Matvrakenes tråd

Deilige Sjokolademuffins!
 
(15stk)
 
100g smør (kan også bruke margarin, men smør er best)
2 egg
225g sukker
1,5ts vaniljesukker
1 krm salt
4ss kakao
120g mel
1/2 ts bakepulver
 
-smelt og avkjøl smøret
-pisk egg og sukker til eggedosis
-tilsett alt det tørre, og smøret til slutt
-fordel røren i formene som står på plata evt i en muffinspanne
-stek på 200grader i 10min ca.
 
De beste muffinsene jeg noen gang har smakt! Litt sånn brownies aktige, så de skal være litt våte i midten.
 
 
Kanelboller/skillingsboller
1 porsjon= ca 20 boller.

50 gr gjær
150 gr smør/margarin
0,3 liter melk
0,5 ts salt
90 gr sukker
1,5 ts kardemomme
750 gr hvetemel
Fyll
200 gr smør
200 gr brunt sukker
kanel til å drysse på

Smøret smuldres i melet.
Gjær røres ut i lunken melk.
Kardemomme, salt og sukker røres i melet.
Rør inn melken til slutt.
Eltes godt og heves til dobbel størrelse.

Fyll:
Smør og sukker røres sammen.
Deigen kjveles ut til ett rektangel og fyllet smøres på. Dryss med kanel og rull smmen fra lengderetningen
Skjær i skiver som legges i smurte papirformer. Heves godt og stekes i ca 10 min. v. 230 grader.
 
Nydelige pizzahorn / Horn

Først så smelter du 200gr smør i en kjele, ha en liter melk oppi der og la det bli litt varmt sammen.

Deretter tar du å rører inn 2 pk færsk gjær til det oppløses. Hvis du vil bruke tørr gjær så blander du 2 poser gjær sammen med 1,5dl sukker og ei teskje hornsalt, rør det inn i "røra" og tilsett mel til du ser at det blir en bra og myk deig :)

La det heve ca en halv time.

Del deigen i 3

Kjevle hver enkel del ut i en firkant og ta på fyll. (hva du vil men kjøttdeig og pizzafyll er kjempe godt) brett så den ene kanten inn mot midten og deretter den andre over

Så skjære du stykker på ca 8-10cm brede. ikke no mer, de blir digre :) hehe..

Steikes i ovnen på 225 grader i ca ti min..

Følg med de når de står inni [:)]


Man kan f.eks ha pizza fyll og kjøttdeig inni den ene deigen. Pakke de andre 2 deigene på samme måte men ha ost oppå den ene og sånn svarte frø på den andre [:)] da får man sånne frokost brød(horn) som man får kjøpt på butikken [:)]
 
Krydderkake

Tilberedningstid: 40 min.

Ingredienser:
3,5 dl hvetemel
3 dl sukker
1,5 ts kanel
1,5 ts ingefær
1/2 ts nellik
2 ts bakepulver
1,5 dl melk
2 ss smeltet smør (kan med fordel økes til 3-4 ss for saftigere kake)
1 egg

Tilberedning:
Bland først det tørre. Bland melk, smør og egg med det tørre. Helles i en brødform. Stekes ved 180 grader midt i ovnen ca. 30 min. Oppskriften dobles for å passe i langpanne, og steketiden økes noe.
 
Bolleoppskrift, som iflg januarjentene er fantastisk!!

Ingredienser:
1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g gjær (fersk)
1,5 kg hvetemel
0,5 ts kardemomme

Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis, viktig med oppkok da dette gjør at væsken blir kremig og tykkere! = luftigere boller!
Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C) i kaldt vann i vasken
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel.
Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
La dem heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-10 min.
Avkjøl. Sikt over melis før servering.

Kan også brukes til skoleboller, fastelavensboller, man kan ha vaniljekrem inni osv! Fantasien som stopper!
 
min favorit muffins oppskrift

250 g solbær
100 g smør
160 g sukker
2 egg
1 TS vanilljesukker
  litt salt
150 g kulturmelk
250 g mell
2 TS bakepulver

varm stekeovn opp til 200 grader
bland smør, sukker og egg, etterpå tilsett kulturmelk, mel og bakepulver og elt deigen godt. til slutt tilsett solbær. jeg bruker frosne bær som jeg forsikktig blander inn med et skjer.
Fyll deigen i muffinsformer og stek den 20 -25 minuter
 
Baileys og sjokolade pannacotta og bringebær sorbet til 4 personer.

Pannacotta:
5 dl fløte
250 gram sjokoladeplater
3,5 plater gelantin
50 gram sukker

Sorbet:
0,5 liter nøytral yougurt
200 gram bringebær
50 gram melis

Pannacotta:
Kok opp fløte og sukker. Legg gelantinplatene i kaldt vann. Ha Bailyes og sjokolade i fløteblandingen og rør til sjokoladen har smeltet. Klem ut vannet av gelantinplatene og legg gelantinen oppi fløteblandingen.
Legges i serveringeformer og settes kaldt minst 2 timer før servering.

Sorbet:
Kjør bringebær, yougurt og melis i hurtigmixer og kjør dette til en jevn masse. (Hell oppi yougurten først. ) Smak til med melis. Settes i fryser og røres i hvert 15 minutt til isen begynner å sette seg.

Servering:
Legg pannacottaen på tallerken, evt ha den i porsjonsformen og legg ett par kuler med sorbetved siden av. Pynt gjerne med ett mynte blad og evt noen friske bringebær.
Husk at pannacottaen er veldig søt, så frisk og syrlig sorbet er veldig god motvekt.

Enjoy!

 
Jammiiiiis sjokolade kake [:)][:)][:)]


8dl sukker,
1 liter kefir melk,
200gr.smør smeltet ,
12dl hvetemel,
4ts kanel(2ts),
3ts natron,2ss kakao
bland alt det tørre først, deretter blandes resten inn.
Settes i kald ovn,
sett ovnen på 200grader i 30min midt i ovnen

krem:
200gr smeltet smør,
1pl stor melkesjokolade,
ca.400gr melis,
2tsvaniljesukker,
3ss kaffe,
1egg til slutt(piskes med en gaffel før den haes oppi)
sjokoladen smeltes oppi smøret, bland alt

Dette er beregnet til en lang panne [:)]
Den er seriøøøst kjempe god :D kalori bombe da [:D]
 
Pepsi-kake

250 g smør
4 ss kakao
3,5 dl Pepsi
2 store egg
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
0,5 ts kanel
5 dl sukker
5 dl hvetemel


Glasur
125 g smør
2 ss kakao
6 ss Pepsi
1 ts vaniljeessens
500 g melis

Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett kakao og Pepsi, og kok opp. Ta kjelen av platen, og vent til blandingen er lunken. Pisk inn eggene, deretter vaniljeessens, bakepulver og kanel. Det er viktig at det blir godt blandet! Rør så inn sukker og hvetemel. Hell røren i en papirkledd langpanne, ca 30x40 cm. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 25-30 min (sjekk med kakepinne om den er ferdig).

Til glasuren smeltes smøret i en liten kjele, og kakao, Pepsi og vaniljeessens røres i.
Tilsett så melisen, og rør til en glatt glasur.

Hvelv kaken på rist, fjern papiret, og ha den lunkne glasuren på. La stivne.


Tips 1: Sikt mel, melis og kakao før det røres inn = ingen klumper :)
Tips 2: Melis kan omtrent halveres – la den da stivne litt før du tar den på kaken.
Tips 3: Vaniljeessens finnes f. eks. på Rimi, samme flaske som konditorfarge.
Tips 4: Kan også lages i kakeform 27, krever lenger steketid.
 
Tacopai

4dl mel
1/2ts salt
2ts bakepulver
50g smør
1,5dl mek (+/-)
Blandes til en deig

Fyll:
1pk kjøttdeig
1løk
1pktacokrydder
1/2gl tacosaus
1dl vann

Bland 3dl creme fraiche, 3 ss majones og 1ts pepper å smør over kjøttdeigen
Ost på toppen

Alt stekes på 250grader i 15min

Serveres med salat, rømme, nachos chops guacomole..
 
Fylt loff. 

Denne anbefales - mange har vært skeptiske men alle jeg har servert det til har bedt om oppskrifta...[:D]

1 loff
1/4 l fløte
1 pk lettmajones
3 hardkokte egg
1 1/2 hg skinke
1 purre
3 hg cheddar-ost (eller mer...)

Skjær opp loffen på langs, skal henge sammen i bunnen. Jeg bruker så skjære 4 langsgående snitt/skiver. Men viktig å ikke skjære gjennom bunnen.

Pisk kremen stiv, ha i majones, hakket egg, purre i skiver, skinke i strimler. Fyll loffen i snittene og dekk til med osteskiver.

Stekes i ildfast form, 200 grader i 20 minutt.

Nyyydelig godt, men som dere sikkert skjønner en ordentlig kaloribombe
 
Lavkarbobrød.

3 dl (en boks) Cottage Cheese7 egg
½ ts salt
100 g kruskakli
100 g sesamfrø
200 g linfrø
1/2 dl matolje

Linfrøene legges i bløt i 2-3 timer. Avrennes godt i sikt. Skyll gjerne frøene i sikta mens du rører rundt for å "vaske bort" litt av guggen. Eventuelt kan du knuse frøene. Det blir like bra.
Ta egg og CC i en bolle, og mos det mes stavmikser, kjøkkenmaskin el.l.
Bland så alle ingrediensene godt, og hell dem i brødform(er).
Brødet hever bittelitt, men ikke mye.

Må stekes leeeenge. Ca to timer på 190 grader. Kanskje tilogmed lenger, litt avhengig av ovnen din.
Når brødet er ferdigstekt må det legges til avkjøling på rist over natten (hele dagen om du steker det på morgenen).
Hvis det ikke får avkjøles luftig/stekes lenge nok blir det lett klissete.
Husk å bruke bakepapir i forma.

**************************

Lavkarbo-pizzabunn.

PIZZA
2 store egg,
1 ss olje,
1 dl vann,
1 ts oregano,
1/2 seltin eller lo salt,
2 dl soya eller myseprotein,
1 ts bakepulver.

Visp egg, olje, vann og oregano og salt til en jevn røre.
Rør inn soyaprotein og tilsett bakepulver til slutt - røren skal være lett smørbar, men ikke flytende. Fordel røren på stekepapir på stekebrett.
Stekes midt i ovnen på 220 grader i 7 min - bunnen skal være halvstekt så den kan bære pizzafyllet. Kan også fryses.

Fyll:
Tomatpuré med lav karbo eller tacosaus, paprika, løk, karbonadedeig og baconterninger + div urter og krydder og litt rømme.

Inneholder ca 5-6 karbo for hele bunnen.
100 gram pizza med bunn ligger på toppen 3-4 gr karbo uten tomatpuréen da overstiger den 20 gr. Bruk heller tacosaus..
 
Fant denne på et annet forum. Den er ikke typisk sjokoladekake, den er lys lizm[:)] Kefiren gjør at den blir saftig!

Barnas beste sjokoladekake


150 g smeltet smør, litt avkjølt (190 g)
7 ½ dl kefirmelk (1 l)
6 dl sukker (7,5 dl)
1 ss natron (1 ¼ ss)
6-8 ss nesquick-pulver (10 ss)
10 dl hvetemel (12 ½ dl)



Glasur:

300 g melis
100 g smeltet smør/margarin
3-4 ss nesquick-pulver
litt sterk kaffe (eller cola)
3 ts vaniljesukker

Alt blandes godt og has i en papirkledd langpanne. Bruk gjerne mengdene i parentes for å nytte hele literen med kefir. Stek ved 200o i 30-35 min. på nederste rille. Avkjøl på rist.

Bland alle ingrediensene til glasuren og pisk den godt. Fordel på kaken. Kan pyntes med Non-Stop.
 
Denne kan høres grapsen ut, og hun jeg fikk oppskrift av kalte den lapskauskake i mangel på bedre navn[;)] Den er kjempegod! Som fromasj. Den er lett å lage, og du velger selv hva du vil ha oppi [:)]

Lapskauskake:

1pk gele (sitron eller bringebær)
3dl kremfløte
2 epler
2 bananer
2pk smil-sjokolade

kok opp gele, la den hallstivne i kjøleskap.
pisk 3 dl kremfløte, tilsett hakket frukt å sjokolade.
tilsett den hallstive geleen og bland den godt inn i massen.
hell dette over i en rund kakeform ( str 24 eller 26)
la stå i kjøleskap til den er helt stiv (ca 4 timer)
 
SARAH BERNHARD!

Steketemperatur: 180 grader
Steketid: ca 10 min

250 g mandler, malte
3.5dl melis
3 eggehviter (små, eller 2 store egg)

Visp eggehvitene stive.
Bland i melis og malte mandler.
Sett røren med liten teskje på bakepapirkledd plate.
Klapp de litt flate med vann på fingeren (ellers setter deigen seg fast i fingeren)
Stekes.
Avkjøles litt før de taes av platen.

