Matinspirasjon

Snooze

Gift med forumet
Vårspirene 2021
Skuddårsspirene 2024
Etter hvert som trøtthet og kvalme kommer til å dominere hverdagen for mange av oss, kan det bli fint med en tråd for å inspirere hverandre til å lage noe godt (og kanskje til og med sunt innimellom?).

Jeg starter ballet med dagens lunsj, et forsøk på å få brukt opp brie og spekemat :D

IMG_8012.jpeg
 
PXL_20230524_071019746.jpg

Dagens frokost, chiapudding laget på kokosmelk med litt honning, bær og frukt. Ett kokt egg, nøtter og resten av bananen som ikke fikk plass på puddingen :laughing002
 
Så fin tråd! Tar gjerne i mot tips om svangerskapsdiabetesvennlige oppskrifter også Hadde det sist og får det sikkert igjen og har begynt på diett som omtrent ikke har carbs (sist måtte jeg passe mengden gulrøtter liksom) Fisk og brokkoli blir litt kjedelig i lengden!
 
Haha ja det blir litt stusslig! Jeg har masse oppskrifter!! Jeg fikk også svangerskapsdiabetes forrige gang, enda jeg spiste så restriktivt at jeg endte i ketose et par ganger.. det vil jeg ikke anbefale! :facepalm: men, det finnes masse godt som kan gjøres lavkarbo med enkle grep. Jeg byttet ut deler av pastaen til middag med squash i strimler, deler av risen med finhakket blomkål (stekt et par minutter i litt olje i panna), med god saus til merker man nesten ikke forskjell. ;)blomkål, litt fullkornsmel og egg kan også erstatte pizzabunn f.eks.

Frokosten jeg hadde i dag kan du fint spise, bare bytt bananen med bringebær e.l. og vær forsiktig med mengden honning, kan kutte honningen også hvis man vil være veldig forsiktig.

Når det kommer til brød så vet du sikkert at du bør spise så grovt som mulig, eller kuttes, jeg har laget disse rundstykkene mye og de føles ikke lavkarbo: https://www.dietdoctor.com/recipes/the-keto-bread

Den nettsiden har mye annet bra også xsmile9

Håper du slipper diabetesen denne gangen!! :Heartred
 
Ja det blir spennende.. har 2 HG svangerskap bak meg. Så det blir spennende å se hvordan det går med 3. mann.
De sier jo det er en liten luring! o_O


I tillegg har jeg IBS så det er allerede svært begrenset hva denne magen tåler gitt.. :smiley-angry007
 
Vis vedlegget 406097

Dagens frokost, chiapudding laget på kokosmelk med litt honning, bær og frukt. Ett kokt egg, nøtter og resten av bananen som ikke fikk plass på puddingen :laughing002
Smart! Jeg må prøve å få i gang noen sånne forberedte frokostprosjekter, og chiapudding kan helt klart være et alternativ! Levde lenge på rislunsj og en og annen lakriskule sist jeg var gravid. Må liksom ha noe som kan være smått og enkelt og stå fremme i kjøleskapet til den verste kvalmen kommer, det begynner allerede å bli vanskelig å finne på noe som frister :p
 
Ja det blir spennende.. har 2 HG svangerskap bak meg. Så det blir spennende å se hvordan det går med 3. mann.
De sier jo det er en liten luring! o_O


I tillegg har jeg IBS så det er allerede svært begrenset hva denne magen tåler gitt.. :smiley-angry007
Oh no o_O da er det nok ikke så greit å få i seg mat nei.. Krysser fingrene for at du slipper det med denne!!! Da har vel du kanskje mange kvalmestillende triks?

IBS gjør ikke saken lettere nei, her er jeg allergisk mot melk og bakegjær så kostholdet er noe avkortet kan man si... man blir flink til å finne alternativer, det er sikkert du også! Har du noen matvarer du reagerer mer på/som du må holde deg unna?
 
Smart! Jeg må prøve å få i gang noen sånne forberedte frokostprosjekter, og chiapudding kan helt klart være et alternativ! Levde lenge på rislunsj og en og annen lakriskule sist jeg var gravid. Må liksom ha noe som kan være smått og enkelt og stå fremme i kjøleskapet til den verste kvalmen kommer, det begynner allerede å bli vanskelig å finne på noe som frister :p
Er veldig kjekt!! Spesielt når kvalmen slår inn som en tsunami (for meg hjelper det å spise, men ikke for mye for da blir jeg kvalm av det og). :hilarious: jeg bruker de bittesmå tupperwarene fra ikea og lager opp et batch for en 3-4 dager i slengen med chiapudding. Eller kjøleskapsgrøt, digger at det bare er å blande sammen, putte i kjøleskapet også er det spiseklart morgenen etter. Har også alltid forskjellige nøtter i skapet. Og et par hardkokte egg i kjøleskapet. Prøver å få i meg ett om dagen. Også lager jeg smoothies med bær, sukkerfri mandelmelk og grønnkål (den mixen fra Kiwi funker supert) som jeg fryser ned i porsjoner og lar tine på bordet. Enklere blir det ikke :p (ble så sykt slapp i forrige svangerskap så måtte ha noen lett tilgjengelige løsninger). Lakris er min akilleshæl, det kan jeg ikke ha i skapet for da stopper jeg ikke før det er tomt :laughing002
 
Oh no o_O da er det nok ikke så greit å få i seg mat nei.. Krysser fingrene for at du slipper det med denne!!! Da har vel du kanskje mange kvalmestillende triks?

