Har du oppskrift du vil dele ?
Til to stekebrett, trenger du:
4 dl sammalt rug, grovt
3 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 160 grader, varmluft.
- Rør sammen alle ingrediensene.
- Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel røren utover de to. Prøv å få det så jevnt som mulig, og helt ut i kantene. Kan være greit å bruke en slikkepott.
- Bruk en pizzaskjærer og del opp i passende biter
- Sett begge brettene inn, en oppe og en nede.
- Etter 35 minutter tar du brettene ut og klipper de halvstekte knekkebrødene fra hverandre.
- Sett de inn i ovnene igjen, men pass på at de bytter plass oppe og nede.
- Stek i 35 minutter til.
- Ta de ut og få de av bakepapiret ganske kjapt, ellers vil du få jobben med å dra av papiret etterpå. Avkjøl på rist.
- Hvis knekkebrødene ikke har blitt helt sprø, kan du sette dem inn igjen på 100grader og med døren litt på gløtt.
- Oppbevares i en tett boks.