Matvrakenes tråd

Kyllingleverpostei

Ingredienser

300 g lever kylling
1 gul løk
2 ss TINE Ekte Meierismør
1 ts salt
1 ts tørket, finknust basilikum
75 g romtemperert TINE Ekte Meierismør
3 ss julegløgg
Pynt:
2 timiankvister
1 dl røde bær

Slik gjør du
Finhakk løken. Smelt 2 ss smør i en panne og stek løk og kyllinglever. Krydre med salt og nykvernet pepper. NB! Pass på at leveren ikke stekes for mye, den skal ha en rosa kjerne i midten.
Kjør løk og kyllinglever i foodprocessor, tilsett basilikum, mykt smør og gløgg. Smak til med mer salt og pepper.
Hell massen i små former og la dem stå kaldt i minst 3 timer.

Dekorer hver form med en kvist timian og pakk inn i gavefolie.
 
Muffins som smaker som pepperkaker:

Slik gjør du det
Ca 12 stk

100 g usaltet smør, romtemperert
125 g sukker
175 g mørk sirup
1 egg
1 eggeplomme
260 g hvetemel
1 ss kakao
1 1/2 ts kanel
1/2 ts malt muskat
1 knivsodd malt ingefær
1 knivsodd malt nellik
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1,5 dl varm melk

Sett ovnen på 175 grader.

Rør smør og sukker hvitt, og tilsett sirup, egg og eggeplomme.

Bland det tørre, og rør sammen med eggeblandingen til det er akkurat blandet. Rører du for lenge, får du luftbobler i muffinsene og de kan bli seige. Tilsett den varme melken, bland alt og fyll muffinsformer 2/3 fulle.

Stek i 20 minutter midt i ovnen.
 
Baileys Ostekake ala beybin

Bunn

1pk Digestive kjeks – knuses (Blandes og trykkes
150gr smør smeltes ned i 24cm form)

Puttes i kjøleskapet…

Fyll

2 Philadelphia naturell ost
1/2l fløte
3dl sukker
1 pakke gelantin
4ss traktet kaffe
13ss Baileys
bland philadelphia ost med kaffe og baileys pisk fløten til krem å bland i osten. gjør som det står på pakken med gelantin, å bland OSTEBLANDINGEN inn i gelantinen ikke omvendt:P

Pisket krem og karamellsaus serveres i tillegg.
 
Muffins med oliven og fetaost, 4 personer.

Ingredienser:

33 1/3 g  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=fetaost&x=0&y=0]fetaost[/link]

1/3 dl  sorte oliven

16 2/3 g  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=smør&x=0&y=0]smør[/link]

1 1/3 dl  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=hvetemel&x=0&y=0]hvetemel[/link]

2/3 dl  sammalt hvete fin

2/3 ts  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=bakepulver&x=0&y=0]bakepulver[/link]

1/4 ts  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=salt&x=0&y=0]salt[/link]

1 1/3  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=egg&x=0&y=0]egg[/link]

2/3 dl  yoghurt naturell

Framgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Del osten i små terninger og oliven i to.
Smelt smøret.
Bland mel, bakepulver, salt, fetaost og oliven.
Visp sammen egg, smeltet smør og yoghurt.
Rør blandingene sammen.

Bruk et muffinsbrett til 12 muffins med små papirformer i, eller bruk store papirformer.
Deigen gir 12 små eller 6 store muffins.
Fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i forvarmet ovn i 20 - 25 minutter.
Avkjøl muffinsene.

*************************
 
Friterte mandler
250 g skåldede mandler
3-4 ss olivenolje
Salt

Varm oljen i en stekepanne. Når den er varm så surrer du mandlene til de er gyldne. La de renne av på papir og dryss med salt.

 
************************
Skagentoast, 4 pers
 

Ingredienser:

15 Skiver  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=baguette-skiver&x=0&y=0]baguette-skiver[/link] 100 g  kaldrøkt laks 100 g  reker, rensede 100 g  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=purrer&x=0&y=0]purrer[/link] 100 g  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=rødløk&x=0&y=0]rødløk[/link] 1 Boks(er)  crème fraîche [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=olivenolje&x=0&y=0]olivenolje[/link] salt og pepper 1 ts  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=sitronsaft&x=0&y=0]sitronsaft[/link] [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=hvitløkbåter&x=0&y=0]hvitløkbåter[/link]  




Framgangsmåte:

Sett steikeovnen på 160 grader.
Kutt en bagett i 3 mm tykke skiver og ha på litt salt, pepper og olivenolje.
”Tørk” skivene i ovnen til de blir sprø og gni de lett med en hvitløk (gjør noen tette snitt i skiven)
 
Kutt alt i små biter (1x1mm, eller så smått du gidder)
Bland i Créme fraïche og en ts sitronsaft og litt pepper og rør godt.
La gjerne stå over natta!
 