IBS gjør ikke saken lettere nei, her er jeg allergisk mot melk og bakegjær så kostholdet er noe avkortet kan man si... man blir flink til å finne alternativer, det er sikkert du også! Har du noen matvarer du reagerer mer på/som du må holde deg unna?
Absolutt! Fant noen glutenfrie pretzels jeg har tygga i meg i dag. Småspiser hele tiden for å holde kvalmen i sjakk, ikke veldig kvalm enda.. bare sånn av og på har jeg kjent. Pretzels hjelper!
Med nummer 2 så slo ikke HG ut før uke 7, med full sykemelding resten av svangerskap med tilhørende sykehusinnleggelser :dead:

Så kommer jeg meg gjennom store deler av første trimester uten å være sykmeldt.. så skal jeg være storfornøyd!
Alt jeg ønsker er å kunne jobbe hvertfall noenlunde fullt frem til permisjon.. :dance008
 
Er veldig kjekt!! Spesielt når kvalmen slår inn som en tsunami (for meg hjelper det å spise, men ikke for mye for da blir jeg kvalm av det og). :hilarious: jeg bruker de bittesmå tupperwarene fra ikea og lager opp et batch for en 3-4 dager i slengen med chiapudding. Eller kjøleskapsgrøt, digger at det bare er å blande sammen, putte i kjøleskapet også er det spiseklart morgenen etter. Har også alltid forskjellige nøtter i skapet. Og et par hardkokte egg i kjøleskapet. Prøver å få i meg ett om dagen. Også lager jeg smoothies med bær, sukkerfri mandelmelk og grønnkål (den mixen fra Kiwi funker supert) som jeg fryser ned i porsjoner og lar tine på bordet. Enklere blir det ikke :p (ble så sykt slapp i forrige svangerskap så måtte ha noen lett tilgjengelige løsninger). Lakris er min akilleshæl, det kan jeg ikke ha i skapet for da stopper jeg ikke før det er tomt :laughing002
Masse fine tips her! Jeg pleier egentlig kun å spise lunsj og middag, så er helt ute av rutine med små mellommåltider, men det blir non andre boller nå når kvalmen kommer igjen :)
 
Oh no o_O da er det nok ikke så greit å få i seg mat nei.. Krysser fingrene for at du slipper det med denne!!! Da har vel du kanskje mange kvalmestillende triks?

IBS gjør ikke saken lettere nei, her er jeg allergisk mot melk og bakegjær så kostholdet er noe avkortet kan man si... man blir flink til å finne alternativer, det er sikkert du også! Har du noen matvarer du reagerer mer på/som du må holde deg unna?
Matvarer jeg reagerer mer på:

Alt av melk og soya produkter
Gluten
Eple, banan og citrus

Ellers er det mye «oler», kunstige tilsetninger og kunstig sukker. Blir mye mat fra bunnen! :happy:
 
Kanskje ikke direkte «mat».
Men disse redder kvalmen for tiden!

Vært mye mer kvalm i dag, men disse, Farris med lime og litt blåbær gjør susen.

Trikset er å aldri bli sulten, bare småspise med ENGANG du kjenner kvalmen kommer :happy:

Det funker foreløpig hvertfall..
 

Vedlegg

  • image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Visninger: 4
Takker for chiapuddinginspirasjonen! Brukte 2ss chiafrø og 1ss solsikkefrø per desiliter kefir. Lager en god vispebolle av gangen og heller i glass så jeg har en gjeng små porsjoner. Tenker solsikkefrøene blir byttet ut med linfrø eller malte mandler i neste ladning, så jeg får litt variasjon.
Toppet med noe bringebær og banan vi hadde i kjøleskapet fra før :)
IMG_8171.jpeg
 
Matvarer jeg reagerer mer på:

Alt av melk og soya produkter
Gluten
Eple, banan og citrus

Ellers er det mye «oler», kunstige tilsetninger og kunstig sukker. Blir mye mat fra bunnen! :happy:
En flott potpurri av hypersensibiliteter ja, du blir kreativ med alt det... :smiley-ashamed004:laughing002 mat fra bunnen er best!! Digger å spise hjemmelaget hummus med grønnsaker, jeg liker å bruke paprika, selleristang, agurk og gulrøtter men det kan man velge helt fritt. (Og du kan jo da kutte ut sitronen i hummusen hvis du reagerer veldig på det). Legger ved oppskrift av den jeg pleier å lage :happy:

