Nesespray?

En tråd i 'August 2014' startet av ønsker&håper, 29 Des 2013.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kvadrat Andre møte med forumet

  Relis er i denne sammenheng å regne som spesialisthelsetjenesten
   
 2. Lykkeliten_86 ♥ Håper på en liten en ♥ Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2016 VIP Himmelbarn Assistert-jentene

  Men her er jo Felleskatalogen nevnt som kilde fra 2010? Jeg trodde dette med otrivin var relativt nytt. Nå står det jo helt klart at Otrivin ikke anbefales i svangerskapet i Felleskatalogen. Dette er jo gamle kilder. (Publisert 2009-2010, studier sannsynligvis fullført senest 2007/2008).

  *Taster på app på mobilen*
   
 3. Kvadrat Andre møte med forumet

  Så vidt jeg vet er ikke dette noe nytt, generelt for alle legemidler frarådes bruk hos gravide dersom det ikke er tilstrekkelig erfaring/dokumentasjon som tilsier at det er trygt. Det er nok dette som er bakgrunnen for felleskatalogteksten. Da er det riktig som dere sier å være tilbakeholdne, i allefall til man har rådført seg med lege. Jeg er enig i at man heller bør bruke rhinox fremfor otrivin når teksten er så klar. Når det er sagt, så er det (så langt jeg kan se ut fra søk i oppdaterte databaser) ingen dokumentasjon som tilsier at otrivin har skadelige effekter på fosteret brukt i terapeutiske doser. I tillegg tilsier alle råd inkl norsk legemiddelhåndbok for helsepersonell, norsk legemiddelhåndbok og relis at bruken er trygg. Dette rådet ville ikke blitt gitt fra slike kilder på eksperimentelt grunnlag. Otrivin kan altså trygt brukes!

  For ordens skyld var utklippet fra relis hentet fra en utredning fra mars 2013, men de viste til en tidligere, og mer oversiktlig tekst, jeg brukte derfor denne. Det var altså intet nytt til mars i fjor!
   
 4. Fru.Maja Forumet er livet VIP

  Men tenk om!...

  ♡Tobias 20.11.10 & Simon 31.03.13♡
   
 5. sofiebrvik Gift med forumet Augustmødrene 2014 Julibarna2014

  Ja, ikke sant :( ikke verdt det for min del
   
 6. emje92 Juni2014 <3 Sommerfuglene <3

  Hvor langt var du på vei ?
   
 7. sofiebrvik Gift med forumet Augustmødrene 2014 Julibarna2014

  Ikke helt sikker.. Alt var litt diffust den tiden.. Blødde vel fra 6uker elns, men fikk ikke bekreftet at jeg mista før et par uker senere. I uke 8-9 kom vel resten ur
   
 8. KajaSofiemor Blir kjent med forumet

  Tror jeg brukte den som er til babyer forrige gang jeg gikk gravid. Kjøpte på apotek :)
   
 9. Dobbel lykke <3 2014 Forelsket i forumet Mailykke <3

  Ang felleskatalogen. Jordmor og legen sa at det beste for gravide er å heller bruke tryggmammamedisin og lignende sider, fordi dei har gjort myye mer forskning med 100% fokus på gravide, svangerskap og amming.. Felleskatalogen er mer "føre var", tar med at det KAN vere skadelig for sikkerhets skyld, mens på dei andre sidene er det gjort mye forskning dei kan vise til og derfor kunne sei at det er trygt for gravide. Eg spurte om noen medisiner eg går på, dei bladde opp i felleskatalogen, men sjekket opp med spesial sider for gravide og medisin, og det var då dei sa at det var å stole på..

  Sent from my GT-I9100 using BV Forum mobile app
   
 10. Lykkeliten ;) Gift med forumet

  Dersom en absolutt må bruke nesespray ( har vært der selv) så bruk otrivin for barn. Det er halve dosen og virker godt! Jeg hvet selv at noen ganger må man slik at man får puste og sove om natta..
   
 11. *prikkeline* Andre møte med forumet :) Augustmødrene 2014

  Da har jeg byttet ut otrivin med zymelin, og har holdt meg fra å bruke i hele dag. Men gleeeeeder meg til å ta en sprut når jeg skal legge meg, så jeg kan lukke munnen igjen - så slitsomt å puste med munnen hele tida.. :(
   

Del denne siden