Oppskrifts tråden

Åja sånn kjeksbunn ja, bruker den typen til ostekake :-) har aldrig opplevd at moussen skiller seg ☺
Hvis gelatinen blir for kald. En må jo piske både eggedosis, stive eggehviter og krem for p blande sammen, og det kan jo ta litt tid:p og forje feilen jeg gjorde var at jeg blandet det i metallbolle. Den ble for kald:( men det gikk greit da, ble bare ikke like bra som vanlig:p
 
Hvis gelatinen blir for kald. En må jo piske både eggedosis, stive eggehviter og krem for p blande sammen, og det kan jo ta litt tid:p og forje feilen jeg gjorde var at jeg blandet det i metallbolle. Den ble for kald:( men det gikk greit da, ble bare ikke like bra som vanlig:p
På den oppskriften jeg la ut så bruker man ikke eggedosis eller gelatinplater. Bruker kun gelepakker som blandes med bær og i krem. Fiks ferdig :-) derfor har jeg ikke hatt d problemet :-)
 
1713747-7-1435487020425.jpg


  • 7 1/2 dl kulturmelk
  • 50g gjær
  • 2-3 gulrøtter
  • ca 1 1/2 kilo mel
  • 75g smør
  • 3 ss honning
  • 3 dl kesam
  • 1 ts salt
smelt smøret og ha så i melken. pass på at det har rett tempratur.

riv gulrøtene.

bland så alt godt sammen i ca 5 min.

la så deigen heve i ca 45 min.

rull så ut rundstykkene, pensle dem med vann og rull dem i frø :) jeg valgte sesamfrø på disse :)

rundstykkene heves så i nye 20 min , før de stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 min :)
 
1713747-7-1435487020425.jpg


  • 7 1/2 dl kulturmelk
  • 50g gjær
  • 2-3 gulrøtter
  • ca 1 1/2 kilo mel
  • 75g smør
  • 3 ss honning
  • 3 dl kesam
  • 1 ts salt
smelt smøret og ha så i melken. pass på at det har rett tempratur.

riv gulrøtene.

bland så alt godt sammen i ca 5 min.

la så deigen heve i ca 45 min.

rull så ut rundstykkene, pensle dem med vann og rull dem i frø :) jeg valgte sesamfrø på disse :)

rundstykkene heves så i nye 20 min , før de stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 min :)
Er det vanlig hvetemel? Kan man isåfall bytte ut litt av det for å få de grovere?:)
jeg er elendig på gjærbakst:p
 
1713747-7-1436807371525.jpg


  • 400g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts malt muskatt
  • 1/4 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
rør saltet godt inn i kjøttdeigen, til kjøttdeigen blir seig.

tilsett så potetmel, og resten av krydderne å spe med melk.

farsen fylles så i en brød form.

sett så brødformen i en dyp langpanne, fyll vann opp til ca 1/4 av formen.

stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 1 time.
 
1713747-8-1434898708076.jpg


jordbær flette:

2 stk jordbær fletter:

  • 150g smør
  • 6 dl melk
  • 50g gjær
  • 2 dl dukker
  • 2 krm salt
  • 2 eggeplommer
  • ca 16 dl mel
fyll:

ca 1 halvt glass most jordbærsyltetøy

bland sammen alt det tørre, bruker du tørrgjær så blandes også den inn her.

smelt smør å rør så inn melken til den har rett temperatur. bruker du fersk gjær skal den løses opp i væsken når den er lunken, bruker du tørr kan gjerne væsken ha litt høyere temperatur :)

bland alt godt sammen å rør inn eggeplommene til slutt :)

sett deigen lunt til heving i ca 30 min.

når deigen er ferdig hevet, deler du den i to emner..

elt emnene godt , å del så vert emne opp i 3 nye .

trill disse avlange å kjevle de ut til lengder på ca 30 cm.

smør på syltetøy og rull dem så sammen.

bind dem så sammen på toppen og flett dem sammen som en flette.

la de så heve lunt i ca 20 min .

pensles så med egg og stekes på 200 grader i ca 15-20 min.
 
1713747-7-1436807371525.jpg
Dette blir middag her en dag:D

  • 400g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts malt muskatt
  • 1/4 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
rør saltet godt inn i kjøttdeigen, til kjøttdeigen blir seig.

tilsett så potetmel, og resten av krydderne å spe med melk.

farsen fylles så i en brød form.

sett så brødformen i en dyp langpanne, fyll vann opp til ca 1/4 av formen.

stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 1 time.
 
1713747-7-1435487020425.jpg


  • 7 1/2 dl kulturmelk
  • 50g gjær
  • 2-3 gulrøtter
  • ca 1 1/2 kilo mel
  • 75g smør
  • 3 ss honning
  • 3 dl kesam
  • 1 ts salt
smelt smøret og ha så i melken. pass på at det har rett tempratur.

riv gulrøtene.

bland så alt godt sammen i ca 5 min.

la så deigen heve i ca 45 min.

rull så ut rundstykkene, pensle dem med vann og rull dem i frø :) jeg valgte sesamfrø på disse :)

rundstykkene heves så i nye 20 min , før de stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 min :)
Disse så veldig gode ut! Tror jeg må prøve meg på dem denne uken :D de kan fint fryses ned, ja?
 
Hva smører dere bollene med? Før de stekes.
Sto å smurte mine med eggeplomme, bruker vanligvis hele egget men ville prøve.
 
Back
Topp