Den farligste bakterien i spekemat er listeria, og den dør ikke ved frysing. Forrige listeria-epidemi i Norge som kom fra spekemat var i 2008. Blir man smittet som gravid, er det 25% sjanse for at barnet dør av det, og du trenger ikke å merke at du er smittet før det er for sent. I fjor var det en dame som spiste mykost med listeria mens hun var innlagt på sykehuset og mistet tvillingene sine. Det er IKKE hysteri å følge rådene på matportalen. Det er råd som kommer fra helsedirektoratet og mattilsynet, og de anbefalingene er der av sine grunner! Det står veldig tydelig at man skal unngå alle typer spekemat f.eks.
Legger ved noen linker:
Alle kostholdsråd for gravide: http://matportalen.no/Emner/Gravide
Gravide og listeria/toksoplasmose: http://matportalen.no/artikler/2004/3/skadelige_bakterier_og_parasitter
Legger ved noen linker:
Alle kostholdsråd for gravide: http://matportalen.no/Emner/Gravide
Gravide og listeria/toksoplasmose: http://matportalen.no/artikler/2004/3/skadelige_bakterier_og_parasitter
