Kyllingleverpostei
Ingredienser
300 g lever kylling
1 gul løk
2 ss TINE Ekte Meierismør
1 ts salt
1 ts tørket, finknust basilikum
75 g romtemperert TINE Ekte Meierismør
3 ss julegløgg
Pynt:
2 timiankvister
1 dl røde bær
Slik gjør du
Finhakk løken. Smelt 2 ss smør i en panne og stek løk og kyllinglever. Krydre med salt og nykvernet pepper. NB! Pass på at leveren ikke stekes for mye, den skal ha en rosa kjerne i midten.
Kjør løk og kyllinglever i foodprocessor, tilsett basilikum, mykt smør og gløgg. Smak til med mer salt og pepper.
Hell massen i små former og la dem stå kaldt i minst 3 timer.
Dekorer hver form med en kvist timian og pakk inn i gavefolie.
Muffins som smaker som pepperkaker:
Slik gjør du det
Ca 12 stk
100 g usaltet smør, romtemperert
125 g sukker
175 g mørk sirup
1 egg
1 eggeplomme
260 g hvetemel
1 ss kakao
1 1/2 ts kanel
1/2 ts malt muskat
1 knivsodd malt ingefær
1 knivsodd malt nellik
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1,5 dl varm melk
Sett ovnen på 175 grader.
Rør smør og sukker hvitt, og tilsett sirup, egg og eggeplomme.
Bland det tørre, og rør sammen med eggeblandingen til det er akkurat blandet. Rører du for lenge, får du luftbobler i muffinsene og de kan bli seige. Tilsett den varme melken, bland alt og fyll muffinsformer 2/3 fulle.
Stek i 20 minutter midt i ovnen.
Baileys Ostekake ala beybin
Bunn
1pk Digestive kjeks – knuses (Blandes og trykkes
150gr smør smeltes ned i 24cm form)
Puttes i kjøleskapet…
Fyll
2 Philadelphia naturell ost
1/2l fløte
3dl sukker
1 pakke gelantin
4ss traktet kaffe
13ss Baileys
bland philadelphia ost med kaffe og baileys pisk fløten til krem å bland i osten. gjør som det står på pakken med gelantin, å bland OSTEBLANDINGEN inn i gelantinen ikke omvendt:P
Pisket krem og karamellsaus serveres i tillegg.
Muffins med oliven og fetaost, 4 personer.
Ingredienser:
33 1/3 g [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=fetaost&x=0&y=0]fetaost[/link]
1/3 dl sorte oliven
16 2/3 g [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=smør&x=0&y=0]smør[/link]
1 1/3 dl [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=hvetemel&x=0&y=0]
hvetemel[/link]
2/3 dl sammalt hvete fin
2/3 ts [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=bakepulver&x=0&y=0]
bakepulver[/link]
1/4 ts [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=salt&x=0&y=0]
salt[/link]
1 1/3 [link=http://www.dinmat.no/content/search?SearchText=egg&x=0&y=0]egg[/link]
2/3 dl yoghurt naturell
Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del osten i små terninger og oliven i to.
Smelt smøret.
Bland mel, bakepulver, salt, fetaost og oliven.
Visp sammen egg, smeltet smør og yoghurt.
Rør blandingene sammen.
Bruk et muffinsbrett til 12 muffins med små papirformer i, eller bruk store papirformer.
Deigen gir 12 små eller 6 store muffins.
Fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i forvarmet ovn i 20 - 25 minutter.
Avkjøl muffinsene.
*************************
Friterte mandler
250 g skåldede mandler
3-4 ss olivenolje
Salt
Varm oljen i en stekepanne. Når den er varm så surrer du mandlene til de er gyldne. La de renne av på papir og dryss med salt.