Noen som har sydd babynest?

En tråd i 'Hobbyforum' startet av Høst, 20 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Høst Forelsket i forumet Septemberhjertene 2018 Julegavene 2019

  Jeg har bestemt meg for å sy babynest selv, og har alt jeg trenger utenom "madrassen".

  Jeg har lest side opp og side ned om hva man kan/bør bruke som madrass, men er det noen her som har litt erfaring og vil dele?

  Noen guider bruker noe som heter "kaldskummadrass" (dette har jeg ikke funnet til salgs noe sted), noen bruker platevatt og noen bruker brettede fleecetepper.

  Jeg lurer veldig på om det er mulig å bruke et brettet ullteppe istedenfor fleece? Eller om tipset med å bruke et brettet teppe fort blir klumpete eller upraktisk?

  Planlegger å lage babynestet med åpning slik at jeg kan ta inn og ut madrassen for vask uansett.
   
 2. Sara_v Elsker forumet

  Jeg sydde for noen år siden. Brukte platevatt som fås kjøpt på hobbybutikker. Tenkte ikke over å bruke noe annet da det var det som sto i oppskriften.
   
 3. Bølgebølge Glad i forumet Assistert-jentene Januarlykke 2019

  Har også bare brukt platevatt. Synes det fungerer bra :)
   
 4. Bkno2107882 Flørter med forumet

  Vi brukte platevatt.
   
 5. MiniMe80 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Vi som prøver :)

  Last edited: 27 Apr 2018
  • Liker Liker x 1
 6. tantelilla Glad i forumet Marsipanene 2019

  Noen som har en oppskrift å dele?
   
 7. MiniMe80 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Vi som prøver :)

  Her er noen oppskrifter jeg fant når jeg skulle søke etter babynest oppskrifter.

  http://godtid.no/2016/03/oppskrift-babynest-diy/
  http://christinabentdal.blogspot.com/2014/01/sy-babynestbabyrede.html
  https://idasmirakel.vimedbarn.se/sy-ditt-eget-babynest/
  http://kirstineskreativiteter.blogspot.com/2013/08/sy-selv-babynest.html
  http://www.ingridsblogg.no/?p=414266
  http://trollmordesign.blogg.no/1393534517_hvordan_sy_babyrede__.html

  Jeg har ikke laget babynest enda, men kommer ikke til å følge én oppskrift slavisk. Tar litt fra noen og så har jeg noen ideer om hvordan jeg vil ha det. Jeg ordner det f.eks at jeg har en madrass i bunn, ikke platevatt, som jeg kan ta ut når trekket skal vaskes. Det sammen med det som skal være rundt. Lager en slange med fyll som jeg kan ta ut når trekket skal vaskes.
   
  • Liker Liker x 1
 8. Høst Forelsket i forumet Septemberhjertene 2018 Julegavene 2019

  Det var bra jeg begynte tidlig, for det tok meg tydeligvis 4 måneder å få ferdig babynestet mitt! (Jeg gjorde MYE feil og måtte sprette opp igjen og måle på nytt flere ganger, for det er 25 år siden sist jeg sydde noe..)

  (Endte forøvrig opp med å kjøpe en 5 cm tykk skummadrass på Jysk å bruke i bunnen - https://jysk.no/soverom/madrasser/barnemadrasser/skummadrass-basic-f5-60x120 - og sørget for at den kan tas ut og inn ved behov.)

  Men nå kommer spørsmål nummer to: jeg fulgte målene på http://godtid.no/2016/03/oppskrift-babynest-diy/ og babynestet mitt ble jo enormt stort! Jeg viste det frem til mannen da det var ferdig og han sa "ja men det er jo koselig at det er god plass til katten i fotenden"... Det var jo ikke planen. Ville dere lagt et mindre et også for de første månedene? Jeg har mer enn nok materialer til overs...
   
 9. MiniMe80 Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Vi som prøver :)

  Mener du at den ble veldig lang? Ble den for bred også? Jeg går utifra str i denne oppskrifta http://christinabentdal.blogspot.com/2014/01/sy-babynestbabyrede.html men plusser på innermålene for madrassen og økt til ca 105 ca fra topp til de sidene som går nedom selve liggedelen, men blir jo litt kortere når den blir snurpet sammen. Begynner å bli litt redd mitt blir altfor langt nå.... Har ikke begynt å sy enda men har laget meg en mal i papp. Syns den så litt stor ut men tenkte det blir annerledes når man får sydd det, noe går jo til sømmonn.
   
 10. Høst Forelsket i forumet Septemberhjertene 2018 Julegavene 2019

  Nå ble jeg veldig usikker på hvilke grunnmål jeg egentlig brukte, men jeg tror det må ha vært den jeg linket til, som viser 85 cm fra "overkant på buen" og til "nederst i fotenden på madrassen". Og så har jeg muligens stappet i litt for mye fyll på sidene, for det er ikke lett å snurpe dem sammen så mye, og det blir en ganske hard/solid kant (noe jeg tenkte at sikkert var bra mtp. krybbedødfare, selv om jeg kun skal bruke babynestet på dagtid).

  Iallefall endte jeg opp med innermål på på 26*70 cm, og 70 cm blir ikke akkurat "trangt og lunt" for en nyfødt baby...
   
  • Liker Liker x 1
 11. Høst Forelsket i forumet Septemberhjertene 2018 Julegavene 2019

  Etter å ha tenkt på det noen dager, så lager jeg like godt et babynest til jeg, og sørger for at det neste blir litt mindre. Det går nok mye fortere også, nå som jeg har skjønt fremgangsmåten (og begynner å bli venn med symaskina mi).
   
  • Liker Liker x 1
 12. Turkistliv Forumet er livet Himmelbarn Julegavene 2019

Del denne siden