Jeg og reagerer på de kunstige søtningsmidlene, skikkelig irritert på at de nå har begynt å erstatte sukker med det i vanlig brus (og andre produkter) for å gjøre det "sunnere". Er ikke sunnere! og nå kan jeg kun snart bare drikke farris når vi går ut og spiser. Ikke så ofte jeg drikker brus, liker godt farris, men når jeg ikke kan ta meg en vin lenger på restaurant så er det godt med noe annet litt "spesielt". Cola og iste prøver jeg og å styre unna i graviditeten pga koffeinen, foretrekker å bruke den kvoten på kaffen min på morgenen haha. Men da når de putter det i alt annet så kan jeg jo ikke drikke det heller :smiley-ashamed004 håpløst :hilarious:

Screenshot_20230526-135116.png
 
Takker for chiapuddinginspirasjonen! Brukte 2ss chiafrø og 1ss solsikkefrø per desiliter kefir. Lager en god vispebolle av gangen og heller i glass så jeg har en gjeng små porsjoner. Tenker solsikkefrøene blir byttet ut med linfrø eller malte mandler i neste ladning, så jeg får litt variasjon.
Toppet med noe bringebær og banan vi hadde i kjøleskapet fra før :)
Vis vedlegget 406278
Nydelig!!:love7 Får nesten litt 17mai-vibber med det glasset hehe. Høres veldig god ut den oppskriften!!! Jeg bruker 1,5-2 ss chiafrø til 1 dl kokosmelk, med en klype vaniljesukker (for de av oss som ikke tåler melkeprodukter). Veldig digg og lurt med frø/nøtter som topping, nam!!!
 
En flott potpurri av hypersensibiliteter ja, du blir kreativ med alt det... :smiley-ashamed004:laughing002 mat fra bunnen er best!! Digger å spise hjemmelaget hummus med grønnsaker, jeg liker å bruke paprika, selleristang, agurk og gulrøtter men det kan man velge helt fritt. (Og du kan jo da kutte ut sitronen i hummusen hvis du reagerer veldig på det). Legger ved oppskrift av den jeg pleier å lage :happy:

Jeg og reagerer på de kunstige søtningsmidlene, skikkelig irritert på at de nå har begynt å erstatte sukker med det i vanlig brus (og andre produkter) for å gjøre det "sunnere". Er ikke sunnere! og nå kan jeg kun snart bare drikke farris når vi går ut og spiser. Ikke så ofte jeg drikker brus, liker godt farris, men når jeg ikke kan ta meg en vin lenger på restaurant så er det godt med noe annet litt "spesielt". Cola og iste prøver jeg og å styre unna i graviditeten pga koffeinen, foretrekker å bruke den kvoten på kaffen min på morgenen haha. Men da når de putter det i alt annet så kan jeg jo ikke drikke det heller :smiley-ashamed004 håpløst :hilarious:

Vis vedlegget 406283
Farris har mange gode smaker da - så det TRENGER ikke være så ille ;) Be de skvise oppi en sitron eller lime, så demper det kvalme litt også!
(Jeg kan ha litt sitron, men må styre unna appelsin f.eks. Mens Kiwi går bra i mindre doser)

Takk for oppskrift!
Hummus er noe jeg kun har hatt oppi salat før, istedenfor dressing liksom
- men dette spiser du helt alene, eller??
 
Farris har mange gode smaker da - så det TRENGER ikke være så ille ;) Be de skvise oppi en sitron eller lime, så demper det kvalme litt også!
(Jeg kan ha litt sitron, men må styre unna appelsin f.eks. Mens Kiwi går bra i mindre doser)

Takk for oppskrift!
Hummus er noe jeg kun har hatt oppi salat før, istedenfor dressing liksom
- men dette spiser du helt alene, eller??
Hihi sant sant!! Og med litt isbiter og mynte oppi så blir det rene luksusen :love7

Jeg spiser det som dipp, har det i en skål (med litt paprikakrydder drysset på toppen er godt) også grønnsaker skåret i staver for å dippe, digg måte å få i seg mye grønnsaker og fiber (for de som måtte slite med treg mage i graviditeten). Kan også spre hummusen på små salte kjeks, de fra Sætre er digg, Salinas tror jeg de heter...

PXL_20230509_192907810.jpg
 
Glemte å si at jeg kjører alle ingrediensene i foodprosessorer til det blir en helt smooth krem
 
Hihi sant sant!! Og med litt isbiter og mynte oppi så blir det rene luksusen :love7

Jeg spiser det som dipp, har det i en skål (med litt paprikakrydder drysset på toppen er godt) også grønnsaker skåret i staver for å dippe, digg måte å få i seg mye grønnsaker og fiber (for de som måtte slite med treg mage i graviditeten). Kan også spre hummusen på små salte kjeks, de fra Sætre er digg, Salinas tror jeg de heter...

Vis vedlegget 406303
Ja, eller glutenfrie salte kjeks for min del. Som absolutt IKKE er det samme som ritz :banghead:
 
Back
Topp