.
La heve ca 15 minutter, bruk godt med jyttemel til utbaking.
Lag runde leiver, og skjær opp med pizzahjul til 6 eller 8 trekanter. Legg på en osteskive og skinke/bacon og krydder etter ønske. Rull sammen fra bredeste enden mot tynneste. Legg på smurt bakepapir.
La heve under plastikk ca 30 minutter. Pensle med egg og strø maldonsalt over. Stek nederst i ovnen, 180 grader, ca 15 minutt eller til passe lysebrune.
Avkjøles på rist![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Oppbevares fint i fryseren, og tines i mikro eller 10 minutt i ovnen.![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Du trenger:
150g smør
6 dl melk
1 pk fersk gjær
1,5 ss fiberhusk
2ts salt
1ss sukker
200g jyttemel(blå pakke)
1ts bakepulver
1 pk semper fin
(+rød finax/semper fin til deigen blir passe)
- Og fyll etter ønske. Skinke, ost, bacon etc.
Smelt smøret i en kasserolle, og ha i melken, og varm til fingervarm.
Løs opp gjær og pisk inn fiberhusk i all væsken, før det skal svelle i 3-5 minutter.
La heve ca 15 minutter, bruk godt med jyttemel til utbaking.
Lag runde leiver, og skjær opp med pizzahjul til 6 eller 8 trekanter. Legg på en osteskive og skinke/bacon og krydder etter ønske. Rull sammen fra bredeste enden mot tynneste. Legg på smurt bakepapir.
La heve under plastikk ca 30 minutter. Pensle med egg og strø maldonsalt over. Stek nederst i ovnen, 180 grader, ca 15 minutt eller til passe lysebrune.
Avkjøles på rist
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![horn.jpg](http://4.bp.blogspot.com/--H2MJ8oYS74/T1e-eTWxBsI/AAAAAAAAQI0/TX6cbvoid7M/s400/horn.jpg)
Oppbevares fint i fryseren, og tines i mikro eller 10 minutt i ovnen.
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)