Matvrakenes tråd

Tror jeg har postet denne her før, men den er så god at den kan gjentas [:)] Paideigen er lett å lage og ha med å gjøre. Du blir fryktelig mett, og den er enda bedre dagen etterpå!

Tacopai

Pai:
• 4 dl mel
• 1/2 ts salt
• 2 ts bakepulver
• 50 gr smør
• 1 1/2 dl melk

Bland i hop, trykk ut i paiform e.l. og steik til den blir gyllen, ca 200 grader.

Fyll 1:
• 1/2 kg kjøttdeig
• 1 løk
• 1 pk tacokrydder
• 1 glass tacosaus

Fyll 2:
• 3 dl creme fraîche
• 3 ss majones
• 1 ts pepper

Steik kjøttdeig og løk, ha i kryddermix og tacosaus, + evt. mais og grovhakka tomater. Ha på den ferdig steikte paibunnen. Bland sammen fyll 2, og ha over kjøttdeigen. Sleng på ost, og gratiner!
 
Muffins uten mel og sukker
Ca. 8 stk

3 egg (romtemperert)
ca 150-200 gram kokosmasse. (finmalt)
200 gr smeltet smør
1/2 teskje vanilje. (essens, ekstrakt. helst ikke vaniljesukker)
1/4 teskje salt
0,5 dl splenda
1/2 teskje bakepulver
2-5 ss vann
eventuelt blåbær, bringebær, jordbær

Sett ovnen på 200 grader.

Visk eggene sammen. Hell i smør i en tynn stråle og visk egg og smør godt.
Ha i salt og vanilje, og bland godt.
Ha i resten av de tørre ingrediensene. Vurder selv hvor mye kokos du vil ha i. Jo mer du har i, jo mer kompakte blir muffinsene. Ha i et par ss med vann. Du skal nå ha en blanding som ser litt ut som havregrøt.
Ha i velsmurte muffinsformer, eller bruk en form av silikon. Om du vil ha i bær, legger du en skje med røre i formen, legger noen bær over, (ikke problem om de er frosne), og legg en ny skje med røre over. Strø litt kanel og splenda på toppen, da får de en fin krispy overflate.

Stek på 200 grader i ca 15-18 minutter.

(i oppskriften står det egentlig kokos mel. Men det synes jeg det ble et litt tørt resultat av. Det går å "finhakke" kokosen litt med stavmikser, men dette blir fort mye søl...[;)] så jeg holder meg til vanlig kokosmasse)

Disse er kjempegode, men kokos kan være noe.... avførende.... så VÆR FORSIKTIG!




 




 
Pepperkaker
300 g romtemperert smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1 ss malt ingefær
2 ss kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ss natron
2 dl vann
ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut).
Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).

**************************************

Sjokoladekarameller.

3 dl sukker
1 dl lys sirup
2 ss kakao
3 dl fløte
Dette kokes opp, og kokes ca. 30 minutter.

Ha i 1 ss smør og 1 ts eddik (7 %).

Mens karamellen koker lager du en form av folie, ca. 20 x 20 cm som smøres med nøytral olje (for eksempel soyaolje).
Hell massen i formen og avkjøl.

Skjær i biter og oppbevar kaldt.

*********************************

SJOKOLADETRØFLER

1 boks creme fraiche
2-3 plater mørk sjokolade
kakaopulver

Smelt sjokoladen i vannbad. Rør sammen med creme fraichen (bør være romtemperert for å at sjokoladen stivner før de har blandet seg). Sett blandingen i kjøleskap til den har stivnet.

Form små kuler med to teskjeer og rull i kakao. Disse må holdes kjølig absolutt hele tiden, de smelter lett til bløtt kliss.

*******************************************************

MARSIPANKONFEKT MED KONJAKK OG SVISKER
En annen nydelig og litt klissete oppskrift er følgende:

En håndfull svisker
Konjakkessens/konjakk
En halv rull marsipan
2-3 plater Mørk sjokolade til dypping

Bløtlegg sviskene over natten - enten i konjakk så det dekker, eller i litt vann med konjakkessens (ca en halv flaske essens).
Hakk sviskene og bland dem med marsipanen. Sett i kjøleskap en liten stund. Bruk mer marsipan hvis blandingen er veldig klissen.

Smelt sjokoladen i vannbad og sett klart stekebrett med bakepapir/matpapir. Form klumper/boller med to teskjeer og rull i smeltet sjokolade. La kjøles. Disse blir fryktelit klissete dersom de knuses, så bør ikke legges lagvis. Bruk feks en gammel konfekteske og legg dem pent i; gjerne i små konfektformer.

********************************'

Bountyboller
(ca 50 stk)

Fyll:
50 g smør
1/2 dl sirup
1/2 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse

200 g lys kokesjokolade (her kan selvfølgelig også brukes både mørk og hvit sjokolade. Det man liker best)

Bland alt foruten kokos i en kaserolle og la koke 5-8 min. til massen begynner å bli seig. Tilsett kokos. Avkjøl massen noe og trill deretter ut små boller og legg på bakepapir. (Dette er noe klissete så det er lurt å skylle hendene i vann innimellom). Still kaldt minst en time.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro. Dypp bollene i sjokoladen, stikk f.eks en tannpirker i de så går de lett å dyppe uten for mye søl. Avkjøl de på bakepapir. Oppbevares kaldt.
 
DAIMTRØFFEL (ca. 20 stk)

1 dl kremfløte
50 g meierismør
300 g mørk sjokolade (70%)
1 dl kesam
2 ss konjakk
100 g Daim (jeg bruker Daimkuler)

Kakaopulver

Kok opp fløten og smøret i en kjele. Ta av varmen og smelt sjokoladen i fløteblandingen. Rør inn kesam og konjakk når det har kjølnet litt. La så blandingen avkjøles helt i kjøleskap før Daimen blandes inn. Hell over i en lav form og sett i kjøleskap minst et par timer (over natten funker best). Form trøffelen til kuler og rull dem i kakao. Oppbevares kjølig.

NB! Disse smelter fort, og det er ganske grisete arbeid å trille dem ut. Men er visstnok syyyyyyyyyykt gode!!

******************************************'

Peppermyntepletter:
500 g melis
2 knivsodder tragant
2 eggehviter
8-10 dråper peppermynteolje

Mørk sjokolade

Bland melis og tragant i en bolle. Pisk eggehvitene nesten stive, og bland dem inn i det tørre sammen med peppermynteoljen. Kna til en jevn, hvit deig. Trill ut kuler og press dem flate. Smelt kokesjokolade (250 g omtrent til denne porsjonen) og dypp peppermynteplettene nedi så de blir dekket. Legges på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

******************************

Troikakonfekt:

Kjevle eller trykk ut marsipan på et bakepapir i en liten langpanne.
Smør på et tynt lag nugatti eller bland evt. med bløt nougat.
Lag bringebeærgele med halv mengde vann som får bli halvstiv og smør et ganske tynt lag over nougaten. Evt. la den stivne helt og legg på skiver med gele.

La det hele stå i kjøleskap til det er helt kaldt og stivnet. Del opp i konfektbiter og dypp i smeltet sjokolade. Bør stå haldt hele tiden pga geleen.

********************

Ta-det-du-har-konfekt.

Smelt sjokolade i vannbad sammen med litt delfiafett.
Hakk opp forskjellige nøtter, mandler, rosiner, cornflakes og/eller f.eks nonstop osv og bland inn i sjokoladen når den har kjølnet litt. Sett i topper på bakepapir eller legg i små konfektformer. Veldig greit å lage om man har rester av forskjellige ting i skapet.

*************************************

Luksusmarsipankuler

Del opp bløt nougat i terninger. Pakk hver bit inn i marsipan og rull til en kule (det er godt å smaksette marsipanen med f.eks noe alkoholholdig). Rull kulen i finhakkede nøtter eller knust cornflakes og dypp i sjokolade (kan oså gjøres i omvendt rekkefølge, slik at nøttene kommer ytterst).

****************************'

Marsipanrull:
kjevl ut marsipan og strø over tørket frukt og rull sammen. Du kan pensle smeltet sjokolade over hvis du ønkser. Del opp og nyt.

Daddel marsipan på 2 måter:
1) Daddel inni marsipan: Bruk store gode daddler, ta ut stenen. Ta marsipan rundt daddelen og rull til en ball.
2) Marsipan i daddel: Snitt opp en stor daddel og ta ut stenen, putt marsipan inni daddelen.

Pepperkaker snitter med marsipan:
kjevl ut et lag med pepperkakedeig, kjevl ut et tynt lag med marsipan og legg over pepperkakedeigen. Kjevl ut et nytt lag med papperkakedeig og legg over maripanen. Del opp i firkanter. Stek i oven i litt kortere tid enn vanlig pepperkakedeig, slik at peppekakedeigen blir litt myk.

************************************'

Peanøtt snacks!

Smelt kokesjokolade på svak varme, gjerne i vannbad. Rør inn peanøtter (salte). Det skal være mest peanøtter, men de skal være helt dekket av sjokolade. Haes oppi små konfektformer med teskje. Mmm! Oppbevares kjølig.

************

Marengs

4 stk eggehviter
8 ss sukker

Visp eggehvitene stive.
Tilsett sukker -en skje om gangen.
røren skal bli så stiv at man kan holde bollen oppned uten at røren faller ut.
Lag til små klatter på et bake pappir med en skje.
Stekes på 100 grader i ca 1 time.

*********************

Baileys kuler
200 g marsipan masse
1/2 dl baileys
Mørk kokesjokolade
O'boy

FREMGANGSMÅTE:
Elt marsipan og baileys godt sammen. Evt smak til med mer likør. Trill ut kuler som glaseres i smeltet sjokolade. Trilles i sjokoladepulver mens de er fuktige.

******************

After eight

2 dl vann
500 gram sukker

varmes i panne til det stivner, rør hele tiden og pensle litt kaldt vann rundt kantene slik at det ikke brenner seg fast.

Ha i noen dråper peppermynteolje. Smak til.
Legg blandingen på matpapir, og skyv det att og fram til det stivner og du kan rulle det sammen som en pølse.
Skjær opp i passende biter og trekk de med mørk smeltet sjokolade.

********************

Sjokoladeboller
6 dl havregryn
200 gram margarin
2 kopper sukker
2 ss vaniljesukker
2 ss sterk kaffe
2 ss kakao
Kokosmasse

Rør smør og sukker hvitt, og bland inn de andre ingrediensene (havregryn til slutt). Form til små kuler og rull i kokosmasse.
 
Spaghetti ala lita [:)]

Du trenger :

Spaghetti
2 vårløk
2 ts estragon / dragon krydder
1 boks picnic skinke
1/3 l matfløte
1 spiseskje melange
+ 1/2 ts salt

Slik gjør du :

*(Kok opp nok spaghetti til familien )

*Skjær opp vårløk og skinken i småbiter.

*Ta melange i kjelen og surr vårløken, skinken og estragon krydderet sammen.

*Tilsett matfløten og salt og la det små koke i noen minutter.

*Ta spaghetti på en asjett, ta på saus.. server.. Volla [:)][:D]





mmmmmmmmmmmmm[:)]
 
Har noen gode oppskrifter, men desverre ikke hvor mye som skal være i, da jeg bare heller i litt av hvert....

Biff

Har mandelpoteter som jeg har i en ildfastform, har i litt olje, salter og MASSE PEPPER

Da de er nesten ferdig så tar jeg biff, skjærer i strimler. steker i panne, tilsetter løk og camp. Da alt er ferdig tar jeg i sweet chilli (ikke for mye) Og fløte, koker ihop så blir fyldig saus. Nam nam


Kylling

Kyllingfile

cremefraiche ca 3 ss sweet chilli pr boks

Stek skorpe på filene og ha i ildfast form, dekk over med creme fraiche saus. stek i ca 20-30 min

kok opp ris

og blomkål og brokkoli er kjempe godt til[:)]

Kylling salat (pleier å ha det til middag)

kinakål
annannas
mais
tomat
agurk
parika
pasta
kylling i biter (kan bytes til f.eks skinke, reker osv)
kokt egg, delt i båter på toppen
tilbehør kan være baguetter
eventuelt dressing om man liker
 
Sjokolade fondant, man må ha ha slike store muffinsformer, helst i aliminium.

kakeoppskriften:

500 gr usaltet smør
500 gr sjokolade, freia koksjokolade (dronning)

150 gr mel
230 gr sukker

7-9 hele egg


bland smør og sjokolade når begge deler er smeltet

pisk sukker og egg
bland det inn i sjokolade og smør

vend inn siktet mel i røra.. settes kaldt eller kan brukes med en gang

om den står kaldt trenger den lenger steke tid

ca. 8 til 10 min vanlig evt litt lenger om kald røre

ca 220 grader

serveres varm med is, nydelig!!!!!!!!!!!!!!!
 
Dobbeltpanert kyllingsnadder
 
400-750 gr kyllingilet
Mel
2-4 egg
Vann
Sesamfrø
Cornflakes
Pepper
Salt
Paprika pulver
Chilli pulver
 
 
Kutt opp kyllingfileten i biter
Ta en pose og putt 3-6 ss mel oppi, salt,pepper, paprika pulver og chilli pulver
Putt den oppkuttede kyllingen oppi og rist så melet kommer godt å på kyllingen.
 
Ta en skål med vispa egg 2-4 stk og noen 2-4 skjeer vann.
 
Dypp kyllingen i bollen med egg.
 
Ta en skål og knus 3-5 never cornflakes, 3-5 ss mel, og rikelig med sesamfrø.
 
Rull kyllingen i denne blandingen.
 
Stek kyllingbitene på begge sider i stekepanna med smør eller olje.
Tar ca 40 min, da de må stekes i flere omganger.
 
Legg de i en ildfast form , putt alt i ovnen på 200 gr i ca 10 min.
 
Serveres med en frisk salat og dip
 
Dip:
1 boks rømme med 3-4 skjeer sweet chilli saus
 
Brente mandler

Ingredienser- 500 g mandler
- 0,5 dl vann
- 150 g sukker
- 1 ss smør

Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til.
Bland vann og sukker i en kjele.

Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter. Ha i de ristede mandlene.

Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et "grått” utseende .

Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge.

Bruk ikke for sterk varme. Sukkeret må ikke bli brent. Bland i smøret.

Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet. Ta mandlene fra hverandre. La dem bli helt kalde.

Oppbevar dem i tett boks på et tørt sted.
 
 
MARSIPAN
250 gr mandler
250 gr melis
1 eggehvite
1 knivsodd tragant (fås på apoteket)
Skåld og tørk mandlene godt. Mal mandlene nesten ferdig med kniven i food processoren. Tilsett melis og mal mandlene helt fint. Tilsett eggehvite og tragant og mal videre til deigen henger godt sammen.
Til utforming og pynt:
Konditorifarge
Diverse kakepynt
Nøtter
Krokan
Kokos
Kokesjokolade, lys og mørk
Hvit sjokolade
Gelèpynt
Nougat

********************************

KNEKK
2 dl fløte
2,5 dl sukker
2 dl sirup
0,5 dl hakkede mandler
Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbunnet kjele. Kok massen i ca. 45 minutter og rør om av og til, men ikke for ofte. Da kan massen sukre seg. Hell noen dråper av massen i kladt vann. Når massen er ferdig kokt, skal den kunne formes til en kule. Skåld og hakk mandlene. Hell massen i knekkformer med to teskjeer eller en sauseskje. Pynt med hakkede mandler. La knekken stivne.

*****************************************

RISTOPPER
150 gr kokosfett
1 egg
150 gr melis
1 plate kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
Ca. 7-8 dl japansk ris
Du får ca 36 stk ristopper av denne oppskriften. Smelt fettet og avkjøl det litt. Egg og melis piskes porøst og luftig. Sjokoladen smeltes i kaffen. Bland sjokolade og vaniljesukker i eggedosisen. Tilsett fett under omrøring. Ha i ris til passe konsistens. Form raskt til små topper, som settes på bakepapir og settes til avkjøling.

**********************************

MARENGSFUDGE
5 dl sukker
1 klype salt
1 ts eddik
1 dl lys sirup
1 dl vann
3 eggehviter
150 g hakkede hasselnøtter
Bland sukker, salt, eddik, sirup og vann i en kjele. Kok massen ca 15 minutter. Pisk eggehvitene stive. Når sukkerlaken er kokt ferdig, helles den i eggehviten under omrøring. Pisk kraftig ca 5 minutter til massen er tykk og litt seig. Rør i nøttene, men gjem noen til pynt. Fordel massen i knekkformer og legg på pynt. La dem stivne på et kjølig sted og oppbevar i tett boks.

**************************************

GLØGG
Kilde: Tine
8 porsjoner
Ingredienser:
• 1 l rødvin  eller god saft
• 4 hele  nellik
• 1-2  kanel
• 1 hel  ingefær
• 3 dl sukker  , gjerne brunt
• 1 dl rosiner
• 1 dl mandler  skåldede

Slik gjør du:
Bland alt sammen alle
ingrediensene.
Fordel gløggen på koselige små gaveflasker. Den glade mottaker varmer så sin gløgg sakte opp før servering.

*********************

GLØGG
2 dl vann
1 stykke hel kanel
2-3 hele nellik
1/2 ts kardemommefrø
1 fl rødvin eller god saft
1 dl rosiner
1 dl mandler, skoldet
sukker
Kok opp vann og krydder, la det trekke i 10 minutter. Sil krydderne fra. Bland alt, varm forsiktig opp til kokepunktet. Smak til med sukker.

*****************************************

BRENTE MANDLER
250 g mandler
250 g sukker
2 1/2 dl vann
75 g smør
Ha mandler, sukker og vann i en kjele og la det småkoke 1 1/2 time til mandlene er tørre. Tilsett smøret og la det og sukkeret smelte sammen i ca 10 min så massen blir gyllenbrun og blank. Rør hele tiden. Hell ut på smurt bakeplate. Avkjøl - og brekk mandlene fra hverandre. Oppbevar mandlene i tett boks eller glass.

******************************

FLØTEKARAMELLER
3 dl kremfløte
250 gr sukker
100 gr lys sirup
50 gr smør
Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. Dette vil ta ca. 30-40 min, avhengig av kjelens diameter. Rør godt hele tiden. Gjør en prøve ved og helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger. Hell den flytende karamellmassen i to oljesmurte kakeformer La den avkjøles til romtempratur. Del den deretter opp i passende firkanter. oppbevares kjøligt.

*****************************************

STEKTE EPLER

Det du trenger er:

epler
rosiner
marsipanmasse
ovnen settes på 200C

Fjern kjernehuset fra eplene. Bland marsipanmassen og rosinene, og fyll det i hullene på eplene. Sett eplene på et ildfast fat og stek dem i 30 minutter.

Om du liker søtt, kan du strø litt sukker på før du spiser.

*******************************************

PEPPERMYNTEKULER
250 g melis
1 eggehvite
1 knivsodd tragant (fås på apoteket) 2-3 dråper peppermynteolje
Sikt melis og tragant. Tilsett pisket eggehvite. Trill kuler og pynt med sjokoladepastiller.






