Nattåpne barnehager

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Kengu, 19 Okt 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Hvis barnet er uheldig så kan det jo miste mange, fordi nattevakter havner før førskoledag?! Når man har 4 førskolesamlinger i mnd så går man fort glipp av mye. Jeg ser ofte at barna er skikkelig frustrerte dersom de har vært borte en slik samling, fordi de mister sammenhengen i det vi holder på med.
   
 2. Tuvix Gift med forumet Januarhula 2014 Marsmellows-15

  Det er det ikke alle som får du. Vi fikk beskjed om at største ikke hadde behov for barnehage når pappa var arbeidsledig.
   
 3. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Det har kommer nye regler nå i forhold til inntekt! Får redusert pris hvis man tjener under en viss sum, samt at de eldste barna får gratis kjernetid hvis man tjener under en viss sum
   
 4. Tuvix Gift med forumet Januarhula 2014 Marsmellows-15

  Det er bra. Skulle ønske de reglene kom I fjor.
   
 5. Kengu Forumet er livet VIP

  Snakk om å bare se problemer!
  Ja det kan skje at de går glipp av de, men kan like gherne være at de ikke gjør det.


  Nåe min var borte fra førskolesamlinger så forklarte de bare hva som var gjort.
   
 6. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Jeg fikk beskjed om at jeg fikk kun støtte til barnehage om jeg var i tiltak gjennom NAV eller gikk skole. Det med redusert pris kom nå i år, og var ikke der tidligere.
   
 7. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Er ikke snakk om å "bare se problemer"! Jeg poengterte ett eksempel på det pedagogiske innholdet i en barnehage! Og når du ikke mente det stemte så utdypet jeg hva jeg la i det, utifra mine erfaringer. Såklart snakker vi med barna om det som har skjedd, men det oppleves likevel som sårt og vanskelig for enkelte.

  Hovedpoenget mitt er at det i slike diskusjoner blir enda tydeligere hvor lite foreldre faktisk tror foregår i barnehagen. At det kun er oppbevaring av barn.

  Hva med de barna med spesielle utfordringer og enkeltvedtak? For å gå god nok utbytte av språkgrupper og lekegrupper trenger de fleste barna 3 økter i uka. Da det er vanskelig å få tid til er disse gjerne veldig fastsatt i tid og i forhold til den samme voksne. Hvordan skal vi som barnehage gjennomføre enkeltvedtaket hvis barna har fri på dagtid pga turnusjobb?
   
  • Liker Liker x 3
 8. Kengu Forumet er livet VIP

  Jeg jobber i bhg selv så trenger ikke komme med at foreldre forståe så lite av hva man gjør ! Å jo jeg synes det lages problemer om man skal begynne å tenkr på at de kan gå glipp av førskolegrupper en gang i blant.
   
 9. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Men hva er forskjellen på om foreldre tar fri barna uten grunn, eller om barna har fri på dagtid pga at de har sovet over? Foreldrene ville jo måtte levere inn turnuslister for måneder av gangen, som hadde gitt barnehagen muligheten til å legge opp opplegg etter turnusen. Vil tro det er ikke snakk om 100 barn per barnahage som skal overnatte, men kanskje maks 10 stykk, hvor av kanskje 2 er med i førskolegruppe. Som igjen kanskje ville betydd at det var barn i barnehagen 10 netter i løpet av måneden. Tviler på at en barnehage ville holdt åpent for 1 barn per natt.
   
 10. Krösa Maja Forumet er livet

  Det jeg leser her er at du tror ikke foreldre selv vet det beste for sine barn, du tror at vi i turnus ikke ser eller tar vare på våre barn, du tror at foreldre ikke vet hva en barnehage er, hva de gjør eller er interessert i hverdagen til sine barn.
  Egentlig viser det en holdning til foreldre som jeg ikke liker når man jobber med barn.
  Jeg vet godt hva en barnehage er, en barnehage er først og fremst ett sted der barna er når foreldre jobber. Ett stort pluss er at det er pedagogisk innhold, med godt utdannet pedagoger. Det er ikke skole, det er frivillig og ikke obligatorisk for små barn. Barnehager ble det mange av når samfunnet så det at når mor og far må jobbe, så må barna være ett sted. Tidlig 2000 tallet begynte man å få godt med plasser, men langt i fra alle. Det har de siste årene blitt utdannet masse pedagoger for å utvide og bedre tilbudet. Jeg har ikke mitt barn i barnehage pga pedagogikken, jeg har han der først og fremst fordi vi må jobbe.
  Det har de fleste foreldre! Jeg har ofte fridager på mitt barn, jeg mener det er mye viktigere å ha tid med mamma og pappa og ikke Trude og Nils i barnehagen. Hadde jeg hatt mulighet, og masse barn hjemme i gaten så hadde ikke mitt barn gått i barnehage ;)
  Ingen med vettet i behold hadde sendt sine barn i barnehage på natt om ingen andre enn mor kunne trøste, om barnet ikke fikk dekket sine spesielle behov osv.
  Hva med å ha litt tillit til at foreldre vet best og kjenner sine barn best?
  Og ja ikke ofte jeg blir provosert her på bv, men nå ble jeg det.
   