Legg så på rikelig med massen på toastene og server!
**************************** 
Basilikum- og hvitløksmajones, 4 pers
Ingredienser:

1 pk  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=majones&x=0&y=0]majones[/link] 1/2  rød chili 1 1/2  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=hvitløkbåt&x=0&y=0]hvitløkbåt[/link] 1/2 ss  [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=limesaft&x=0&y=0]limesaft[/link] 4 Kvast(er)  frisk basilikum Smak til med  salt og pepper 1/4 pk  søt paprika rød  




Framgangsmåte:

Rens chili fri fra frø og skrell hvitløk.
Finhakk chili, hvitløk, søt paprika og basilikum.
 
Ha majones i en skål og rør inn inn basilikum, chili, hvitløk og paprika.
Press over litt limesaft.
 
Rør sammen og smak til med salt og pepper.
  
 
Oreo-icecake!!

Består av 11 lag oreokjeks med pisket krem i mellom.
Husk at kaken må stå i kjøleskap natten over slik at kjeksene er myke nok til å skjære kakestykker i.

Ingredienser:
100 stk Oreokjeks
9 dl fløte
5 ss sukker
1 ss valinjeessens

Pynt: 3 dl fløte
3 ss sukker
1 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte:
1. Finn frem ett kakefat og del oresokjeksene etterhvert som du bygger opp kaken. Altså hvert la er halve kjeks.
2. Pisk fløte, sukker og vaniljeessens til kremfløte.
3. Legg en kjeks i midten. Ha kremsiden opp på kjeksene. Lag så en tredje sirkel utenpå der igjen.
4. Smør på kremen. Hold på kjeksene slik at de ikke sklir. Det blir bedre jo høyere i kakehøyden du kommer.
Dekk også øverste laget med krem, slik at hele kaken er dekket.
5. Sett kaken i kjøleskapet over natten. Dagen etter piskes 3 dl fløte med sukker og vaniljeessens. Fordeles over kaken.

Tips: 100 kjeks høres kanskje mye ut, men husk at det er det kaken er dekket av.
6 pakker Oreokjeks=96 kjeks.
 
Himmelsk pærekake:

INGREDIENSER:
4  pærer
2 ss  sukker
2 dl  vann

KAKERØRE:
175 g  smør
3  egg
2 1/2 dl  sukker
2 1/2 dl  hvetemel
1 ts  bakepulver
FRAMGANGSMÅTE:

Skrell pærene og del dem i mindre biter.

Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre.

La pærene avkjøles i laken.


FRAMGANGSMÅTE KAKERØRE :

Smelt smøret.

Visp sukker og egg til eggedosis.

Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme.

Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

 

Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken.

Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.

Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.

 
har bladd gjennom på jakt etter oppskriften på karamellkrem, er den her trone? :)
 
Karamellkrem:
3 dl kremfløte
1 pakke smørbukk-karameller
2 ss sukker

* 1 del fløte, karameller og sukker i en kjele.
* Varm opp og røres tykk. Pass på så det ikke koker, for da får du ikke pisket kremen senere!
* Avkjøl. (kremen vil skille seg dersom karamellblandingen ikke er avkjølt.)
* Pisk resten av kremfløten til krem og bland forsiktig inn karamellblandingen.
 
Bailyes-cupcakes
20 store muffins, amerikanske størrelser.

2 egg
125 g margarin(romtemp)
250 g hvitt sukker
125 g brunt sukker
5 dl hvetemel, siktet
125 g kakaopulver
2 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1 1/4 dl rømme
4 dl baileys(orginal)

1. Forvarm ovene til 175 'C
2. Sett 20 cupcakeformer i 2 brett.
3. Rør margarin og sukker lett og luftig.
4.Tilsett eggene, ett av gangen. visp godt mellom hver gang.
5.Tilsett vaniljeekstrakt.
I en annen bolle sikter du inn hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt.

6. Tilsett baileys i margarin og sukkerblandingen vekselsvis med melblandingen.
7. Visp alt med en elektrisk håndmikser på middelshastighet.
8. Fyll cupcakeformene 2/3 fulle.
9. Stek kakene midt i ovnen i 20 min ca.

Ta muffinsene ut og avkøl muffinsene på brettet i 5 min og avkjøl de på rist til de er helt avkjølte.

TOPPING:

100 g philadelfia ost
250 g margarin (rom temp)
12-14 dl melis
10-12 ss baileys ( her kan du velge mellom de typene som finnes )

1. Visp sammen margarin, philadelfiaost og melis.
2. Vend i baileys. Frostingen skal ha en fast smørbar konsistens.
 
Her er den ene linken jeg har funnet. Litt av en jobb vi har foran oss, men alt går :p :p :p
Spørs bare om mannebeinet er med på det når han ser hvilken jobb det er he he he!!

http://www.ifi.no/nytt-gulv-med-malte-fliser

 
You must log in or register to reply here.
Back
Topp