 

















 
Fruktkonfekt!
[hr]

1 dl rosiner
50 gr apsikat, finhakket
100 gr dadler, finhakket (kan fint bruke 50 gr dadler og 50 gr fiken)
200 gr kokesjokolade (mørk)
0,5 dl kremfløte
mandler til pynt, skolde og delte (kan sløyfes)

Smelt sjokoladen i fløten på svak varme.
Rør i fruktene og bland godt.
Fordel massen i små konfekt former og stikk en halv skoldet mandel i hver konfekt.
La dem stå kjølig til de stivner.
Oppbevar dem kjølig og i tett boks...
 
**************************
 
Rosin dopper!!
[hr]

1 dl rosiner
2 - 3 ss rom
200 gr marsipan
200 gr kokesjokolade, må være mørk
100 gr hvit sjokolade
gull- eller sølvkuler

La rosinene trekke i rom i ca. 1 time.
Elt dem så i marsipanen og form små kuler.
Smelt den mørke sjokoladen og vend kulene i den.
Sett dem på rist og la dem stivne.
Smelt den hvite sjokoladen og lag tynne spiraler på konfekten.
Sett en gull - eller sølvkule på toppen av hver konfekt.
Oppbevar dem kjølig og i tett boks.
***********************
 
Kirsebær i skjul
[hr]

1 glass syltede kirsebær
200 gr marsipan
200 gr kokesjokolade
tannpirkere

La kirsebærene renne godt av.
Kjevl ut marsipanen tynt, gjerne mellom to lag plast. Stikk ut rundinger som nesten dekker kirsebærene. Stikk en tannpirker i hvert kirsebær. Smelt sjokoladen og dypp marsipankirsebærene halveis ned i sjokoladen. Sett dem på bakepapir for å stivne.  ********************** Polkagriser!
Ca. 1 kilo

1 kg sukker
4,5 dl vann
ca. 1,5 ts glykose
1 ts eddik
10 - 15 dråper peppermynteolje
rød konditotfarge

Sukker, vann, glykose og eddik blandes i en tykkbunnet kasserolle. La blandingen stå noen timer, til sukkeret er helt oppløst. Kok alt sammen i ca. 20 - 30 minutter på sterk varme uten omrøring til laken er tyktflytende og svakt lysegul i fargen. En trepinne dyppes først i laken og deretter i kaldt vann. Størkner massen og blir glassaktig, er den ferdig. Den skal bli helt hard, men likevel lett å brekke i stykker.
Hell 3/4 av massen over på en oljet plate. Den resterende massen har man konditorfargen i. Pass på at fargen blandes godt i og at massen holdes varm. I den massen som ligger på platen har man i peppermynteoljen.
Til å starte med bruker man oljete stekespader eller kniver når man jobber med massen. Brett inn ytterkantene slik at den ikke stivner ujevnt. Når den har stivnet så mye at man kan ta i den, jobber man videre med hendene (smør inn hendene med olje). Dra ut massen og brett den sammen uten avbrudd til den er hvit og skinnende. Trekk den ut til en lengde.
Den røde massen formes til to eller tre lengder som legges på toppen av den hvite.
Vri eller tvinn alt sammen til stenger.
Klippes til drops med det samme med en oljet saks. Stengene kan også formes til ringer, stokker, hjerter o.l. La dem kjølne.  **************************** SJOKOLDADEFUGDE MED APPELSIN(75 STK)

150 gr mørk sjokolade
150 gr kokosfett
1 egg
revet skall av en 1/2 appelsin
2 ss friskpresset appelsinsaft
2 ts vaniljesukker
2 dl melis
1 1/2 dl hakkede hasselnøttekjerner

Brekk opp sjokolade og smelt i vannbad med kokosfett
Rør egg sammen med alt det andre.
Ta sjokolden av varmen og rør inn eggeblandingen.
Fyll massen i små konfektformer og avkjøl i minst 2 timer.
Oppbevares i tett boks i kjøleskapet *********************' Flesk/seigemenn

30 pl gelantin
1 kg sukker
4 dl vann

2 ts ananas essens (fåes på apotekeT)
konditorfarge etter ønsket farge

Legg galantin i bløt i litt vann noen min
Kok opp sukker og vann, ha i gelantin og kok alt i ca 20 min.
Tilsett essens og farge og ha i vid form, så det ikke blir tykt lag
( jeg deler noen ganger i flere farger, og noen ganger i rød og grønn og har en del uten farge, og visper den hvite deleren til skum, legger rød,hvit og grønn lagvis på hverandre etter hvert som et lag stivner)

Avkjøles, klippes i ruter og rulles i sukker..

Oppbever i tett boks og litt kjølig...
************************** 

Ristopper

200 g lys kokesjokolade
50 g kokosfett
4-5 dl puffet ris

Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad. Avkjøl til det begynner å tykne.

Tilsett puffet ris.