  • Liker Liker x 5
 11. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Jeg kan da vel kommentere noe generelt om denne diskusjonen selv om DU jobber i barnehage? Jeg skrev ikke DU som forelder
   
  • Liker Liker x 1
 12. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Som jeg har sagt tidligere i diskusjoner - de holdningene i forhold til barnehage møter jeg stort sett aldri blant de foreldrene jeg møter i jobben min. Jeg opplever at de verdsetter og forstår hvor stor jobb vi faktisk legger ned i barnas utvikling, når foreldrene pga jobb har såpass lite tid med barna. Så mine holdninger til foreldrene jeg samarbeider med i jobben min er absolutt ikke slik som jeg skriver her, fordi holdningene deres ikke er like. Vi har et forhold basert på gjensidig respekt hvor alle parter jobber for barnas beste :) jeg blir provosert over mange av holdningene her og da vil nok også mine svar bli provoserende.

  Jeg har aldri sagt at dere med turnus ikke ser eller tar vare på deres barn. Jeg kan forstå behovet for barnepass men mener at barnehagen ikke har noe med behovet for barnepass på natt å gjøre! Dette bør i mine øyne være atskilte institusjoner!
  Jeg tror heller ikke man får til ett godt nok tilbud for barna på natt i en barnehage. Dette handler bl.a. om voksentetthet og fysisk plass til senger til alle barna. Det tilbudet man vil kunne gi vil i mine øyne bli alt for dårlig!
   
  • Liker Liker x 1
 13. Kengu Forumet er livet VIP

  Helt enig med deg
   
 14. Kengu Forumet er livet VIP

  Du kom med det svaret på min kommentar!
  Så da må du tåle å få svar tilbake.

  Sånne holdninger til foreldre som du har i denne tråden er bare trist.!
   
  • Liker Liker x 1
 15. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Jeg tar utgangspunkt i lovverket sånn som det er nå, ikke før :)
   
  • Liker Liker x 3
 16. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  De holdningene jeg har i denne tråden er basert på de holdningene jeg mener blir representert her i tråden! Heldigvis har jeg aldri opplevd slike holdninger i det virkelige liv! Når jeg blir provosert over holdningene her så forstår jeg også at svarene mine oppfattes som provoserende for andre. Men som sagt - slike holdninger har jeg ikke til foreldre i jobben min fordi holdningene jeg blir møtt med gjør at vi har ett godt samarbeid basert på gjensidig respekt og forståelse :)
   
  • Liker Liker x 1
 17. Krösa Maja Forumet er livet

  Litt spent på hvilke holdninger som provoserer deg jeg da?
  For om man synes det er provoserende at foreldre har barn i barnehage for de selv jobber, så bør man kanskje finne seg en annen jobb om man mener det ikke er verdifullt nok?
   
  • Enig Enig x 3
  • Liker Liker x 1
 18. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Det som har provosert meg er at folk her ikke virker å forstå hva vi i barnehage driver med, og viktigheten av jobben - altså at det ikke lenger er snakk om oppbevaring av barn. Idag går stort sett alle barn i barnehage, og skoleverket kommenterer bl.a. At de ser forskjell på barn som har gått i barnehage og barn som ikke har gjort det! At foreldrene mener at det å ligge over i barnehagen å ha barnet hjemme på dagtid er likeverdig med det pedagogiske tilbudet de får på dagtid, DET provoserer meg.
  Der hvor jeg jobber opplever jeg at barnehagen blir verdsatt for det tilbudet vi gir og det arbeider vi har gjort for hver enkelt unges utvikling!

  At folk velger å ha barna i barnehagen på nattestid provoserer meg ikke, selv om jeg ikke hadde ønsket det for mitt barn (og DET må jeg faktisk då lov å si) - fordi jeg ikke synes det er et godt nok alternativ. MEN jeg synes at tilbudet om barnepass på natt absolutt burde ha vært atskilt barnehage!
   
  • Liker Liker x 2
 19. Krösa Maja Forumet er livet

  Så du mener at barnehager skal likestilles med skole, og man skal sende sine barn i barnehage uansett behov eller ikke?
  Når ble foreldre så uviktig for sine barn at det er viktigere å være i barnehage fra 07-17 fem dager i uken?
  Jeg verdsetter også jobben de i barnehagen gjør, hadde jeg ikke gjort det hadde jeg tatt barnet direkte ut av barnehagen. Og jeg mener det er flott at barnehagen har pedagoger med med pedagogisk innhold. Likevel så er det slik at jeg først og fremt har barna der fordi jeg jobber, og for at det er ikke barn hjemme på dagen til lek. Og jeg er ikke alene om å mene dette, tror de fleste foreldre ønsker selv å ha mest mulig tid med sine barn.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 20. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Gjerne vis meg hvor jeg har oppgitt at jeg mener barna skal gå i barnehage fra 07.00-17.00?? For jeg har bl.a. Tidligere her vært ganske tydelig på 9 timers regelen i barnehagen for BARNAS BESTE og var jammen meg tydeligvis en forferdelig ansatt som ikke burde jobbe med barn, fordi jeg mente at 10 timer i barnehage hver dag ikke er til barnas beste!

  Jeg mener at i dagens samfunn bør barna gå i barnehage ja! Med tanke på at så store andeler går i barnehage, så blir det store forskjeller på de som går i barnehage og de som ikke gjør det. I aller størst grad gjelder dette å fungere i store sosiale grupper som man må takle på skolen! Så at deler av barnehagen burde ha vært obligatorisk synes jeg faktisk ;)
  Men det er stor forskjell på å ha barna i barnehagen i kjernetida i motsetning til å ha de der fra 07.00-17.00!
  Jeg mener forsåvidt også at man ikke skal tilby noe mindre enn 80 % plass i bhg :)
  Hadde jeg vært arbeidsledig så hadde barna mine likevel gått i barnehage!
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden