Nattåpne barnehager

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Kengu, 19 Okt 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Krösa Maja Forumet er livet

  Der er jeg sterkt uenig med deg, barnas foreldre er mye viktigere enn barnehage. Barna begynner tidlig nok på skole om ikke barnehagen skulle være obligatorisk.
  Jeg kan ikke se det er bedre å sende unge i barnehagen for at mor slenger seg på sofaen hjemme.
  Ja, barn har godt av sosialttrening i barnehagen. Det får de fleste barn selv om de har fri fra barnehagen noen dager, er der til andre tider noen andre dager. Men klart ønsker man at alle skal se på barnehage som skole så burde man kanskje heller jobbet på skolen? Er det ikke verdifullt nok at foreldre leverer det mest verdifulle man har til deg og stoler på at du tar godt vare på barnet?
  Jeg legger meg ikke opp i hvordan andre løser sine tidsproblemer, inntekt og jobbsituasjon. Jeg stoler på at de fleste vet det beste for sine barn. Men jeg klarer ikke å se st det er bedre for barn å tilbringe all sin våkentid i barnehage er så veldig mye bedre enn å sove ett par netter i barnehage.
  Har du snakket med noen barn som har vokst opp slik? Vet du hvordan de hadde det?
  Det har jeg, og det var kun positivt hun hadde å si om en slik løsning!
  I Danmark har de nattbarnehagen til barna var 13 år ;)
  Hvordan kan det ha seg at pedagoger i andre land synes dette er flott, men pedagoger i Norge sier at nei min jobb er ikke å ta vare på barn mens mor/far er på jobb. Føler liksom at man kanskje har utdannet seg til feil yrke da?
   
 2. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Er det ikke verdifullt nok at foreldre leverer det mest verdifulle man har til deg og stoler på at du tar godt vare på barnet?
  HÆ?? Hva mener du med dette? Verdifullt nok? Hva du mener jeg "forlanger" her??
  Hvis jeg "bare" passer på barna i barnehagen så gjør faktisk ikke jeg jobben min. Vi har en rammeplan og jobbe etter som legger føringer for hva vi faktisk skal lære barna i løpet av barnehageløpet. Det er ikke JEG som har lagt disse føringene men ved å jobbe i barnehage så er jeg pliktig til å følge retningslinjene jeg har for mitt arbeid!! Hvordan JEG skal få gjort min jobb på nattestid med sovende barn - nei den ser jeg ikke. Det mener jeg er misbruk av ressurser da vi faktisk er mye dyrere å lønne enn assistenter. For mitt ansvar går utover å være sammen med barna - jeg har spes ped ansvar, administrativt ansvar, pedagogisk ansvar, økonomisk ansvar (delvis) ++ og mange mange møter å delta på! Hva av dette bør "utgå" fordi at jeg skal passe på sovende barn på natta? Men hvor mange assistenter får vi til barnehagene hvis DE må jobbe natt fordi pedagogene ikke har kapasitet?

  Igjen - jeg mener ikke barna skal tilbringe all sin tid i barnehagen, og det har jeg heller aldri sagt! Men du må huske at samfunnet har forandret seg mye! Og den sosiale treningen barna fikk i gata sammen med andre barn, er borte fordi de andre barna faktisk er i barnehagen! Samfunnet har utviklet seg i en retning hvor det ER forskjell på barn som går/ikke går i barnehage.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Krösa Maja Forumet er livet

  Ja nettopp samfunnet har utviklet seg!! Men nå skal utviklingen stoppe?
  Jeg vet veldig godt hva din jobb går ut på, men for meg virker det som om pedagogene i Norge blir fornærmet av at foreldre ikke sender sine barn i barnehage pga det pedagogiske innholdet, men fordi foreldrene selv jobbet. Hadde vi alle gått hjemme som på 80 tallet så hadde ikke det vært et slikt behov for barnehage.
  Hvorfor kan pedagogene bidra i andre land på natterstid? Kan man ikke følge rammeplanen for man jobber kanskje fem netter i løpet av en 6 uker som er den mest vanlige turnusen? Klarer du ikke å se noe annet enn problemer på ting?
  Men det er nytteløst å diskutere med noen som tror at barn av turnus foreldre vil kun bruke barnehage natt, de vil sende barna på natt selv om barnet ikke er trygg på det, og har barna spesielle behov så vil de samme foreldrene overse det for å sende barna på natt. Som du skrev i ett innlegg over her.
  Mitt barn har masse fri, og er også i barnehage. Han får det beste av to verdener, fordi jeg jobber turnus.
  Å gi mitt barn fri er noe jeg kan gjøre mens barna er små, man får aldri noen gang tilbake den tiden med sitt barn. Og barn som ikke går i barnehage vil også klare seg fint i denne verden heldigvis.
  Jeg er helt sikker på jeg at pedagogene i Norge også vil klare å gi barna det man skal selv med døgnåpen barnehage, jeg er sikker på at det fleste pedagogene er dyktig nok til det. Jeg kjenner opptil flere som jeg vet ville klart å gjøre en god jobb som pedagog i en døgnåpenbarnehage heldigvis er det ikke alle som tenker kun negativt om endringer. :)
  Jeg spurte deg om du hadde snakket med barn(voksene nå) som har gått i en slik barnehage? Vet du hvordan andre land gjør det? For Danmark og Sverige er det også pedagoger som jobber med barna i dagis og nattis, de er fornøyd med ordninger og får tydeligvis gjort sin jobb ;)