FYLL:
200 g smør, gjerne meierismør
3 dl melis
3 eggeplommer
1 plate revet lys kokesjokolade (nok til 1.5 porsjon)

FYLL:
Smør, melis og eggeplommer blandes til en smidig krem (smøret må ha rom temperatur, skal ikke smeltes)
Rør inn revet sjokolade.
Legg fyllet på kakene i en pyramideformet topp.
Sett kakene kaldt.


GLASUR:
2 plater lys kokesjokolade
2 ss delfiafett.
Smeltes i vannbad.
Dypp kakene (fyllet) i sjokoladeglasuren.
Sett de kaldt igjen..



BUON APETITT!!!!!!!!
Kan også bruke ferdiglaga kransekakemasse som man får kjøpt på butikk. E bruka å stikk ut kakebunnene med småe pepperkakefigurer. Når e laga disse så har e plutselig besøk av venninnene mine[8D]
 
RUNDSTYKKER!

200 gram smør smeltes i en kasserolle.
1,8 liter melk haes i smøret og lunkes til ca 37 grader celsius.
2 pakker tørrgjær (gjerne rød gjær) haes i en bolle.
Bland inn 3 dl sammalt hvete (grov) og 1 ss salt.
Spees med hvetemel til en passende deig.
Bak ut rundstykker og la de forheve i 15 min før steking.

Blir ca 30-40 rundstykker..
Stekes på 180 grader med varmluft i ca 15 min.
Serveres lunken eller kald med godt pålegg på..
 
Sjokolade delice ( luftige sjokolademoussemuffins)

Her er oppskriften fikk 5,65 kh i hele røra!!

150 g sjokolade med 64% kakaomasse (premiumsjokoladen er det lite karb i ettersom mantrekker vekk sukkeralkoholene)
70 g cocosa pure (kokosfett, finnes på helsekosten)
120g(6) eggeplommer
ca 50 g sukkrin ( eller andre sukkererstantinger tilsvarende 50 g sukker)
180g(6) eggehviter
60 g sukrin( eller annet)

*finnhakk sjokoladen
*smelt smøret og hell den over sjokoladen mens du rører til det smelter( om ikke alt blir smeltet varm det over vannbad)
*pisk eggeplommer og sukrin til eggedosis
*pisk eggehviter og sukrin til stiv marengs
* vend inn eggedosisen med sjokoladen
*vend så inn marengsen forsiktig med en slikkepott...

hell i store muffinsformer eller ildfaste former som rommer min 1 dl... fyll opp ca 2-3cm tykk.

stek 20 min på 100 grader

serveres romtemperert...
enjoy!!!!
 
Fetagratinerte grønnsaker (lavkarbo)

Snaddergrateng. Passer bra til det meste.

Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser:
1 squash
300-500 g cherrytomater
1 hvitløkfedd
olivenolje
200 g fetaost
1 1/2 dl fløte
pepper
1 ss hakket frisk timian
ristede gresskarkjerner

Tilberedning:
Sett ovnen på 250 grader.

Skjær squashen i 2 cm store biter. Del tomatene i to. Finhakk hvitløken.

Stek squashen i olivenoljen i en stekepanne til den får farge. Ha den hakkede hvitløken sammen med squashen mot slutten av steketiden. Legg squash og tomater på et ildfast fat.

Mos osten og bland den med fløte, pepper og timian. Legg røren i klatter oppå grønnsakene og gratiner dem i den øvre delen av ovnen i 10-12 minutter.

Dryss litt ristede gresskarkjerner og timianblader over.

**********************************************************

Vaniljekaker

Ingredienser:

Vaniljesaus
Sukker
Kokeskjokolade
Smør
Mel
Egg
Muffinsformer

Tilberedning:
1. Klekk eggene i en bolle
2. Hell sukkeret i
3. Bland det sammen
4. Smelt skjokoladen og smøret
5. Når det er smeltet heller du det oppi det sammens med melet.
6. Da kan du helle vaniljesausen i.
7. Da kan du helle det opp i muffinsformene
8. Stek det på 200 grader i ca. 15 min. ingen stekovner er like vet du så hold et øye på de hele tiden.

**************************************************

Sjokoladesufflé

Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:
1 Plate mørk kokesjokolade
75 g smør
50 g Sukker
4 egg
en liten klype salt
melisdryss

Tilberedning:
1. Sett på stekeovnen på 200 grader.
2. Smør fire små former eller 1 stor med litt smør ogdryss i litt sukker.
3. Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann.
Rør i sjokoladen når den er smeltet.
4. Knekk eggene og skill plomme og hvite.
5. Rør sammen smeltet sjokolade, sukker og eggeplommer.
6. Pisk eggehvitene hvite med en klype salt.
7. Bland eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott.
8. Fordel røren i formene og stek sufleene på nederste rille i ovnen i 12-15 minutter. Midterste rille på små former, samme steketid.
9. Sikt over litt melis og server med en gang.
 
Bisp og bispsorbet.

Ingredienser

3 dl konsentrert solbærsaft
¾ dl sukker
1 hel kanel
6 nellikspiker
½ sitron , saften av
½ appelsin , saften av
3 dl rødvin

Slik gjør du
Bisp:
Kok opp saft og vann med krydderne og la det koke et par minutter. Tilsett appelsin- og sitronsaft. Sil saften. Ha i vinen og server rykende varmt med mandler og rosiner til.
Bispsorbet:

Sett avkjølt bisp i en bolle i fryseren. Ta ut bollen noen ganger og rør i massen.
Denne sorbeten er spisemyk rett fra fryseboksen. Det kan være lurt å fylle sorbeten i en sprøytepose og la ligge slik i fryseboksen. Like før servering sprøytes sorbeten rett i høye slanke glass.
Pynt med hele bær og mynteblader. Og gjerne litt vispet kremfløte.

*******************************************'

Døler

Ingredienser

150 TINE Ekte Meierismør
150 sukker
1½ TINE Kremfløte
100 potetmel
200 hvetemel
2 vaniljesukker
1 bakepulver
200 grovhakkede mandler

Slik gjør du
I stekeovnen ved 175 grader i ca. 12 minutter
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vispet fløte. Sikt i mel,bakepulver og vaniljesukker og rør i grovhakkede mandlene.
Sett kakene på stekeplate ved hjelp av to teskjeer og stek dem lyst gylne.

*********************

Formkake med aprikoser

Ingredienser

2 egg
200 g sukker
1½ dl TINE Matfløte
125 g TINE Ekte Meierismør
125 g tørkede aprikoser , grovhakkede
50 g hakkede nøtter
1½ ts bakepulver
½ ts vaniljesukker
250 g hvetemel

Slik gjør du
I brødform, 1,5 liter.
I stekeovnen ved 180 grader i ca.45 minutter.
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i matfløten. Skjær aprikoser i strimler og hakk nøttene. Bland de tørre ingrediensene med aprikosene og nøttene. Rør litt av den tørre blandingen og den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.
Smør en form godt og strø den lett med mel. Hell røren i formen og stek kaken. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.
 
Eckernførdekake

Ingredienser

350 g TINE Ekte Meierismør
60 g melis
4 eggeplommer
1 ts revet sitronskall
600 g hvetemel
Glasur:
4 eggehviter
250 g melis
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du
I stekeovnen ved 175 grader i 20-25 minutter
Rør smør og melis hvitt. Tilsett eggeplommer, revet sitronskall og mel. Elt deigen jevn og sett den kaldt et par timer.
Kjevle ut tynne kaker. Stikk ut med glass og legg på bakepapir.
Glasur:
Visp eggehvitene stive. Sikt sammen melis og vaniljesukker og vend forsiktig inn hvitene. Smør på et lag av glasuren og sett kakene i ovnen. Kakene er ferdige når bunnen er sprø og marengsen er gyllen.

******************

Julefoccacia

Ingredienser

5 dl lunkent vann
50 g gjær
1 ts salt
2 ss smeltet TINE Ekte Meierismør
2½ dl byggmel , gjerne Skjåkmjøl
7½ dl hvetemel
1 dl olivenolje
1 ss havsalt

Slik gjør du
På nederste rille i stekeovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter
Løs opp gjæren i lunkent vann og tilsett salt. Rør inn melet. Deigen skal være litt løs. Hell i smøret og bare rør slik at smøret legger seg rundt leiven i bollen. Sett deigen til forheving ca. 30 minutter.
Ha deigen på et melet bakebord,del i 10 emner og trykk dissee ut til små rundinger. Legg disse på en smurt langpanne. La dem etterheve i 20 minutter. Fordel olivenolje og salt på.
Prikk brødenets overflate med skaftet på en tresleiv, eller bruk fingrene. Pensle med olivenolje og strø over havsalt før steking.
Tips!:
Foccacia kan gjerne få et dryss med oliven i biter og/ eller soltørkede tomater og finhakkede urter på toppen før steking.
 
Back
Topp