Lag ristoppene med skje på matpapir

Avkjøles til de stivner.
 
 
Limekarameller
Ca. 60 stk.

Søte og syrlige karameller. Skallet fra en sitron kan erstatte limeskallet. Massen blir veldig varm når den koker, - voksne må ha ansvaret.

100 g smør
2 dl kremfløte
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
revet skall av 2 lime

Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kjele. Tilsett fløte, sirup og vaniljesukker. Kok uten lokk, rør om av og til inntil røren holder dråpeprøven ( ha en dråpe av røren i kaldt vann og du skal kunne lage en klump av den). Hell røren i en langpanne med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Avkjøle massen. Klipp eller skjær karamellene.

*********************
 
Sjokoladefudge
Morsomme å lage og gode er de også! Godt med litt ekstra marshmallows til å spise.
Ca. 45 stk.

1 1/2 dl melk
350 g melis
100 g sukker
150 g smør
100 g mørk kokesjokolade, grovhakket
1/2 dl honning
150 g marshmallows, oppdelte
100 g valnøtter, hakket

Varm melken forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet. Tilsett smør, sjokolade og honning under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk, ca. 12 minutter. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Tilsett marshmallows og valnøtter. Hell massen i en firkantet form, 20 x 20 cm, dekket med bakepapir. Avkjøl litt, marker med en spiss oljet kniv firkanter i massen. Sett den kjølig og skjær den i biter.

**********************
 
Moccasjokolade
Disse er enkle å lage og kjempegode. Ca. 35 stk.

100 g lys sjokolade
100 g mørk sjokolade
50 g nougatsjokolade
50 g smør
1 ts nescafépulver
1/2 dl pistasjenøtter eller ristede hasselnøtter

Bryt sjokoladen i biter og ha den i en kjele sammen med nougat og smør. Varm forsiktig på plate til det smelter, rør litt slik at det blir jevnt og glatt. Rør forsiktig inn nøtter og kaffepulver. Hold igjen litt nøtter til garnering. . Legg bakepapir eller matpapir i bunnen av en form, 15 x 15 cm. Hell i massen, dryss over resten av nøttene. Avkjøles i kjøleskap ca. 2 timer. Skjær ruter med oljet kniv.

***************
 
Karamell Espresso
Den pikante smaken av espresso gjør karamellene spesielt gode.
Ca. 70 stk.

2 dl sukker
2 dl fløte
2 dl lys sirup
50 g smør
2 ss espressokaffepulver + 1 ss vann
1 dl mandler, skoldet og hakket

Bland sukker, fløte, sirup og smør i en vid tykkbunnet kjele. Kok opp under lokk. Rør om av og til og kok ca. 20 minutter til den holder kuleprøven (drypp litt av massen i kaldt vann, hvis den kan rulles til en kule er den ferdig). Løs opp kaffen i vannet. Rør kaffen og mandlene i blandingen. Fordeles i små former. La formene stå på kjølig sted til det stivner. Oppbevares kjølig.

***************************
 
Sjokoladedrømmer
Bare herlig konfekt! Raske og enkle å lage. Sett gjerne ditt særpreg på rutene ved å varier den tørkede frukten, coctailbær, rosiner, fiken eller aprikoser.

125 g smør
120 g sukker
2 ss lys sirup
2 plater lys sjokolade
1/2 pk. (250 g) delfiafett
250 g havrekjeks, knust corn flaces eller all bran flaces hakkede nøtter eller mandler
tørket frukt, hakket

Smelt smør, sukker, sirup, sjokolade og delfiafett i en kjele ved svak varme. Knus kjeks og flaces og blad alt sammen. Bre massen på bakepapir (ca. 1/2 cm tykk) og sett det kaldt til det stivner. Skjær i biter etter ønsket størrelse når det er stivnet.

********************************
 
Korintsnitter
Disse kakene går raskt å lage, mange blir det også kun med enkle knep. Ca. 30 stk.

4 1/2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
50 g sukker
1/2 ts bakepulver
150 g smør
50 g korinter
1 dl fløte

I stekeovnen: 200 °C, ca. 12 minutter

Bland de tørre ingrediensene med korinter i en bolle, smuldre i smøret. Bland i fløten og lag en jevn deig. Eller bland alt bortsett fra fløten i en food processor og la maskinen gå litt slik at smøret blir smuldret. Bland inn fløten og lag en jevn deig. Elt deigen og del den i to pølser. Trill dem så lange som stekebrettet og legg dem på bakepapir til steking. Trykk dem litt flate, ca. 8 cm brede. Stek dem midt i ovnen. Kutt dem til ca. 3 cm brede kaker rett etter de er tatt ut fra stekeovnen og fremdeles er myke. Oppbevares tørt ved værelsestemperatur.

*******************************
 
Hasselruter
Raske å lage, nesten som brownies. Populære hos de fleste.
Ca. 20 biter

1 dl hasselnøtter
100 g smør
2 egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ss vaniljesukker

Langpanne, 20 x 25 cm I stekeovnen: 175 °C, ca. 20 minutter

Rist nøttene i tørr stekepanne ved høy varme noen minutter. Rist ofte på pannen. Ha nøttene i et rent kjøkkenhåndklede og gni til skallet løsner. Fjern det. Smelt smøret og avkjøl det. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Bland sammen mel, kakao og vaniljesukker. Rør blandingen inn i eggedosisen. Ha i smør til slutt. Hell røren i en langpanne med bakepapir. Trykk nøttene i deigen og stek kaken midt i ovnen. Ta den ut når den kjennes ganske ferdig, men fremdeles ikke er helt fast. Avkjøl den og løft den ut av formen ved hjelp av bakepapiret. Skjær 5 x 5 cm store ruter. Oppbevares kjølig eller i fryser.

**************************
 
Romsjokolade med marsipan
75 g fløte
250 g sjokolade
50 g rom
ca. 150 g marsipan

1. Fløten gis et oppkok og dras av platen.
2. Hakket sjokolade blandes i - rør til alt er smeltet.
3. Rom tilsettes.
4. Kjevle ut marsipan til ca. 3 mm og stikk ut små rundinger.
5. Den avkjølte massen røres litt opp og sprøytes som små topper på marsipanplettene.
6. Evt. trekk med skokolade.


 
 
 
Brownies
4 egg og 6 dl sukker- røres lett sammen med en gaffel

200 gram smeltet margarin/smør
1 ts vaniljesukker
6 ss kakao
3 dl hvetemel
Alt dette røres inn i egg/sukker blandingen

Hell røra over i en stor langpanne kledt av bakepapir. Strø hakket sjokolade/mandler over.
Stekes i 180 grader i 20-25 minutter

Namm kjempegodt
 
ÅH, jeg skal definitivt pløye gjennom samtlige oppskrifter i denne tråden!!!
Men frem til da, skal jeg dele

VERDENS BESTE BROWNIES-OPPSKRIFT med dere!!!


Tilberedningstid: 60 min.

Ingredienser:
175 g smør
200-400 g sjokolade
4 egg
4 dl sukker
2,5 dl mel
1 ts bakepulver
250 g valnøtter

Tilberedning:
Smelt smør. Ha i sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet. Pass på at den ikke svir seg. (jeg anbefaler full dose sjokolade...)

Lag eggedosis: skill eggeplomme og -hvite, pisk eggehvitene til de er så stive at du kan snu bollen oppned. Pisk eggeplommene lett saman og bland forsiktig med hvitene. Ha forsiktig sukkeret i.

Bland mel og bakepulver og ha i eggedosisen. Ha i smør-sjokoladeblandingen, rør saman. Ha i valnøtter. (du velger selv om du vil grovhakke dem eller ha store biter i. Synes selv det smaker best med større biter nøtter)

Hell i ca 20 X 30 cm form.

Stek i 45 minutt på 180° C.

Avkjøl, del i firkanter og spis. Smaker kanskje best etter å ha stått et døgn. Smaker best romtemperert, holder seg saftig utrolig lenge [:D] *smatt smatt*
 
Lys langpanne med sukker og kanel-strø
 








Ingredienser
 

6 egg
6 dl. sukker
3 dl. melk
180 margarin
9 dl. hvetemel
4 ts. bakepulver
3 ts. vaniljesukker
sukker og kanel


Slik gjør du

Kok opp melk og margarin (avkjøles litt).
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Alt blandes forsiktig.

Strø kanel og sukker over før steking.

Stekes midt i ovnen ved 200 gr ca. 20-25 min.
 
Blåbærpai.

Denne er lettvindt å lage, og faller i smak hos de fleste[:)]
Bunn: -1 egg
        -1 dl sukker
        -2.5 dl hvetemel
        -1 ts bakepulver
        -100 g smelta margarin
Pisk egg og sukker, rør inn det andre vekselsvis. Klem ut i en smurt paiform. Denne paideigen er så myk at man kan smøre den utover med en slikkepott. Kantene skal være ganske tynne, da paien hever en del.

Fyll: -3 dl lettrømme
       -1 dl sukker
       -1 egg
       -2 ts vaniljesukker
       -blåbær. Jeg pleier å bruke en pose med fryste som finnes i frysedisken på butikken.
Bland alt sammen, men vend inn blåbæra til slutt. Ha over paideigen. Stekes på 175 grader i 30-45 minutt.
 
Verdens beste SEIGEMENN


10 pl gelantin
1,5 dl vann
300 g sukker
1 pk gele

vann + sukker kokes min. 20 min
gelantin bløtes 10 min
Bland gelantin i sukkerlake, rør godt. Ha i gele og rør godt.
Helles i sukkerkledd form/fat, kjøles 1-2 t. Dryss sukker på geleen, hvelves på sukkerkledd papir. Skjæres/klippes i ruter, som rulles i sukker. Jafs innpå!
 
Eggelikør:

6 dl TINE Kaffefløte el en blanding av 3 dl TINE kremfløte og 3 dl TineMelk hel
300 g sukker
5 eggeplommer
1 ss vaniljesukker
3½ dl vodka el 60% sprit

1. Kok opp fløtemelken/kaffefløten og sukkeret. Visp eggeplommene og vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt den varme kaffefløten i eggeblandingen.
2. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner. Sil blandingen før den avkjøles. Spriten has i når den er avkjølt.
3.Fordel likøren i passende flasker som kan pyntes med merkelapper og sløyfer. Likøren tykner når den står. Flasken bør ristes før man heller fra den.

Hell på søte flasker, skriv på en etikett hva flasken inneholder og pynt flaskehalsen med ett bånd. Kjempefin gave! :)

***********************************************

Mokkalikør:

3 dl vann
3 dl TINE Kremfløte
2 ss kaffepulver
2 ss kakaopulver
3 eggeplommer
5 ss sukker
2 dl 60 % sprit

1. Kok opp vann, fløte, kaffe og kakao. Visp sammen eggeplommer og sukker. Spe den varme væsken i eggeblandingen under kraftig røring.
2. Hell alt tilbake i kjelen og kok forsiktig opp under røring til likøren begynner å tykne. Avkjøl og bland i spriten.
3. Fordel likøren på pene flasker og oppbevar dem kjølig. Likøren er holdbar i flere måneder

***********************************************************'

Kanelkaker:

200 g TineSmør
1 dl sukker
1 dl potetmel
3½ dl hvetemel
½ ts bakepulver
1 ts malt kanel
Pensling:
1 sammenvispet egg
2 ss sukker
1 ss malt kanel

I stekeovnen: 175 °C, i ca 12 minutter

1. Ha alle ingrediensene i bollen til en food processor. Arbeid det sammen til en deig. Hvis du ikke har foodprocessor smuldrer du smøret med fingrene og elter sammen til en deig.
2. Del deigen i 6 biter og trill fingertykke lengder. Skjær dem i ca 8 cm lange biter.pensle med sammenvispet egg og dypp dem i sukker blandet med kanel. Bøy dem lett til hestesko eller la det være stenger. Legg på stekeplate dekket med bakepapir og stek til de er lett gylne. Avkjøl på rist. Oppbevares i tett boks.
 
Mikrokarameller

100 g TineSmør
4 ss lys sirup
4 ss sukker
4 ts kakaopulver
6 ss kokosmasse
4 dl mandelflak

1. Bland smør, sirup, sukker og kakao i en stor bolle egnet for mikrobølgeovn. Sett inn formen ved 600W i 5 minutter.
2. Rør i massen 2 - 3 ganger i løpet av koketiden. Følg med slik at det ikke koker over. (Derfor er det viktig at fomen er stor!).
3. Ta bollen ut og rør inn kokos og mandelflarn. Fyll massen i konfektformer av papir eller sett det med teskje på bakepapir.
4. Det stivner fort slik at du må handle raskt. Oppbevares kjølig og tørt.

************************************************

Sjokoladefudge

1½ dl TineMelk Hel
350 g melis
100 g sukker
150 g TineSmør
100 g mørk kokesjokolade , grovhakket
½ dl honning eller sirup
150 g oppdelte marshmallows
100 g valnøtter hakket

1. Varm melken forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet. Tilsett smør, sjokolade og honning eller sirup under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk, ca. 12 minutter.
2. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Tilsett marshmallows og valnøtter. Hell massen i en firkantet form, 20 x 20 cm, dekket med bakepapir.
3. Avkjøles litt. Marker så firkanter i massen med en spiss oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.

*************************************'

Havredrømmer, 35 stk ca.

225 g marsipan
150 g TineSmør
4 ss kakaopulver
3 dl havregryn
1 dl kokosmasse

1. Riv marsipanen grovt. Dersom den er svært myk, kan det være lurt å legge den et par timer i fryseboksen.
2. Arbeid inn romtemperert smør. Tilsett kakaopulver og havregryn og rør alt godt sammen.
3. Lag små, runde kuler og rull dem i kokosmasse. La kulene stå kaldt til de skal spises.
 
Denne er bare faaaaarlig god og superlett!!!

Lys sjokoladekake

300 gr smør
600 gr sukker (jeg brukte bare litt sukker og resten av doseringen med melis)
3,5 dl melk
4 egg
500 gr mel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss oboy

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett så egg, melk og alt det tørre. Jeg hadde også i ett par gode dråper med vaniljeessens.

Topping:

300 gr melis
120 gr smør
4 ts vaniljesukker
2 ss oboy

Blandes i mixer. Og for kaloriene sin del så hadde jeg oppi en god dæsj med sjokoladesaus også. [:D][:D][:D]
 
You must log in or register to reply here.
Back
Topp