  Å bare for å ha sagt det, jeg forstår at man protesterer på endringer som skjer. Jeg protesterer også på endringer som skjer i jobben min, men heldigvis så går det en stund så tenker jeg hvorfor så høye protester. Dette fungerte bra! :) Nå er det heller ikke slik at samtlige barnehager vil bli døgnåpne, så jeg er helt sikker på at du ville kunne jobbe kun dag å gjøre jobben din på dagtid :)
   
  Last edited: 22 Okt 2015
 4. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Samme tenkte jeg.
  Vi får sende vekk ungene slik at de ikke går i veien for samfunnet.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Du kan være så sikker som du vil på at vi "rekker å gjøre jobben vår" og at pedagogene er "dyktige nok" til å klare det tross nattåpent - for derre handler ikke om å være dyktig. Det handler om at jeg pga min ubundet tid (som allerede er ALT for få timer slik at jeg til stadighet må gå ifra avdelingen ytterligere for å få gjort min administrative del av jobben) allerede er alt for få timer inn sammen med barna. Plusser du på alt av kurs, samarbeidsmøter +++ som jeg må stille på, så har enda flere timer forsvunnet vekk fra direkte arbeid med ungene. Og vet du? Det er faktisk pga barna at jeg jobber i barnehage. Det er jobben med å
  Få være med å støtte å ta del i deres utvikling at jeg er der. Å ha nattevakt vil ta enda mere timer bort fra arbeid med barna - så selv de få timene du forespeiler vil ha betydning for det arbeidet jeg gjør på avdeling, når jeg faktisk har så få timer fra før?

  Du framstiller det som at jeg bare er vrang og ikke ønsker endring, og har ikke evne til å se at jeg ønsker å se barnas beste oppi det hele. Jeg mener dog at den rollen barnehagen har i samfunnet idag er god og nødvendig og at man ved å endre til nattåpent vil få et dårligere tilbud på dag (grunnet dårligere økonomi pga de endringene som må gjøres for å kunne gjennomføre dette) OG ett alt for dårlig tilbud på natt i forhold til hvilke behov et barn har på nattestid! Igjen - IKKE til barna beste!

  Behovet for barnepass på natt kan vi dekke på andre måter enn ved å gjøre om barnehagen, da jeg som nevnt IKKE mener de hører sammen!
   
  • Liker Liker x 3
 6. Kengu Forumet er livet VIP

  Hvorfor skal man ikke tilbys mindre enn 80% plass?
  En sånn regel håper eg aldri kommer på plass, da velger nok mange bort barnehage, det hadde jeg også gjort
   
  • Liker Liker x 1
 7. Krösa Maja Forumet er livet

  Ja jeg synes du er vrang, og finner det utrolig rart at pedagoger i andre land synes dette er flott men i Norge vil ikke pedagoger klare å gjøre jobben sin.
  Du igjen fremstiller det slik at foreldrene ikke vet det beste for barna, det gjør de ;)

  Du har fremdeles ikke svart meg på om du har snakket med barn som har gått i en slik barnehage, eller besøkt en slik barnehage?
  Og jeg lurer på hvordan du så bastant kan si at de barna får ett dårligere tilbud når du ikke engang aner hva slags tilbud man får?
   
  • Liker Liker x 1
 8. Krösa Maja Forumet er livet

  Helt enig med deg, synes også det er helt vilt å skal starte obligatorisk allerede som 4 åring.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Det handler om voksentetthet i barnehagen. Hvor mange voksne vi er i løpet av uka regnes ut ifra totalantallet barn i antall timer. Så når mange barn har 60 % plass så utgjør det store forskjeller på hvor mange voksne vi er f.eks er vi i år 3 voksne på 20 barn pga deltidsplasser. Så det argumentet handler ikke om at barna skal være tilstede 80 % men at det blir dekt opp best mulig hver dag :) at barna har flere fridager blir ble helt annet :)

  Hvorfor ville du ha valgt bort barnehage da? Hos oss er det økonomiske aspekter så lite fra 60-100 % at det ikke utgjør særlig stor forandring. Hvis det handler om at du trodde at jeg mente alle skulle være der 80 % så har jeg svart på det nå :)
   
 10. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Jeg må si jeg skjønner hva hemmeligfrøken mener.

  Det er stor forskjell på hjem og barnehage. For at barnehage skal kunne gi like god omsorg og opplæring som en forelder skal kunne gjøre hjemme, så kan ikke bhg ses på som en oppbevaringsplass. Barn trenger at ting blir tilrettelagt deres behov. Dersom et barn skal lære språk og sosial kompetanse hjemme har det en eller to voksne helt for seg selv eller delt på bare en eller max to andre i bhgalder. Det blir mye mer tett og oversiktelig og man kjenner hverandre godt. Det er utfordringen store barnehager og avdelinger har, spesielt når det gjelder deltidsbarn. Om språkstimulering skal fungere godt i en barnehage må det være rammer rundt arbeidet som faktisk sikrer at barnet får det det skal. Dersom ungene dumper innom innimellom og det ikke er noe plan og struktur for noe så blir det veldig tilfeldig. Eksempelet hemmeligfrøken kommer med ang barn med vedtak - de må faktisk følges opp.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden